تلاش دوباره دولت برای تحقق رویای مذاکره با آمریکا
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رئیسجمهور یازدهم فروردین ماه سال جاری در جلسه هیئت دولت بر فعال شدن دیپلماسی و مذاکره با غرب تاکید کرد و گفت«میترسم دستگاه تبلیغات غرب و آمریکاییها در بوقها بدمند که آماده مذاکره هستند و ایران آماده نیست، نگذاریم این غلط و دروغ جا بیفتد.»
حسن روحانی با دستاویز قرار دادن تحریمها برای شروع مذاکره اعلام کرد «در فرورودین ماه عجله تمام شده است» او همچنین هرگونه تاخیر در مذاکره را فرصت سوزی خواند و از همگان برای حضور در میدان مذاکره دعوت کرد.
برگشت ایران به تعهدات برجامی نیز یکی از نکات حائز اهمیت در صحبتهای رئیسجمهور بود و اذعان کرد که ایران آمادگی دارد ظرف مدت یک روز به همه تعهدات برگردد و آنها را اجرایی کند. روحانی که مذاکره را علاج برداشتن تحریمها ارزیابی کرد یک روز تاخیر در مذاکره برای برداشتن تحریمها را خلاف شرع، قانون اساسی و مردم دانست. او دولت را مجری خواند و اختیار تصمیمگیری در این حوزه را متوجه دولت کرد.
فرستادن پالسها برای آغاز مذاکره و برگشت به برجام توسط حسن روحانی، واکنش طرف غربی را به همراه داشت تا جایی که روزنامه والاستریتژورنال به نقل از منابع آگاه از حضور نمایندگان آمریکا در نشست کمیسیون مشترک برجام خبر داد. این روزنامه آمریکایی نوشت حاضران در نشست وین در روز سهشنبه در تلاش برای حصول دو توافق جداگانه در خصوص برجام هستند و تاکید کرد که این نشست با هدف رسیدن به یک توافق با آمریکا و توافقی دیگر با ایران در خصوص گامهای لازم برای بازگشت به برجام و همچنین زمانبندی آن برگزار میشود.
اشاره وال استریتژورنال به حضور نمایندگان آمریکا در نشست آتی مشترک برجام و تلاش برای رسیدن توافق و سپس صحبتهای جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره قرار گرفتن کاهش تدریجی تحریمهای ایران در دستور کار مذاکرات آمریکا در وین، گمانهها در رابطه با مذاکره مستقیم آمریکا با ایران را تقویت کرد.
اخبار گمانهها در مورد مذاکره میان ایران و آمریکا در حالی منتشر میشود که حسن روحانی به عنوان اولین رئیسجمهور انقلاب اسلامی ایران، سابقه گفتوگوی مستقیم تلفنی با رئیسجمهور آمریکا و همچنین برجام را در کارنامه دارد.
اما حقیقت امر این است که دولت در حالی مشغول کنش و واکنش با طرف غربی شده که رهبر انقلاب در سخنرانی نوروزی خود راه خواهش از تحریمکننده برای کاهش یا برداشتن تحریم را راه ذلت خواندند و گفتند «یک راه، خواهش از تحریمکننده برای کاهش یا برداشتن تحریم است که طبعاً او نیز خواستههای استکباریش را روی میز میگذارد و میگوید باید انجام دهید که این همان راه ذلت و انحطاط و عقبماندگی است.» ایشان همچنین راه دیگر برخورد با تحریمها را، استفاده از ظرفیتها و نیروهای داخلی برای تولید کالاهای تحریمی و کاهش و بیاثر کردن تحریمها، مطرح و اعلام کردند که« ملت ایران راه دوم را انتخاب کرده و ادامه میدهد.»
انتهای پیام/4158/
انتهای پیام/