عیددد///فرار رو به جلو؛ تنها تاکتیک دولت تدبیر و امید برای روز های پایانی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، رئیس دولت تدبیر و امید در روزهای پایانی عمر دولت مانند همیشه و با به کار بردن تاکتیکهای آشنا با فرار رو به جلو و طرح مسائل انحرافی عوامل داخلی را مقصر لغو نشدن تحریمهای ظالمانه آمریکا دانسته است. این در حالی است که کارشناسان از همان روزهای ابتدای احتمال کارشکنی طرفهای غربی را میدادند و به دولت هشدارهای لازم را در این مورد داده بودند. این هشدارها تا به آنجا ادامه داشت که رهبر انقلاب هم عدم خوشبینی خود به مذاکرات و اجرای تعهدات از سوی آمریکا را اعلام کردند و شروطی را برای تیم مذاکره در جهت جلوگیری از کارشکنیهای احتمالی مشخص کرده بودند. یکی از این شرایط این بود که اجرای تعهدات به صورت گام به گام از سوی طرفین پیش برود.
با این وجود دولت کار خود را کرد و از مواضع خود کوتاه نیامد تا آنجا که وزیر امور خارجه محمد جواد ظریف علناً اعلام کرد که هر توافقی بهتر از توافق نکردن است و این شروعی برای عمل یک طرفه تعهدات از سوی ایران بود. در نهایت هیچکدام از شروط مشخص شده توسط رهبری به صورت کامل انجام نشد و دیدگاه توافق به هر قیمتی از سوی دولت به جای توافق مفید و کارگشای رهبر اعمال شد. دولت که در آن روزها به چیزی جز مذاکره با غربیها فکر نمیکرد با معطل نگه داشتن کشور تا اتمام مذاکرات فرصت استفاده از ظرفیتهای داخلی و مبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه و دوست مانند عراق و چین را از دست داد و در نهایت با شکست در مذاکرات هم به اصطلاح از اینجا مانده و از آنجا رانده شد.
انحراف افکار عمومی شاه کلید دولت برای تحقق اهداف
حال پس از گذشت بیش از ۷ سال از عمر دولت تدبیر و امید مسئولان اجرایی کشور نه تنها پاسخگو شرایط فعلی نیستند بلکه در فراری رو به جلو و برای انحراف افکار عمومی از این فضاحت به بار آمده با دادن آدرس غلط دیگران را مقصر شکست در برجام و شرایط کنونی میدانند.
اما شکست مطلق در برجام تنها بخشی از کارنامه ناموفق دولت و آسیبهای وارده به کشور در چند سال اخیر است مواردی مانند از بین رفتن ذخایر ارزی کشور با توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی و فسادها و رانتهایی که به همراه داشت، از بین رفتن ذخایر طلا در طرح پیش فروش سکه، تعطیلی تعداد زیادی از کارخانهها و بیکاری بسیاری از کارگران، دعوت مردم به بورس و ریزش ارزش سهام که موجب از بین رفتن سرمایه اکثریت سرمایهگذاران آن شد و همچنین عدم انجام واکنش مناسب و اقدام کارساز در ماجراهایی مانند تعطیلی کارخانه نیشکر هفت تپه، سیل و آبگرفتگی غیزانیه هم بخشی از خاطرات تلخی است که این دولت برای مردم ایران به جای گذاشت.
یکی از آخرین موارد کارشکنیهای دولت در نظر گرفتن مهلت ۳ ماهه به آژانس بینالمللی انرژی اتمی بود؛ طبق مصوبه مجلس در صورت عدم لغو تحریمها از سوی آمریکا اجرای پروتکل الحاقی و محدودیتهای هستهای ایران از ۴ اسفند لغو میشد و رهبری نیز اعلام کردند که در صورت لزوم غنیسازی به ۶۰ درصد خواهد رسید ولی در نتیجه سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانش به ایران، دولت مهلت ٣ ماههای به آژانس و طرفهای غربی برای بازگشت به تعهدات خود داد.کارشناسان معتقدند این مهلت مضاعف هم نتیجهای نخواهد داشت و خروجی آن عدم لغو تحریمها و عقب افتادن سه ماهه برنامه هستهای ایران است.
با وجود تمام این موارد تنها چند ماه از عمر دولت باقی مانده است و مردم امیدوارند شرایط پس از تغییر دولت بهبود یابد حال امید است دولت در روزهای واپسین خدمت مسیر بهتری در پیش گرفته و معیشت مردم را به سمت بهبود مولفهها هدایت کند.
انتهای پیام/۴١۵١/
انتهای پیام/