شکایت سازمان حفظ نباتات از خانم مجری/ هجوم ملخها به تهران تهدیدی برای پایتخت نیست
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در پی انتشار خبر ورود ملخ به شهر تهران، روز گذشته مجری یک برنامه تلویزیونی در اظهارنظری در ارتباط موضوع مطرح شده گفت: «انگار ما رسیدیم به مرحله بعدی یعنی کرونا، بعد زلزله و الان ورود ملخها است ... ورود ملخها به ایران از قم شروع شده الان به تهران رسیده، یک نقطهای از شهرری، ورامین، جنوب تهران و جنوب شرق تهران ... این خیلی ما را نگران میکند.»
این در حالی بود که علی مراد سرافرازی معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات در ارتباط با این موضوع در یک بخش خبری عنوان کرده بود که امسال هم مثل دو سال گذشته جمعیت نسبتاً بالایی از این گونههای ملخ را داریم که در نقاط مختلف کشور دیده میشوند.
وی گفته بود، اینها با ملخ صحرایی کاملاً متفاوت هستند و گونه ملخ صحرایی را صرفاً در 7 استان جنوبی کشور داریم و به هیچ عنوان در استانهای مرکزی و شمالی ما ملخ صحرایی نداریم.
سرافرازی ادامه داد: ملخهایی که این روزها در تهران مشاهده میشوند گونههای ملخهای شاخک کوتاهی هستند که جزو گونههای بومی ما بوده و مهاجم و یا مهاجر نیستند. در برخی سالها که غذای این جانداران کمتر است جمعیت آنها کمتر و سالهایی که پوشش گیاهی بهتر است جمعیت آنها بیشتر میشود ولی خطری از جانب اینها (ملخها) بخش کشاورزی و عرصههای کشاورزی را تهدید نمیکند و کشاورزان از این بابت نباید دغدغهای داشته باشند. اینها جمعیتهایی هستند که در 10 الی 20 روز آینده نسل آنها تمام شده و جمعیت آنها کاهش پیدا خواهد کرد.
در این بین محمدرضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در واکنش به اظهارنظر این مجری که در یک برنامه تلویزیونی اظهاراتی را مبنی بر هجوم ملخها بر تهران مطرح کرد، گفت: ما در حال طرح شکایت از این مجری خانم هستیم. این اظهارات پس از آن بود که معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات توضیحاتی کاملاً دقیق و کارشناسی در این خصوص اعلام کرد.
وی با بیان اینکه براساس مشاهدات انجام شده از سوی کارشناسان سازمان حفظ نباتات این ملخهای مشاهده شده در استان تهران و مناطقی همچون ورامین، پیشوا و رباطکریم نیازی به مبارزه شیمیایی ندارد، اذعان کرد: آفت ملخ صحرایی آفت عمومی است و وظیفه مبارزه با آن وظیفه دولت است ولی این ملخی که در تهران است آفت بومی بوده و نیازی هم به مبارزه با آن وجود ندارد.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور اذعان کرد: جمعیت ملخهای تهران حدوداً در هر 50 متر مربع یک ملخ است و از آنجاییکه این آفت به نور علاقهمند است در زمان شب در مکانهایی همچون فرودگاه امام خمینی (ره)، شهرکهای صنعتی، پارکها، برخی مناطق شهری و ... با تجمع زیاد آنها مواجه میشویم.
میر افزود: با وجودیکه حضور آنها از لحاظ بصری آزاردهنده است ولی اصلاً این آفت نه تنها نیازی به مبارزه نداشته بلکه خطری هم برای مزارع و باغات هم ندارد.
این مقام مسئول در سازمان حفظ نباتات در پایان گفت: تهدیدی از جانب ملخهای بومی در تهران وجود ندارد و تا 20 روز آینده این جانداران بهصورت بیولوژیکی از بین میروند.
انتهای پیام/ 4105
انتهای پیام/