دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 اسفند 1399 - 14:26
رئیس دفتر رئیس‌جمهور:

کشورهای مختلفی برای گسترش همکاری با ما تماس می‌گیرند/ چشم مردم به تصمیم مجمع در مورد پالرمو و CFT است

رئیس دفتر رئیس‌جمهور گفت: کشورهای مختلفی برای بعد از تحریم با ما تماس می‌گیرند که چگونه همکاری‌ها گسترش پیدا کند.
کد خبر : 566740

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت با اشاره به نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام با بعضی از اعضای دولت درباره دو لایحه پالرمو و CFT، این دو لایحه را مهم ارزیابی کرد و گفت: شرایط بین‌المللی تغییر کرده است و کشورهای مختلفی هم برای بعد از تحریم با ما تماس می‌گیرند که چگونه همکاری‌ها گسترش پیدا کند.


وی با بیان اینکه حل این دو لایحه خیلی مهم است، گفت: بعد از برداشته شدن تحریم‌ها کاری نکنیم که خود تحریمی داشته باشیم و مانع روابط بانکی شود. مساله پالرمو و CFT به عنوان یک روال عادی در دنیا مطرح است و امروز هم غیر چند کشور تمام کشورهای دنیا به این مساله پیوسته اند. بنابراین اگر بخواهیم خودمان را منزوی کنیم کار درستی نیست.


رییس دفتر رییس جمهوری جلسه اعضای دولت با مجمع تشخیص مصلحت را خوب ارزیابی کرد و گفت: آقای دژپسند، زنگنه، ظریف، همتی و خانم جنیدی  در جلسه حضور داشتند. هفته قبل هم در این مورد جلسه ای برگزار شده است.


 واعظی اضافه کرد: این موضوع را آنقدر برای آینده روابط خارجی به خصوص روابط بانکی مهم می‌دانیم که حاضریم هر طور که بخواهند همکاری و روشنگری کنیم تا زودتر درمجمع تشخیص مصلحت نظام به تصمیم برسند و با توجه به شرایط امروز امیدواریم تصمیمی باشد که به اقتصاد کشور کمک کند.


رییس دفتر رییس جمهوری یادآور شد: همه مردم فهمیدند که دولت این دو لایحه را تصویب و پیگیری کرده است و در مجلس قبل هم تصویب شده و از شورای نگهبان هم عبور کرده و الان در مجمع تشخیص مصلحت است بنابراین چشم مردم به مجمع است که تصمیم بگیرد.


 وی درپاسخ به سوالی مبنی بر پیشنهاد رییس‌جمهوری به مجمع و اینکه اطلاعات مربوط به راه‌های دور زدن تحریم را به FATF نمی‌دهیم، گفت: فعالیت‌هایی وجود دارد که در داخل کشور انجام می‌شود و امنیت آن را هم حفظ می‌کنید. اما یکسری روابط خارجی وجود دارد که همه دنیا باهم انجام می‌دهند. وقتی بانک ما با یک بانک خارجی کار می‌کند، نیاز است که در حد نُرم بین‌المللی بتوانند باهم کار کنند. امروز هم این کار در یک حدی انجام می‌شود.


 واعظی افزود: اینکه ما بخواهیم کالایی بخریم یا بفروشیم که کار سری و محرمانه نیست. صحبت‌هایی که در گذشته انجام می‌شد این بود که در دوران تحریم که آمریکا با جنگ اقتصادی نمی‌خواهد ما کالا وارد کنیم و صادرات داشته باشیم، اگر بخواهیم از طریق FATF کار کنیم، ممکن است نتوانیم تحریم‌ها را دور بزنیم که البته ما به این مساله اعتقاد نداشتیم. بنابراین کاری که برای دور زدن تحریم‌ها می‌کردیم یک بحث است و کاری که انجام می‌دهیم بحث دیگری است.


رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره جدیدترین گزارش آژانس از تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: ما از روز پنجم اسفند براساس قانون، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف کردیم. طبیعی است این اتفاق نه برای آژانس و نه برای اعضای برجام خوشایند نیست و ابراز تاسف هم کرده‌اند ولی به هر حال قانونی بوده و دولت هم مصمم بود که این قانون اجرا شود.


 وی ادامه داد: اینکه آنها می‌گویند پیامد دارد، مشخص است و آنها هم که تعهدات خودشان را در مقابل ایران انجام نداده‌اند، آن هم پیامد دارد. اگر می‌خواهند همه چیز بر روال قبل و روابط صحیح برگردد لازمه آن این است که طرف‌های مقابل به تعهدات خودشان در برجام پایبند باشند و حدود هزار و ۶۰۰ تحریمی که در ۴ سال دولت ترامپ علیه مردم ایران و حکومت ایران وضع شده لغو شود و اگر این کارها را انجام دهند مشخص است که همه چیز به روال گذشته برمی‌گردد.


واعظی عنوان کرد: ما مصمم هستیم و برجام باید منافع ما را تامین کند و بتواند به آنچه که هدفگذاری شده برسد و بتوانیم از منافع آن برخوردار باشیم. لذا تلاش ما بر این است که براساس رهنمود رهبر انقلاب اسلامی انجام شود و تلاش خواهیم کرد که روی اصولی که منافع کشور منافع‌ را تأمین می‌کند بایستیم.


رییس دفتر رییس جمهوری درباره این ادعای رسانه های غربی مبنی بر پیدا شدن ذرات اورانیوم در ایران گفت: ما یک بار در گذشته درباره این مسائل با آژانس صحبت کردیم و این مدارک، مربوط به گذشته است ما یک بار مرور کردیم و این پرونده بسته شده است. عملا آنچه گفته می‌شود چیز جدیدی نیست و از زمانی که جمهوری اسلامی ایران مذاکرات خود را با آژانس شروع کرده، اتفاق جدیدی نیفتاده است.


رییس دفتر رییس جمهوری در پاسخ به سوالی درباره ماموریتی که روز گذشته رییس مجلس به روسای ‌امنیت ملی و انرژی برای تعامل با دولت داده‌ است، اظهار کرد: ما همواره از اینکه با مجلس جلسه و همکاری داشته باشیم استقبال می‌کنیم. اما اتفاقی که روز دوشنبه در مجلس افتاد برای ما خیلی عجیب بود.


 وی اضافه کرد: ما قانون را اجرا کردیم و مصمم هم بودیم قانون را اجرا کنیم و برای خودمان هم مهم بود به کشورهای خارجی بگوییم دولتی که در ایران بر سر کار است اگر قانون خود را اجرا نکند طبیعی است به آنچه که با آن‌ها نیز امضا می‌کند، به آن هم متعهد نیست.


واعظی عنوان کرد: چیزی که مهم است این است که در ابتدا قانون کشور خودمان اجرا شود که به خوبی آن را اجرا کردیم. دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی جلسه گذاشت و اتفاقاً در آن جلسه آقای قالیباف حضور داشت و آنچه مصوبات جلسه بوده و به تایید مقام معظم رهبری رسیده، به رییس مجلس هم ابلاغ شده است.


رییس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: با توجه به اینکه رییس مجلس در همه مراحل حضور داشته و کاری هم که ما انجام دادیم بر اساس همان مصوبه و قانون بوده، ما گمان می‌کردیم نقش رییس مجلس این است که گزارشی از آنچه که اتفاق افتاده است را به نمایندگان مجلس بدهند که این کار انجام نشد و متاسفانه مجلس مدیریت نشد و شرایطی به وجود آمد و این همه بداخلاقی‌ و تهمت‌هایی به دولت و مسئولین زده شد که به هیچ عنوان در شان مجلس و نظام نبود.


وی عنوان کرد: بعد از اینکه رهبر انقلاب در ملاقاتی که نمایندگان مجلس خبرگان خدمت ایشان رسیده بودند تذکر دادند، بعد از تذکر ایشان، عنوان کردند که بیاییم و با هم تعامل کنیم. ما از روز اول که این مجلس بر سر کار آمده اعلام کرده‌ایم که آمادگی داریم به خاطر مردم تعامل کنیم.


رییس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: اگر تعامل نزدیک میان سه قوه و یا دو قوه باشد، مردم از این سود می‌برند و همین الان هم با اینکه دیرهنگام است ولی ما همیشه استقبال می‌کنیم و امیدوار هستیم که آنچه رهبر انقلاب هم در ارتباط با بودجه و هم در این ارتباط تذکر داده‌اند آویزه گوش باشد و اینطور نباشد که هر بار آنها کاری انجام دهند و بعد بخواهند اصلاح کنند.


وی در پاسخ به سوالی درباره شکایت نمایندگان از رئیس جمهوری درباره اجرای این مصوبه بعد از توصیه رهبری اظهار کرد: براساس قانون آیین‌نامه داخلی مجلس هر کدام از این اقدامات یک سیر بررسی دارد. اینکه در طول یک ساعت هم امضا جمع شد، هم کمیسیون بررسی کرد و آن هم بدون حضور نماینده دولت و هم نتیجه را به هیات رییسه ارائه دادند و هیات رییسه آن را در صحن مطرح کرده و امضا گرفتند، این بیشتر یک کار هیجانی است تا اینکه منطقی باشد و بخواهند موضوعی را راستی‌آزمایی کنند.


 واعظی اضافه کرد: البته ما موضوع را دنبال نکردیم ولی به نظر می‌رسد بعد تذکر رهبر انقلاب، خودشان باید اصلاح کنند.


رییس دفتر رییس جمهوری همچنین درباره پیشنهاد اروپا و آمریکا درباره مذاکرات غیررسمی با ایران اظهار کرد: این موضوع در حال بررسی است ولی هنوز تصمیم‌گیری نهایی انجام نشده است. احتمالا تا هفته آینده درباره این موضوع تصمیم‌گیری خواهد شد.


وی همچنین درباره اقدامات دولت برای ثبات قیمت بازار شب عید گفت: قائم مقام امور بازرگانی در وزارت صمت در بحث قیمت‌ها تمرکز کرده‌ و همکاری بسیار نزدیکی میان معاونت‌های ذیربط در وزارت جهاد کشاورزی برای تأمین گوشت، مرغ، تخم مرغ و میوه صورت گرفته است.


رییس دفتر رییس جمهوری عنوان کرد: وزارت صمت میوه مورد نیاز را خریداری کرده است که اگر با کمبود مواجه شدیم در بازار مداخله کند. امیدوارم تلاش‌ها موجب شود که قیمت‌ها کاهش یابد و توزیع هم به گونه‌ای باشد که همه بتوانند نیازشان را برطرف کنند.


واعظی درباره کنترل سفرهای نوروزی و اعمال محدودیت‌های ترددی گفت: اعمال محدودیت‌ها بستگی به شرایط دارد. آنچه در یک هفته گذشته در خوزستان با آن مواجه شدیم و بسیار با سرعت هم انجام شد. ما به هیچ‌عنوان پیش‌بینی نمی‌کردیم کسانی از عراق به ایران رفت و آمد می‌کنند ویروس انگلیسی را منتقل کنند و در برخی از شهرهای خوزستان ویروس گسترش یابد.


وی تصریح کرد: متاسفانه این ویروس در برخی از شهرهای دیگر ما هم هست. اگر مردم همکاری کنند و شرایط آرامی داشته باشیم، گشایش ایجاد خواهد شد اما اگر شرایط سخت باشد، چاره ای جز محدود کردن نداریم.


رییس دفتر رییس جمهوری گفت: درباره حوادث رخ داده در سراوان هم گفت: اقدامات رسمی تحت عنوان طرح «رزاق» صورت گرفته است که بتوانند به پاکستان سوخت بفروشند. متاسفانه گویا افراد دیگری هم از این مسیر سوخت را منتقل می‌کنند و از یک مسیر دیگر وارد می‌کنند. این افراد این بار قصد داشتند از مرز رسمی آن را وارد کنند که با پاکستانی‌ها درگیر می‌شوند و نتیجه آن بروز درگیری و اخباری است که شنیده شده است.


واعظی اضافه کرد: روز گذشته حدود ساعت ۶:۳۰ بعد از ظهر که با استاندار سیستان و بلوچستان صحبت کردم و اعلام کرد که اوضاع آرام شده است.


وی همچنین درباره آخرین وضعیت کشتی توقیف شده کره جنوبی گفت: باید مراحل بررسی قانونی برای تخلفی که صورت گرفته، انجام و درباره آن تصمیم‌گیری شود. موضوع کشتی ایران هم که در اندونزی توقیف شده در حال پیگیری است.


واعظی درباره روند آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی گفت: هدف ما یک میلیارد نیست، تمام پول جمهوری اسلامی ایران در این کشور باید سریعا آزاد شود. این خواسته جدی ما از دولت کره جنوبی است. دولت کره جنوبی هم قول پیگیری این موضوع را داده است و موافقت خواهند گرفت و اعلام کرده‌اند که مرحله اول سریع‌تر انجام می‌شود. 


رییس دفتر رییس جمهوری گفت: کره جنوبی احتمالا باید یک هماهنگی با اوفک انجام دهند یا از خودشان پولی به ما بدهند و پول را به حسابی که ما مشخص می‌کنیم، خواهند ریخت.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب