دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 اسفند 1399 - 16:34
در همایش احزاب در انتخابات سال ۱۴۰۰ ؛

متکی: احزاب باید نقش‌آفرین باشند

سخنگوی شورای وحدت گفت:حرف اصلی ما این است که احزاب باید نقش‌آفرین باشند.
کد خبر : 568612
636732099805958796_md.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، منوچهر متکی در همایش احزاب در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: از ۴۲ سال پیش تاکنون موضوعی به نام آمریکا در کشور وجود دارد و فرق ما با آمریکا این است که استراتژی این کشور در طول سال‌ها استراتژی تغییر نکرده و دموکرات و جمهوری‌خواه هم ندارد.


سخنگوی شورای وحدت افزود: دموکرات‌ها با نقاب آمریکا و جمهوری‌خواهان بدون نقاب هستند؛ اما رویکرد ایران در این ۴۲ سال با روی کار آمدن دولت‌ها تغییر کرده است؛ لذا تعریف مشخصی از این کشور نداریم؛ بنابراین توصیه می‌کنیم کارگزاران نظام حداقل در مورد آمریکا دیدگاه واحد داشته باشند. در سال حال حاضر ما دارای نظام اسلامی هستیم اما بانکداری، نظام آموزشی و هیچ‌کدام از آن‌ها اسلامی نیستند.


وی با تأکید بر اینکه ایران نظام اسلامی دارد، تصریح کرد: معتقدیم حکمرانی باید بر اساس آنچه خداوند گفته باید برقرار شود و همچنین در رابطه با حکمرانی اصول خود را بازخوانی کنیم.


متکی ادامه داد: جریان اصولگرا طی سال‌های گذشته فراز و نشیب زیادی داشته است ما در انتخابات مجلس دهم با هم بودیم و کلاً در تهران اصولگرایان باختند؛ اما در مجلس یازدهم بردند و امسال مجموعه‌ای داریم تحت عنوان ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی و شورای وحدت، ما از تجربه انتخابات گذشته به شورای وحدت رسیدیم و آن را سامان دادیم حرف اصلی ما هم این بود که احزاب باید نقش‌آفرین باشند.


مصطفی کواکبیان در همایش احزاب در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: طبق آموزه‌های دینی انتخابات فقط تکلیف نیست اما یک حق است که باید این را بپذیریم و بر همین اساس نظام هم به انتخابات احترام می‌گذارد و انتخابات ۱۴۰۰ برای ملت مطالبه است.


دبیرکل حزب مردم‌سالاری افزود: در این ۴۲ سال هنوز نظام انتخاباتی ما حزبی نشده و تلاش‌هایی هم در مجلس دهم داشتیم اما هر بار صحبت از آن کردیم یک فراکسیون غش می‌کرد.


کواکبیان در پایان خاطرنشان کرد: میزان رأی ملت است یعنی میزان حداکثری ملت است؛ اما برخی دوستان از انتخابات حداقلی خوشحال می‌شوند.


دبیرکل حزب مردم‌سالاری اضافه کرد: ما باید با مردم صادق باشیم ولی باید بپذیریم اعتماد عمومی تا حد زیادی کاهش یافته است.


در ادامه اسدالله بادامچیان در جلسه خانه احزاب که در محل وزارت کشور برگزار شد، با تأسی به حدیث امام علی علیه‌السلام در مورد زمان‌شناسی گفت: ما در گام دوم قرار داریم گام اول با سلیقه‌ها و نگرش‌های مختلف به اتمام رسید. همه جریان‌های درون آن برای حفظ نظام عمل کردند لذا حذف کردن کار صحیحی نیست و نباید باشد. در حال حاضر نیاز نیست دنبال مقصر بگردیم، مهم این است که در دوره گام دوم احزاب چه باید کنند.


دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی افزود: در حال حاضر دوران جناح‌ها گذشته و این موارد بین مردم معنایی ندارد چرا که نظام تثبیت شده است. نظام کارآمدی و کارایی خود را تثبیت کرده است همچنین قدرت دفاعی و امنیتی ایران باعث شده که کسی به کشور دست‌درازی نکند. هیچ کدام از جریان‌های سیاسی نمی‌خواهند مردم درگیر مشکلات مالی باشند. مردم از جناح‌های سیاسی و درگیری میان آن‌ها خسته هستند.


این چهره اصولگرا در با اشاره به کارکرد احزاب در گام دوم عنوان کرد: در گام دوم باید تمدن اسلامی را به جهانیان معرفی کنیم. لذا همه باید با تعامل با یکدیگر کار کنیم و حزبی را انتخاب کنیم که با این دیدگاه کار می‌کند و با همه احزاب همکاری دارد؛ بنابراین باید به طراحی جدید روی آوریم تا در نظام مردم‌سالاری اسلامی همه به اهداف خود برسند.


همچنین زهرا شجاعی نیز در این نشست گفت: مادامی که در جامعه احزاب به‌عنوان چرخه دموکراسی فعالیت کنند آن جامعه دچار نابودی نخواهد شد. رابطه با مردم، حکومت و اعضای حزب سه ضلع احزاب است. نظام سیاسی ما نظام حزبی نیست چراکه احزاب در تشکیل کابینه و پارلمان نقشی ندارد. احزاب در موج مشارکت مردم و انتخابات افراد نقش دارند.


دبیرکل مجمع زنان اصلاح‌طلب افزود: قانون انتخابات پوپولیستی است، چطور می‌شود کاندیدا را دو هفته مانده به انتخابات مشخص می‌کنند؟ لذا الگوی رقابت حزبی در ایران نهادینه نشده است. احزاب در تدوین قانون احزاب نقشی ندارند. مردم به احزاب اعتماد ندارند و واقعیت این است که حزب در ایران سابقه خوبی نیست. در حال حاضر احزاب را به فرد می‌شناسند.


این چهره اصلاح‌طلب به تعدد احزاب در کشور تصریح کرد: چه معنایی دارد که این تعداد حزب در کشور وجود داشته باشد؟ چرا ۴۰ حزب اصول‌گرا و ۳۱ حزب اصلاح‌طلب داریم؟ در حال حاضر می‌خواهیم نهاد اجماع ساز تشکیل بدهیم اما در مورد نحوه تشکیل آن مواردی را مطرح می‌کنند. درصورتی‌که ۶ سال است نهاد اجماع ساز با همین اعضا و همین رویکرد کار کرده و می‌کند.


شجاعی ادامه داد: مشارکت زنان در انتخابات که نیمی از جمعیت را تشکیل می‌دهند، مهم است. زنان می‌توانند در رأی دادن و تهییج بقیه جامعه به رأی دادن نقش مؤثری داشته باشند. در انتخابات باید زنان به‌عنوان رأی‌دهنده و کاندیدا وارد عرصه شوند.


وی خطاب به کدخدایی اظهار کرد: اینکه کدخدایی با آب‌وتاب اعلام کرد زنان می‌توانند در انتخابات شرکت کنند، باید در پاسخ به وی گفت اعظم طالقانی نمونه‌ای است که سال‌ها در انتخابات حضور پیدا کرده است. شما لطف کنید تفسیر صریح و روشن از اصل ۱۱۵ قانون اساسی و رجل سیاسی ارائه بدهید و بگویید رجل یعنی همه اعم از زن و مرد؛ همچنین علت رد صلاحیت زنان را مطرح کنید.


سید محمد حسینی نیز به نقش احزاب در انتخابات پرداخت و گفت: در حال حاضر در یک نظام انقلابی و مردمی هستیم. طی این مدت مردم بیش از همه مواقع دیگر می‌توانند نقش‌آفرینی کنند.


دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران افزود: نظام جمهوری اسلامی انعطاف‌پذیر است. امیدوارم شرایطی پیش بیاید که به جای انتخاب بین بد و بدتر این بار بین خوب و خوب‌تر انتخاب کنیم و افرادی توانمند را به عرصه بیاوریم چرا این موارد باعث امیدواری بین مردم می‌شود. اصلاح‌طلبان بررسی کنند که چی شد طرفداران پروپاقرص آن‌ها به انتخابات نیامدند.


وی با تأکید بر اینکه رد صلاحیت دستاویزی برای اصلاح‌طلبان برای شرکت نکردن در انتخابات است، تصریح کرد: در همه دوره‌ها همواره اصلاح‌طلبان حضور داشتند. در کدام دوره ریاست‌جمهوری شما کاندیدا نداشتید که می‌خواهید مظلوم‌نمایی کنید؟ مردم از شعار دادن متنفر هستند. اگر به شعارها عمل نکردیم باید عذرخواهی کنیم نه اینکه توجیه کنیم.


حسینی در پایان یادآور شد: فردی را کاندیدای ریاست‌جمهوری کنیم که نه خود را اول کشور بداند و نه تدارکات‌چی. این توهم برای برخی روسای جمهور دوره‌های قبل اتفاق افتاد که تصور می‌کردند فرد اول کشور هستند درصورتی‌که قوای دیگری هم در کشور حضور دارند و مانند برخی کشورها نیستیم که رئیس مجلس جلوی پای رئیس‌جمهور زانو بزند.


انتهای پیام/۴۱۵۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب