با این روش گردوها را تازه نگهدارید !
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شکی نیست که گردو یکی از پرکاربردترین مغزهاست. یکی از دلایل اصلی آن هم طعم لذیذ گردو با پنیر است که از قدیم در وعدهی صبحانه جایگاه اصلی داشته؛ اما همین که حرف از نگهداری آن میشود، شک و تردید نمیگذارد درست تصمیم بگیریم که مغزش را بخریم یا خودش را. گاهی هم ممکن است قیدش را بزنیم و هر بار و به اندازهی نیازمان بخریم و خیال خودمان را راحت کنیم که البته آن هم دردسرهایی دارد. روشهای نگهداری از گردو، نه سخت است و نه زیاد تخصصی. با دانستن چند نکته، خیلی راحت میشود چند کیلو گردو را در خانه نگه داشت و نگران خرابشدنشان هم نبود.
بهترین روش نگهداری گردو با پوست در شهرهای بدون رطوبت هوا و با آبوهوای معمولی، این است که در مکانی هوابُر، یعنی با فاصله از زمین و جدا از دیوار باشد. بهاینترتیب، گردو نم نمیکشد. نکتهی مهمی که نباید آن را فراموش کرد، این است که مکان نگهداری گردو نمور نباشد. همچنین ازآنجاکه گردو روغن تقریباً زیادی دارد و یکی از مغزهای پرچرب است، باید مراقب بود که روغن آن جدا نشود. برای همین، جای تاریک و دور از نور آفتاب، مناسبترین مکان است تا طعم آن هم تغییر نکند.
بعد از اینکه معلوم شد چه مکانی برای نگهداری گردو مناسب است، باید بدانیم گردوها را چطور بستهبندی کنیم. اگر گردو در توری یا کیسهی متقال نگهداری شود، دم نمیکند؛ اما نگهداری در کیسه یا گونی پلاستیکی، باعث عرق کردن و تغییر رنگ آن میشود. انباری خشک و خنکی که هوا در رفتوآمد است، بهترین جا برای گردوهاست.
حالا اگر ساکن شهرهای رطوبتی و شمالی هستید، چطور باید از گردوهایتان نگهداری کنید. در این شهرها، عمدتاً گردو را مغز میکنند و در ظرف ماکروویو در یخچال نگهداری میکنند. در مناطق شمالی حتماً باید گردو را خشک بخرید. اگر گردو رطوبت داشته باشد، کپک میزند. پس بهتر است به مقدار مصرف بخرید تا بابت مراقبت از باقیماندهی آن نگرانی نداشته باشید.
اگر تمایلی به شکستن گردو و مغزکردن آن ندارید و ترجیح میدهید مغز گردوی آماده بخرید، باید بدانید که گردو دارای میزانی چربی است که در هوای محیط یا در حرارت، اکسیده میشود و ممکن است طعم نامطبوعی بگیرد. پس باید در ظرف دردار و در یخچال نگهداری شود که هوای یخچال را به خود جذب نکند. نکتهی مهم دیگر، این است که گردو خشکشکن است یا خیسشکن، یعنی مغز گردوی خیس را خریدهاید یا مغز گردوی خشک را. اگر خیسشکن باشد، هنوز کمی نم دارد و ممکن است در فریزر یا یخچال کپک بزند. پس باید آن را روی پارچهی نخی و در آفتاب یا جلوی پنکه و کولر پهن کنید و وقتی رطوبت آن از بین رفت، در ظرف دربسته بگذارید تا هوای محیط را نگیرد و تغییر مزه ندهد. البته توجه داشته باشید که نگهداری در یخچال بهتر از فریزر است و تا یک سال بدون تغییر باقی میماند.
منبع: نگهداری گردو با پوست یا بدون پوست؟
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/