دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 آذر 1399 - 14:31
بر اساس اعلام دانشگاه استنفورد؛

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول در لیست دانشمندان برجسته دنیا قرار گرفت

استادیار گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه آزاد اسلامی‌ واحد دزفول در لیست ۲درصد دانشمندان برتر و پراستناد جهان قرار گرفت.
کد خبر : 543671
DSC_0021.JPG

به‌ گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دزفول، فهرست دانشمندان دو درصد برتر دنیا اخیرا توسط محققان دانشگاه استنفورد با بررسی و ارزیابی استنادات داده‌های پایگاه اسکوپوس ارایه شده و در تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۲۰ از طریق لینک های زیر در مجله Plos Biology منتشر شده است:
https://journals.plos.org/plosbiology/article?id=10.1371/journal.pbio.3000918
https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2

در این بررسی ۱۵۹ هزار و ۶۸۳ پژوهشگر برجسته دنیا در ۲۲ حوزه علمی و ۱۷۶ حوزه تخصصی بر‌اساس شاخص‌های استنادی استاندارد طبقه‌بندی شده‌اند.


ارزیابی و انتخاب این دانشمندان براساس ترکیبی از شاخص‌های‌ ۶‌گانه، تعداد کل ارجاعات به تحقیقات منتشر شده توسط پژوهشگر، شاخص H-index محقق که در ارتباط با تعداد مقالات پر استناد محقق و تعداد دفعات استناد شدن آن مقالات توسط دیگران است،  پژوهش‌های گروهی، مجموع ارجاعات به مقالات تک‌نویسنده پژوهشگر  که در آنها ارایه‌دهنده ایده و انجام‌دهنده پژوهش منحصر خود پژوهشگر است، مجموع ارجاعات به مقالاتی که محقق در آنها نویسنده‌ نخست‌ (انجام دهنده پژوهش) یا تنها نویسنده است، مجموع ارجاعات به مقالاتی که محقق در آن نویسنده نخست‌ یا نویسنده آخر (مسئول مکاتبات و ارایه دهنده ایده مقاله است) یا تنها نویسنده مقاله است، صورت پذیرفته است.


میزان استنادها به انتشارات علمی یک کشور از جمله شاخص‌های مهمی است که بیانگر میزان تکیه نظام جهانی علم به دانش آن کشور و در نتیجه اثرگذاری آن کشور در تولید و تعمیق علم در دنیاست.


بر اساس گزارش منتشر شده توسط دانشگاه استفورد امریکا در سال 2020 تعداد 433 پژوهشگر از ایران در فهرست دو درصد دانشمندان برتر دنیا قرار گرفته‌اند که 36 نفر از آنها از محققان دانشگاه آزاد اسلامی هستند، از دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول روح‌الله عشیری استادیار گروه مهندسی متالورژی و مواد در لیست دو‌درصد دانشمندان برتر و  پراستناد جهان قرار گرفته است.


  عشیری، پیش از این نیز با عناوین پژوهشگر برتر جوان، استاد نمونه آموزشی، پژوهشگر برتر، پژوهشگر برتر دانشگاه همه دانشگاه‌های آزاد اسلامی خوزستان، پژوهشگر برتر استان میان‌ همه دانشگاه‌های آزاد و دولتی خوزستان شناخته شده بود.


وی از نتایج تحقیقات خود تاکنون چاپ 46 مقاله ISI (WoS) به چاپ رسانده که در 33 مورد از آنها  مسئول مکاتبات (Corresponding Author) بوده، همچنين بیش از 70 درصد اين مقالات در مجلات کيفی‌ Q1 (مجلاتي جزء 25 درصد بالای‌ رده‌بندی مربوطه‌اند) به چاپ رسيده­‌اند. ایشان موفق شده از مجموع 46 مقاله منتشر شده خود h-index معادل 23 را کسب کنند که جزییات آن در لینک زیر آمده است:
 https://scholar.google.com/citations?user=Ks5KEDgAAAAJ&hl=en
داشتن مقالات متعدد داخلی، ثبت اختراعات متعدد، انجام بیش از 20 پروژه تحقیقاتی و صنعتی موفق، داور بیش از 40 مجله علمی معتبر بین‌المللی ISI (عمدتا با رتبه‌بندی Q1 که در 20 مورد از آنها داور برجسته مجله بوده است)، عضو تیم سردبیری 6 مجله علمی بین‌المللی (عمدتا‌ تازه‌ تاسیس)، عضویت در بنیاد ملی نخبگان کشور از دیگر فعالیت‌های این محقق  است.


قرار گرفتن در جمع پژوهشگران دو درصد برتر دنیا، نیازمند به‌کارگیری راهبردها و راهکار‌های مناسب و تلاش و پشتکار مستمر است. نگاهی به تعداد پژوهشگران یک درصد برتر کشور به نسبت کل اعضای هیئت‌ علمی کشور موید این ادعاست.


عشیری پیشتر نیز در حین تحصیل در مقطع دکتری، موفق به کسب عناوین دانشجوی‌ نمونه دانشگاه صنعتی اصفهان در سال‌های 92 و 93 و دانشجوی‌ نمونه کشور در سال 93 شده بود. وی‌ در سطح بین‌المللی نیز مشارکت در پروژه‌های‌ مربوط به شرکت فولادسازیPOSCO   از کشور کره‌جنوبي، شرکت خودروسازی  Hyundai Motor Company (HMC)  از کشور کره‌جنوبی‌ و شرکت   Kiswel Co. Ltd از کشور کره‌جنوبی‌ سازنده تجهیزات و مواد مصرفی جوشکاری را در کارنامه خود دارند. وی استادیار پایه 9 دانشگاه آزاد اسلامی هست.


انتهای‌ پیام/۴۱۱۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب