نحوه مصرف آجیل و خشکبار در دوران کرونا
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در آستانه فرا رسیدن سال نو و شلوغی بازار خرید آجیل برای عید، باز هم این سؤال در بین مردم مطرح میشود که چگونه باید خشکبار و آجیلها را در برابر ویروس کرونا ضد عفونی کرد و چه اقداماتی باید انجام داد.
اگرچه شستن این اقلام با آب تا حدودی آلودگی ویروسی را کاهش میدهد اما به جهت اطمینان بیشتر باید راهکارهای جدیدی اتخاذ کرد.
در همین خصوص علی میلانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در مورد خرید آجیل و شیرینی در شب عید با توجه به شیوع بیماری کرونا اظهار کرد: پایداری کرونا ویروس بر روی سطوح مختلف متفاوت است؛ بنابراین توصیه میشود مواد غذایی که میتوان شست را با مواد بهداشتی ضدعفونی کنند اما برخی از مواد غذایی مانند آجیل را طبق یک دستور عمل مشخص ضدعفونی کنند.
عضو هیئت مدیره انجمن تغذیه ایران ادامه داد: طبق یک فرآیند مشخص می توان آجیل را در حرارت بالای ۴۰ درجه قرار داد که می توانند از فر و یا مایکروفر استفاده کنند و یا دمیدن باد گرم توسط سشوارهای خشککننده موی سر داخل ظرف و یا پلاستیکهایی که آجیل در آنها قرار دارد می تواند به فرایند ضدعفونی کردن آجیل کمک کند.
با اینحال شیوههای دیگری هم برای ضدعفونی کردن خشکبار و آجیل وجود دارد که میتوان از آن بهره برد.
با توجه به شرایط ویژه خشکبار عمدتا قابل شستوشو نیستند البته خشکبارهایی مانند برگه و کشمش را میتوان پیش از مصرف ابتدا شست و سپس در ظرفی مناسب با حرارت ماکروفر، فر و یا آفتاب خشک کرد البته باید توجه شود که بهتر است تا حد امکان از خشکبار بستهبندی شده استفاده کرد، اما روشهایی برای ضد عفونی کردن این اقلام وجود دارد.
روش اول: استفاده از دمای مرطوب به این شکل که در یک قابلمه ابتدا ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری آب بریزید و پس از اضافه کردن خشکبار به آن در ظرف را بگذارید و به آن حرارت دهید. پس از ۳ تا ۵ دقیقه آب ظرف تبخیر میشود و میتوانید خشکبار را خارج کرده و هوا دهی کنید.
روش دوم: استفاده از ماکروویو نیز میتواند موثر باشد. ابتدا خشکبار را درون کیسه نایلونی قرار دهید و در آن را ببندید سپس به مدت ۳ تا ۴ دقیقه کیسه را در ماکروویو بگذارید. در این شرایط دمای خشکبار به بالای ۵۰ درجه سانتیگراد میرسد و ویروسهای آن کشته میشود.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/