80درصد حوادث گازگرفتگی ناشی از نقص دودکش است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عباس استاد تقیزاده اظهار کرد: با وجود همه فعالیتهایی که سازمانهای مختلف انجام دادهاند، سالانه به طور متوسط 800 نفر از هموطنان به دلیل مسمومیت ناشی از گاز co فوت میکنند. هر چند که این حوادثٰ روند نزولی داشته اما انتظار این است که مرگهای ناشی از این سوانح را به صفر برسانیم.
وی با اشاره به این نکته که رسیدن به چشم انداز صفر مرگهای خاموش ناشی از گاز co قابل دسترسی است، افزود: مشکلی که در این زمینه وجود دارد به عدم آگاهی باز میگردد یعنی با وجود همه فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه به دلیل این که اتفاقات در خانه و محل های کار نا ایمن رخ میدهد، باز هم نیازمند آموزش همگانی هستیم.
استاد تقیزاده با تاکید بر نقش شهروندان در کاهش این سوانح، اضافه کرد: مطالعات ما در شهر تهران نشان میدهد که میان آگاهی از میزان خطر و درک خطر تفاوت وجود دارد. بیشتر مواقع فکر میکنیم خطر برای ما رخ نمیدهد و قرار است برای دیگران اتفاق بیفتد یا این که دیگران در معرض خطر هستند. در صورتی که خطر برای همه وجود دارد و کسانی میتوانند نجات پیدا کنند که خطر را درک کنند.
قائم مقام سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران یادآور شد: همه ما کمابیش نسبت به خطر آگاهی داریم، اما نکته مهم این است که بدانیم خطر همیشه برای همه ما وجود دارد، اگر این اتفاق رخ دهد، میزان مرگهای ناشی از co به صفر میرسد.
سالیانه 800 نفر قربانی گاز مونوکسید کربن میشوند
جواد نوفرستی مدیرعامل انجمن جامعه ایمن و رئیس کارگروه پیشگیری از مرگهای خاموش نیز گفت: متاسفانه به طور میانگین در 10سال گذشته، سالیانه 800 نفر بر اثر اشتباهات بسیار کوچک، قربانی گاز مونوکسید کربن شدهاند.
وی با اشاره به اهمیت توجه به موضوع پیشگیری برای کاهش آسیبهای ناشی از وقوع این سوانح اضافه کرد: قربانیان گاز co از تمام طبقات سنی و اجتماعی هستند، بنابراین همه افراد به خصوص کودکان، زنان باردار، افراد مسن و بیماران قلبی و تنفسی در معرض این خطر قرار دارند.
نوفرستی با بیان این که هر نوع سوخت فسیلی در اثر سوختن ناقص و بدسوزی میتواند تولید کننده گاز مونوکسید کربن باشد، علایم گازگرفتگی را شبیه آنفلوآنزا دانست و بر لزوم چک کردن مسیر دودکش در وسایل گاز سوز برای پیشگیری از حوادث ناشی از گاز co تاکید کرد.
وی با اشاره به این که 95 درصد خانوارهای شهری و 60 درصد خانوارهای روستایی از گاز استفاده می کنند، یادآور شد: رمز نجات در برابر گار مونوکسید کربن که بی رنگ و بی بو است چک کردن دودکش ها و ایجاد روزنه ای برای ورود هوا به داخل خانه یا محل کار است.
نوفرستی در ادامه خاطرنشان کرد: تحلیل گزارش آتش نشانی در سال 86 که با 1024 نفر قربانی اوج حوادث گازگرفتگی بود ، نشان می دهد که 73 درصد حوادث ناشی از استفاده ناایمن، 25 درصد حوادث به اشکال اساسی ساختمان و دو درصد نیز ناشی از نقص فنی وسیله گاز سوز بوده است.
وی بیان کرد: تحلیل ها نشان میدهد که ریشه 80 درصد حوادث گازگرفتگی به اشکال دودکش ساختمان یا دودکش وسیله ای که مورد استفاده قرار می گیرد، بر می گشت و 13 درصد نیز در نتیجه بسته بودن روزنه های هوا رخ داده است.
در ادامه این همایش استادی فوق تخصص سم شناسی به بررسی اثرات گاز مونوکسید کربن بر انسان پرداخت و گزارشی از نتایج تحقیقات پزشکی در این زمینه ارائه داد . همچنین مهندس مدنی عضو کارگروه پیشگیری از مرگ های خاموش تجربیات و پیشنهادات خود را در این زمینه توضیح داد.
انتهای پیام/