دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 دی 1399 - 12:00
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با آنا:

تصویب و پذیرش FATF به ضرر کشور است / اشراف اطلاعاتی تحریم‌کنندگان به مراودات مالی، نتیجه پیوستن به «گروه ویژه اقدام مالی»

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه ورود به FATF قطعاً به محدود شدن مراودات اقتصادی کشور منجر خواهد شد، گفت: با پذیرش «گروه ویژه اقدام مالی»، اشراف اطلاعاتی تحریم‌کنندگان به مسائل و روابط مالی و بانکی ما افزایش می‌یابد.
کد خبر : 551735

محمدحسین فرهنگی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به بررسی FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: اکنون رسیدگی به این لوایح در حیطه اختیارات مجلس نیست اما اگر باز هم مجلس مسئول رسیدگی به آن بود، قطعاً مورد تأیید و تصویب نمایندگان قرار نمی‌گرفت.


نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه FATF در دوره گذشته مجلس با رأی اکثریت نمایندگان به تصویب رسید، افزود: اکنون مجمع تشخیص مصلحت نظام با در نظر گرفتن قانون نسبت به آینده این لوایح تصمیم‌گیری خواهد کرد.


وی با بیان اینکه نظر شخصی من این است که تا تکلیف ما در بحث تحریم‌ها مشخص نشده ورود به FATF  قطعاً به بسته شدن بیشتر دست و پای ما منجر خواهد شد، تصریح کرد: با این لوایح اشراف اطلاعاتی تحریم‌کنندگان به مسائل و مراودات مالی ما بیشتر شده، از این رو به بهبود اوضاع کمکی نمی‌کند بلکه به بدتر شدن شرایط می‌انجامد.




بیشتر بخوانید:


مجمع تشخیص مصلحت نظام در بررسی FATF اسیر جوسازی‌های مخرب نمی‌شود/ استقبال از نظرات کارشناسان




این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه نظر نقل‌شده در مورد برداشتن تحریم‌ها با تصویب FATF  نظر درست و دقیقی نیست، گفت: اگر تحریم‌ها برداشته شوند هم ما نباید مانند برجام، شتاب‌زده و با اشتیاق به سمت آن برویم، از این رو اگر پذیرش آن صورت بگیرد باز هم باید مانند بسیاری از کشورهای دیگری که لوایح را قبول کرده و به بسیاری از موارد آن عمل نمی‌کنند باید رفتار کنیم؛ هر چند که حساسیت روی ما زیاد است.


فرهنگی با تأکید بر اینکه در مراحل تحریمی تصویب و پذیرش FATF به ضرر ماست، افزود: اما مرجع تشخیص در مرحله فعلی، مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و هر تصمیمی از سوی مجمع طبق قانون اساسی قابل احترام است.


سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در پاسخ به این سؤال که چرا دولت اصرار به تصویب این لوایح دارد، گفت: ظاهر ماجرا این است که تحریم برداشته می‌شود، در این صورت مخالفت قبلی ما نیز به حداقل ممکن می‌رسد اما ما برای اعمال نظرات FATF به صورت داخلی سه قانون بسیار محکم را در گذشته تصویب کردیم و حتی یک بار اصلاح یکی از آن‌ها را نیز داشته‌ایم. طبیعتاً وقتی قوانین روشن داخلی برای اعمال نظارت‌هایی که در این لوایح پیش‌بینی شده اعمال شود، دست دولت باز است.


وی ادامه داد: دولت می‌خواهد خواسته طرف‌های مقابل را تأمین کنند و تأمین خواسته آن‌ها نیز در شرایط تحریمی قطعاً به صلاح کشور نیست.


فرهنگی گفت: درصورت تصویب لوایح مذکور بعد از  اینکه وارد مراحل عملیاتی آن شدیم، می‌توانیم به صورت محدود، فرایند پیوستن را انجام دهیم و برخی از احکام آن را به ویژه مواردی که مورد تأیید و علاقه ما است مانند مبارزه با تروریسم مورد اجرا قرار دهیم هر چند که آن‌ها اجازه می‌دهند در کشورهایشان تروریسم رسمی و مشخص، آزادانه فعال بوده و در کشورهای دیگر اقدامات خرابکارانه انجام دهند.


وی تاکید کرد: ما معتقدیم باید با تروریسم برخورد شده، جلوی آن گرفته شود و در خصوص آن اقدام شود هر چند که آن‌ها هر شخصی را که تمایل داشته باشند تروریست خطاب می‌کنند.


فرهنگی ادامه داد: بسیاری از کشورهای پذیرش‌کننده FATF به‌راحتی تروریست‌های رسمی را که بارها در گذشته ترورهای گسترده‌ای انجام داده، اطلاعیه داده و اعلام کردند کار آن‌ها بوده، محکوم نکرده‌اند.


سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما هم می‌توانیم دیدگاه‌های خود را داشته و بر اساس قوانین خود عمل کنیم و در عین حال ظواهری که آن‌ها به دنبال آن هستند را اعمال کنیم اما شرایط به گونه‌ای است که باید تحریم‌‌ها برداشته شود و با ادعا و وعده‌ها نمی توان اقدامی کرد.


انتهای پیام/۴١۵١/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب