دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 اسفند 1398 - 00:05
گزارش آنا از حمله ملخ‌ صحرایی به آبادان؛

هجوم ملخ‌ها به جنوب کشور به مرحله بحرانی نرسیده است

موج هجوم ملخ‌ها به آبادان در مقایسه با ریزش در سایر مناطق همچون جنوب فارس و بوشهر بسیار کم بوده و حضور آنها در شهر باعث توجه بیشتر رسانه‌ها به آنها شده که خوشبختانه وضعیت این آفت در این منطقه تحت کنترل درآمده است.
کد خبر : 477778
index.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در تاریخ 18 اسفند فیلمی از حمله میلیونی ملخ‌ها به شهر آبادان در فضای مجازی منتشر شد.


میزان هجوم این آفت‌ها در این فیلم به اندازه‌ای زیاد بود که فضای آسمان شهر سیاه شده بود.


به‌دلیل حضور ملخ‌ها در مناطق مسکونی آبادان، سم‌پاشی زمینی انجام گرفت


محمد قاسمی‌نژاد معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان در ارتباط با این ریزش ملخ‌ها در آبادان می‌گوید در روزهای دوم، ششم و دوازدهم اسفندماه شاهد حمله‌های محدود ملخ‌ها به مناطق هندیجان‌، بهبهان و همچنین آبادان بودیم که در راستای مبارزه با این آفت 2 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی خوزستان از زمین و هوا سم‌پاشی شد.


وی با بیان این‌که در 18 اسفند ماه سه دسته میلیونی ملخ‌ها فضای شهر را پر کرده بودند، عنوان کرد: با توجه به این‌که برخی از این ریزش‌ها در مناطق مسکونی قرار داشت امکان سم‌پاشی هوایی ممکن نبود و عملیات سم‌پاشی به‌طور زمینی صورت پذیرفت.


معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خوزستان افزود: ریزش ملخ‌ها در آبادان تنها در محدوده  30 الی 40 هکتاری مرکز خدمات ابوشانک بوده که عملیات سم‌پاشی آغاز شده است.


ملخ‌ها مهاجم در آبادان از نوع صحرایی بوده‌اند


محمدرضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا نیز در ارتباط با هجوم ملخ‌ها به آبادان عنوان کرد: جمعیت وارد شده به آبادان بسیار کمتر از مناطق دیگر همچون جنوب فارس و بوشهر بوده ولی با توجه به ورود این آفت به مناطق شهری از جمله فرودگاه آبادان، این موضوع بیشتر رسانه‌ای شده که البته با تلاش همکاران من وضعیت ملخ‌ها در این منطقه تحت کنترل درآمده است.


وی با اشاره به این مطلب که این ملخ‌ها از نوع ملخ صحرایی هستند و از دو هفته گذشته موج جدید ورود آنها به کشور آغاز شده است، گفت: براساس آخرین اطلاعات (تا روز چهارشنبه) حدود ۲۶ هزار و ۱۵۰ هکتار در ۵ استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان مبارزه با این آفت صورت گرفته که بیشترین میزان سطح مبارزه با  ۱۴ هزار و ۴۰۵ هکتار مربوط به استان هرمزگان است.


سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور افزود: فاز جدید مبارزه با آفت ملخ صحرایی با سال گذشته بسیار متفاوت است زیرا  در سال گذشته وضعیت ملخ‌ها به‌طوری‌ بود که به محض ورود به کشور در حاشیه نوار ساحلی جنوبی فرود آمده و اقدام به تخم‌ریزی و تولیدمثل می‌کردند در حالی‌که موج جدید این ملخ‌ها که امسال وارد می‌شوند غالباً نابالغ بوده و چون امکان تولیدمثل ندارند در فاز جابجایی از نقطه‌ای به نقطه‌ای دیگر برای تغذیه هستند که همین موضوع مبارزه را دشوار می‌کند.


میر ضمن اشاره به این مطلب که این ملخ‌ها در ابتدا به باغات و مزارع هجوم نبرده و به‌سمت مراتعی که دارای علف خود‌ رو هستند می‌روند، تصریح کرد: این موضوع مبارزه با این آفت را راحت‌تر می‌کند اما با خشک شدن مراتع به‌دلیل گرمای هوا در تابستان هجوم این آفت به مزارع و و باغات محتمل است.


وی افزود: با توجه به برنامه‌ریزی‌ها و پیش‌بینی‌های انجام شده برای مبارزه با آفت ملخ صحرایی ماشین‌آلات لازم تهیه و معادل 2 برابر نیاز سالانه نیز در انبارها سم آفت‌کش موجود است.


هجوم ملخ‌ها به وضعیت بحران نرسیده است


محمد فرید لطیفی معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور هم درباره هجوم ملخ‌ها به جنوب کشور اظهار کرد: برای جلوگیری از خسارت‌های هجوم ملخ‌ها به کشور باید در جنوب کشور مدیریت‌های لازم صورت بگیرد و سازمان حفظ نباتات نیز باید در این خصوص اقدامات لازم را انجام بدهد و اگر در شرایط حادی قرار بگیریم، قطعاً مدیریت بحران وارد عمل خواهد شد و نسبت به مبارزه با هجوم ملخ‌ها اقدامات لازم صورت می‌گیرد.


معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور با بیان این‌که در بحث ملخ‌های صحرایی هنوز به وضعیت بحرانی در جنوب کشور نرسیده‌ایم، گفت: البته هشدارهایی در این خصوص داده شده است.در حال حاضر موضوع هجوم ملخ‌ها با پیشگیری‌های صورت گرفته، موضوعی ملی نشده ولی مهم است و اقدامات مقابله‌ای ادامه دارد.


انتهای پیام/ 4105/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب