دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1399 - 12:06
نیویورک تایمز:

ثروتمندترین ایالت آمریکا با کمبود تخت بیمارستانی روبروست/ آلوده شدن بسیاری از کشورهای اروپایی به کرونای جهش‌یافته

از حدود یک هفته پیش که وزیر بهداشت انگلیس اعلام کرد شیوع گونه جهش‌یافته ویروس کرونا از کنترل خارج شده تابه‌حال این‌گونه جدید، بسیاری از کشورها جهان را هدف قرار داده است.
کد خبر : 551765
کرونا 1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از نیویورک تایمز، چهارشنبه دو هفته پیش بود که مت هنکاک، وزیر بهداشت انگلیس از شناسایی گونه جدید ویروس کرونا و ابتلای بیش از یک هزار انگلیسی به آن خبر داد. البته گزارش شده است که این‌گونه جدید نخستین بار در ماه سپتامبر در انگلیس شناسایی شده بود.


از زمان اعلام هنکاک تابه‌حال بسیاری از کشورهای اروپایی، آسیایی، آفریقایی و آمریکایی از شناسایی افرادی که به گونه جدید کرونا مبتلا شده‌اند، خبر داده‌اند.


ژاپن، فرانسه، اسپانیا، سوئد و کانادا ازجمله کشورهایی هستند که از شناسایی این عفونت که حالا از سرعت شیوع بیشتری نسبت به دوره شیوعش در انگلیس برخوردار است، خبر داده‌اند. آفریقا هم‌اکنون دست‌به‌گریبان با موج دوم شیوع کروناست که با شیوع گونه جدید نیز هم‌زمان شده است. و اما در آمریکا تزریق واکسن کرونا در سطح گسترده شروع شده است و اگرچه مقامات بهداشتی ایالات‌متحده هنوز از شناسایی فردی مبتلا به گونه جدید کرونا در این کشور خبر نداده‌اند اما اقدامات سخت‌گیرانه‌ای برای مسافران ورودی از انگلیس در نظر گرفته‌اند.



ظرفیت پذیرش در بخش آی. سی. یو در کالیفرنیای جنوبی به صفر رسید


بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای در کالیفرنیای مرکزی و جنوبی بیمارستان‌هایی که از قبل با کمبود تخت روبرو بودند ظرفیت پذیرش آی.سی.یو در آن‌ها به صفر رسیده است. کالیفرنیا که ثروتمندترین و پرجمعیت‌ترین ایالت این ثروتمندترین کشور جهان است، برای هر هزار نفر تنها 1.8 تخت بیمارستانی آماده خدمت‌رسانی دارد. همه‌گیری کرونا هم به این کمبودها دامن زده است و ظرفیت تخت در آی. سی. یو در این ایالت را به صفر رسانده است. درواقع بدترین حالت ازنظر تخت آی. سی. یو را منطقه جنوبی کالیفرنیا دارد که ظرفیتش صفر است. در مناطق ساحلی 11.3 درصد تخت آی. سی. یو خدمت رسانی وجود دارند درحالی‌که در منطقه ساکرامنتو این نرخ به 16.9 درصد تخت آماده سرویس‌رسانی می‌رسد.


قبل از شیوع کرونا میزان تخت بیمارستانی کالیفرنیا کمی بهتر از ایالات واشنگتن و اورگان بود که هر دو هم در انتهای جدول در کشور قرار داشتند. بسیاری از بیمارستان‌های ایالتی به دلیل کاهش هزینه‌ها به تعداد تخت‌ها نمی‌افزودند. تخت‌های آی. سی. یو هم از این قاعده مستثنا نبودند. در کالیفرنیا به ازای هر هزار نفر 2.1 تخت آی. سی. یو وجود داشت که البته این نرخ از 10 ایالت بالاتر بود. بیش از دو میلیون نفر از ایالت 36 میلیون نفری کالیفرنیا تابه‌حال به کرونا مبتلا شده‌اند. میزان متوسط ابتلا به کرونا در کالیفرنیا در هفته گذشته به روزانه بیش از 36 هزار نفر رسید که رشد 21 درصدی نسبت به دو هفته پیش نشان می‌دهد. مقامات و کارکنان مراکز بهداشتی هشدار داده‌اند که اوضاع در کالیفرنیا از کنترل خارج شده است. در بیمارستان مارتین لوتر کینگ در لس‌آنجلس همه اتاق‌ها انباشته از بیمار هستند و مقامات بیمارستان در حال حاضر از لابی و مغازه‌های داخل بیمارستان برای بستری کردن بیماران استفاده می‌کنند.




بیشتر بخوانید:


ابتلای بیش از ۱۹۳ هزار آمریکایی به کرونا در یک روز/ ۹۰ درصد آمریکایی‌ها باید واکسینه شوند


فرار دسته‌جمعی مردم از لندن و مناطق جنوب شرقی انگلیس/ کشورها مرزهای هوایی با انگلیس را بستند




مقامات اداره متوفیات در بروکلین در نیویورک هنوز از روزهای سخت بهار سال جاری می‌گویند که از چهاردهم مارس تا هیجدهم ژوئن بیش از 17 هزار و 500 نفر در نیویورک به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند و این شهر تبدیل به مرکز اصلی شیوع بیماری در جهان شد. این شهر روزی را به یاد دارد که طی 24 ساعت 800 نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند. در آن دوره می‌شد در کنار بیمارستان‌های این شهر تعداد 135 تریلی یخچال‌دار برای نگهداری متوفیات کرونا را مشاهده کرد. به‌علاوه در پایانه دریایی بروکلین جنوبی تعداد 40 تریلی یخچال‌دار برای بالا بردن ظرفیت سردخانه‌های نگهداری قربانیان کرونا مستقر شده‌اند.


جولان کرونا در آفریقا


وقتی‌که همه‌گیری کرونا شروع شد همگان گمان می‌کردند که در قاره آفریقا اوضاع بسیار وحشتناک خواهد بود اما شاهد بودیم که کشورهای این قاره بسیار کمتر از کشورهای اروپایی و آمریکایی لطمه دیدند. اما به‌تازگی این قاره با موج دوم شیوع کرونا دست‌به‌گریبان شده است و خطر جدی‌تر از گذشته حس شده است. کشورهای آفریقای جنوبی، نیجریه، اوگاندا و مالی در این روزها از افزایش شمار مبتلایان به کرونا خبر داده‌اند. البته تابه‌حال در کل قاره حدود دو میلیون و 600 هزار نفر کرونا گرفته‌اند و نزدیک به 61 هزار نفر هم جان‌ باخته‌اند که نسبت به تعداد کشورها و جمعیت قاره بسیار مطلوب است.


در اروپا، اتریش وارد سومین دور از تعطیلات عمومی کرونایی شده است. مدارس و مغازه‌ها برای سه هفته باید تعطیل باشند و رفت‌وآمد شهروندان نیز محدودشده است.


گونه جدید کرونا کشنده‌تر از گونه قبلی نیست اما مسری‌تر است


در شرق آسیا، ژاپن مرزهای خود را به روی همه غیر ژاپنی‌ها بسته است. ژاپن تابه‌حال هفت مورد ابتلا به گونه جدید کرونا را شناسایی کرده است که همگی به انگلیس سفرکرده بودند. محدودیت‌های ژاپن تا پایان ژانویه ادامه خواهند داشت.


فرانسه در قاره اروپا هم اقدام به بستن راه زیردریایی به انگلیس کرده است. هرچند مطالعات اخیر نشان داده است که گونه جدید ویروس کرونا مرگبارتر از گونه قبلی نیست اما تأیید شده است که شیوع این‌گونه 56 درصد سریع‌تر از گونه قبلی است.


اسپانیا هم از شناسایی چهار مبتلا به گونه جدید کرونا خبر داده است و اعلام شده که سه نفر مشکوک به کرونای جدید هم شناسایی شده‌اند. دو نفر از این مبتلایان اخیراً به انگلیس سفر کرده بودند.


در فرانسه یک مورد ابتلا به گونه جدید کرونا شناسایی شده است. وی یک فرانسوی است که در انگلیس زندگی می‌کند.


در سوئد، مقامات بهداشتی از شناسایی یک مورد ابتلا به کرونای جدید در نزدیکی استکهلم خبر داده‌اند. این بیمار یک مسافر است که از انگلیس به سوئد برای تعطیلات کریسمس سفر کرده است.


در انتاریو در کانادا هم مقامات بهداشتی اعلام کرده که دو مورد ابتلا به کرونای جدید را شناسایی کرده‌اند. این زوج در 90 مایلی تورنتو در دورهام زندگی می‌کنند و سابقه سفر به انگلیس یا مکان دیگری را ندارند.



متخصصان تولید واکسن اعلام کرده‌اند که واکسن‌های تولیدشده علیه کووید-19 می‌توانند بر گونه جدید کرونا غلبه کنند و هیچ نگرانی از این بابت وجود ندارد البته این ادعا در آزمایشگاه‌های تخصصی در حال بررسی است.


کشورهای عضو اتحادیه اروپا شروع به برنامه‌ریزی برای شروع واکسیناسیون کرده‌اند. مجارستان این کار را زودتر شروع کرده است.


گونه جدید کرونا در آلمان و سنگاپور هم شناسایی شده است. دانمارک 33 مورد از ابتلا به کرونای جدید را در فاصله 14 نوامبر تا 14 دسامبر شناسایی کرده است.


به‌هرحال پس از ماه‌ها تلاش چند نمونه از واکسن‌های تولید شده تابه‌حال توانسته‌اند با گرفتن تأیید نهایی به گردونه واکسیناسیون سراسری وارد شوند و این امید می‌رود که بار دیگر جهان به حالت عادی باز گردد و کشورها بتوانند فعالیت اقتصادی را به طور کامل از سر گیرند.


انتهای پیام/4155/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب