دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 اسفند 1399 - 10:00
گزارش آنا از اصرار دولت برای یک لایحه؛

پشت پرده اصرار دولتمردان به تصویب لوایح FATF چیست؟

دلبستگی دولت به غرب و تلاش برای تصویب لوایحی که هیچ دستاوردی برای کشور ندارد نشان می‌دهد دولت عزمی برای رفع مشکلات کشور ندارد.
کد خبر : 570112
fatf.jpg

 گروه سیاسی خبرگزاری آنا_سارا خانمحمدی: با وجود اینکه کمتر از ۵ ماه از عمر دولت دوازدهم باقی‌مانده اما همچنان اولویت‌های کشور مدنظر دولتمردان نبوده و دلبستگی به غرب و تلاش برای به نتیجه رساندن برجام و همچنین تصویب لوایحی همچون FATF که به گفته محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در صحن علنی مجلس دهم تصویب این لوایح تاثیری بر اقتصاد ما ندارد سرفصل کارهای مسئولان قرار گرفته و به عبارتی دولتمردان ولع بسیاری برای اجرای این لوایح بی‌فایده که فقط کشور را برای دور زدن تحریم‌ها در تنگنای بیشتر قرار می‌دهد دارند.


این درحالی است که سابقه تصویب معاهده پاریس در بحث زیست محیطی ضربه زیادی به بحث ایجاد نیروگاه‌های جدید زده و باعث تعطیلی نیروگاه‌های فعال و کاهش شدید تولید برق در کشور شد نمونه دیگر آن تصویب و اجرای یک طرفه برجام بود که به گفته ولی‌الله سیف رئیس کل پیشین بانک مرکزی دستاوردش برای کشور هیچ بود با این تفاسیر باید پرسید با این همه تجربه‌های شکست و بدعهدی‌های طرف غربی چرا دولت تدبیر و امید باز هم پافشاری به تصویب لوایح FATF می‌کند. در این رابطه محمدتقی تقدعلی نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس یازدهم می‌گوید: دولت ناکام مانده و در تلاش است با این لوایح که تنها کورسوی امیدی است که برایش باقی مانده آبروی از دست رفته را باز گرداند.


وی با بیان اینکه با بیان اینکه رفتار اشخاص و دولت‌ها به حسب مبانی فکری آن‌ها رخ می‌دهد، ادامه می‌دهد: از آنجایی که مبنای فکری و اساساً شعار این دولت بحث مذاکره و رفاقت با غرب بوده و به این طریق قصد حل مشکلات کشور را داشت و در نهایت چنین وعده‌ای را نیز داد، طبیعی است که باز هم به دنبال تصویب این لوایح باشد.


احمد علیرضابیگی عضو کمیسیون شوراها در مجلس یازدهم نیز با تأکید بر اینکه دولت دارای گفتمانی امیدوار به کرم و لطف غرب بوده و در طی ٨ سال اخیر نتوانسته به وعده‌هایی که داده عمل کند، می‌گوید: دولت FATF را دستاویزی برای خود قرار داده تا بتواند از آن برای خود دستاوردی ارائه کند.


وی همچنین با اشاره به حواشی ایجاد شده در خصوص خرید واکسن و ارتباط دادن آن با FATF، ادامه داد: در موضوع واکسن نیز گفتند به واسطه اینکه FATF را نپذیرفتیم، نمی‌توانیم واکسن تهیه کنیم که بعد معلوم شد حرف بی‌خودی بوده و محمل واقعی نداشته این‌ها مواردی است که دولت به آن‌ها متوسل می شود.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه استدلال در خصوص رد FATF قوی است، می‌گوید: ما در شرایط متعارف قرار نداریم و در تحریم هستیم از این رو همه تلاش ما این است که از منفذها و دریچه‌ای که وجود دارد استفاده کرده و بتوانیم امور کشور را اداره و نیازهای مردم را تأمین کنیم اما اگر قرار باشد ما به FATF ملحق شویم این موارد ممکن نخواهد بود.


علیرضابیگی با تأکید بر اینکه پذیرش FATF عقلانی نیست، ادامه می‌دهد: طرفداران FATF در ادعای خود صادق نیستند در حالی که خود به پشتیبانی مالی تروریست، پولشویی، مواد مخدر و قاچاق انسان می‌پردازند مصادیق این موارد را در کشورهای دیگر جستجو می‌کنند.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه FATF یک کلک و تله‌ای برای ماست، می‌گوید: آمریکا و غربی‌ها در حال برخورد گزینشی و دوگانه هستند عملاً ما را شرطی می‌کنند که تحریم را برمی‌داریم اگر FATF را تصویب کنید در حالی که هیچ‌گاه صادق نبوده‌اند.


موضوعی که باید مدنظر مسئولان قرار بگیرد این است که آمریکا و غرب هیچ‌گاه دست از دشمنی خود با ایران و ملت آن بر نداشته و اکنون نیز با هر ترفندی فقط خواهان بستن دست ایران در عرصه بین‌المللی و به عبارتی تضعیف همه جوره آن هستند تا به این واسطه بر ترس خود از قوی شدن ایران غلبه کنند.


انتهای پیام/۴١۵١/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب