دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1399 - 13:06
آنا گزارش می‌دهد؛

احتمال هجوم ملخ صحرایی به کشور در اوایل اسفند و اواسط فروردین/ معین: حضور آفت ملخ‌های صحرایی نسبت به سال گذشته بیشتر است

در ماه‌های آتی دو ریزش ملخ‌های صحرایی در کشور پیش‌بینی می‌شود که موج اول آن اوایل اسفند ماه و دیگری اواسط فروردین خواهد بود.
کد خبر : 562611
1398032015141961417622144.jpg

به گزارش خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، آفت ملخ صحرایی یکی از مهم‌ترین آفت‌ها با منشأ خارجی است که هر ساله مراتع و محصولات زراعی و باغی در استان‌های جنوبی کشور همچون استان‌های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، کرمان و جنوب فارس را تهدید می‌کند.


این آفت که منشأ آن شرق آفریقاست، از سواحل سودان، جیبوتی، اتیوپی و سومالی وارد شبه‌جزیره عربستان شده و با مناسب شدن شرایط به شمال این کشور رفته و عموماً با وزش باد از شمال عربستان وارد ایران می‌شود.


با توجه به این‌که حدود 20 درصد محصولات زراعی و باغی و 21 درصد مراتع کشور در استان‌های مذکور قرار دارند آگاهی از زمان این ریزش‌ها برای آمادگی در جهت مقابله با آنها بسیار حائز اهمیت است


شرایط برای هجوم این نوع آفت معمولاً در جریان تنش‌های آب و هوایی، بارش‌های شدید و ناگهانی که باعث ایجاد رطوبت در مناطق خشک و نیمه‌خشک می‌شود بسیار مساعد است و غالباً تخم‌ریزی این حشرات نیز در جریان این ریزش‌ها انجام می‌شود.


سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیش از این به‌دنبال بارندگی‌های شدید در آفریقا که هجوم ملخ‌های صحرایی را به سودان و اریتره گزارش کرده بود، پیش‌بینی کرد که موج ریزش ملخ‌ها به‌زودی از سمت دریای سرخ وارد عربستان و مصر خواهد شد و می‌تواند جنوب ایران و امارات متحده عربی را تهدید کند.


سعید معین در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با هجوم موج امسال ملخ صحرایی در کشور، اظهار کرد: از مهر ماه تاکنون دو ریزش ملخ صحرایی در کشور داشتیم؛ مورد اول در هفتم آبان ماه بود که دسته کوچکی در بشاگرد استان هرمزگان وارد شد که مبارزه با آن در سطح 4 هکتار انجام و به اتمام رسید و مورد دوم در  آذر ماه اتفاق افتاد که دسته‌ای از سمت کویت وارد خوزستان و سپس بوشهر شد و مبارزه با آن در 185 هکتار انجام و مهار شد.


وی ادامه داد: در حال حاضر دسته‌های ملخ بال‌دار و بدون بال (پوره) در شرق آفریقا (اریتره، اتیوپی، جیبوتی، سومالی و کنیا) و همچنین شبه‌جزیره عربستان در یمن و عربستان (منطقه جنوبی، سواحل دریای سرخ و مناطق مرکزی ) وجود دارد.


مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با بیان این‌که انتظار هجوم ملخ‌های صحرایی در نیمه دوم سال را در حدود بهمن ماه داشتیم، گفت: به‌دلیل کاهش دما این ریزش‌ها به تعویق افتاده است. با توجه به جهت باد که اکثراً در ماه فوریه و مارس به سمت ایران است و همچنین افزایش دما در شبه جزیره عربستان (که دما در هیچ جای عربستان 25 درجه کمتر نیست و باز هم افزایش پیدا می‌کند) انتظار داریم که اوایل تا اواسط اسفند ماه موج اول حمله به استان‌های جنوبی شامل خوزستان، بوشهر، جنوب استان فارس، هرمزگان و ساحل سیستان و بلوچستان آغاز شود.


معین افزود:‌ این احتمال وجود دارد که در نیمه دوم فروردین هم موج دوم هجوم ملخ‌های صحرایی را داشته باشیم که از شرق آفریقا وارد شبه جزیره عربستان (قسمت جنوبی و مرکزی) شده و از آنجا به‌سمت شمال این کشور آمده و در نهایت به سمت ایران خواهند آمد.


وی تصریح کرد: همان‌طور که مطرح شد به‌طورکلی دو ریزش ملخ‌های صحرایی در کشور پیش‌بینی می‌شود که موج اول آن اوایل اسفند ماه و دیگری اواسط فروردین خواهد بود.


مدیرکل دفتر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات با اشاره به این مطلب که در طول پاییز و اوایل زمستان در عربستان وضعیت مطلوبی از لحاظ آب و هوایی بود و پراکنش آن در همه مناطق عربستان وجود داشت، بیان کرد: با توجه به این وضعیت انتظار داریم تا حضور ملخ‌های صحرایی نسبت به سال گذشته بیشتر باشد.


انتهای پیام/4105/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب