دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 دی 1399 - 20:50

جلسه شورای امنیت درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ برگزار شد

جلسه مجاری شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز، برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص برجام برگزار شد.
کد خبر : 550682
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، جلسه مجاری شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز، سه شنبه برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در خصوص برجام برگزار شد.


اولوف اسکوک، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد امروز سه شنبه به نمایندگی از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام در این نشست در سخنانی گفت: از ایران می‌خواهیم فعالیت‌های هسته‌ای اش را متوقف کرده و از تصمیم خود برای کاهش پایبندی‌ها عقب نشینی کند.


او در ادامه افزود: همکاری میان اتحادیه اروپا و ایران علی رغم چالش‌ها ادامه دارد. اتحادیه اروپا به رفع تحریم‌های اقتصادی از ایران پایبند است.


اسکوک در ادامه افزود: جایگزینی برای توافق هسته ای ایران وجود ندارد. همچنین نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل در سخنانی گفت: برجام با چالشهای فراوانی روبروست. وی گفت: توافق هسته ای با ایران، در برابر فشارها مقاومت کرد.


اولوف اسکوک، نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد در این نشست لغو تحریم را هسته اصلی برجام دانست و تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران باید از منافع اقتصادی این توافق بهره‌مند شود..


او گفت: در ماه‌های گذشته دیپلماسی چندجانبه دچار مشکلات جدی شده است. برنامه جامع اقدام مشترک اکنون پنج ساله شده است.


اسکوک با یادآوری اینکه در نشست ۱۶ دسامبر کمیسیون مشترک و نشست روزگذشته وزیران خارجه اعضای برجام بر اجرای کامل این توافق تاکید شد، اضافه کرد: این عزم و اراده گویای اهمیت حفظ این توافق برای تداوم دیپلماسی چندجانبه و پایداری و پشتیبانی از توافق چندجانبه است.


وی تاکید کرد: برجام جزء کلیدی معماری جهانی منع گسترش سلاح اتمی است که خطر امنیتی منطقه‌ای و جهانی را کاهش می‌دهد.


نماینده اتحادیه اروپا در سازمان ملل متحد با اشاره به بازرسی کم سابقه بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران، اظهار کرد: اینها در سایه همکاری ایران برای اجرای پروتکل الحاقی و پادمان‌ها محقق می شود.


اسکوک یادآور شد: اجرای پروتکل الحاقی بخشی از تعهد ایران تحت برجام است. از دست دادن برجام همچنین به معنای از دست رفتن پروتکل الحاقی و تضمین دسترسی آژانس بین المللی انرژی اتمی و از دست رفتن شفافیتی است که برجام ایجاد کرده است.


همچنین معاون نماینده آمریکا در شورای امنیت نیز در این نشست گفت: سلاح‌های ایرانی همچنان در مناطق مجاور ایران و خارج از آن پخش شده است.


معاون نماینده آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنین مدعی شد: ایران باید از باج خواهی و مذاکره بر سر قراردادی که شامل برنامه موشکی اش شود، دست بر دارد.


نماینده فرانسه در شورای امنیت نیز در سخنانی تصریح کرد: ما در لحظه‌ای حساس برای حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستیم.


نماینده چین در شورای امنیت نیز در این نشست اعلام کرد: تمامی طرف‌ها باید به وعده‌های خود عمل کرده و در خصوص پرونده هسته‌ای ایران خویشتندار باشند. تمامی طرف‌ها باید تلاش‌هایی مضاعف را برای بازفعال کردن برجام بکار گیرند. درخواست برای مذاکره مجدد بر سر توافق هسته‌ای با ایران، سهمی در حل بحران نخواهد داشت.


نماینده چین همچنین گفت: در نشست دیروز وزرای خارجه اعضای برجام طرف‌ها تعهد خود به حفظ برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ را اعلام کردند. وزرای خارجه توافق کردند تلاش‌هایی مشترک برای بازگشت آمریکا به برجام در اسرع وقت به کار گیرند. نشست وزرای خارجه پیامی مثبت و قوی به دنیا ارسال کرده که همه طرف‌ها بایستی از فرصت‌ها برای تعامل و تقویت دیپلماسی و بازگرداندن برجام به مسیر صحیح استفاده کنند.


او همچنین گفت: مهم‌ترین وظیفه در حال حاضر این است که آمریکا رویه‌های خودش را اصلاح کند و بدون قید و شرط به برجام بازگردد.


نماینده آلمان در ادامه مدعی شد: از اقدام ایران در نصب سانتریفیوژ‌های پیشرفته در نطنز عمیقاً نگرانیم. این نقض آشکار برجام است. مصوبه اخیر مجلس ایران نیز با گسترش دادن برنامه هسته‌ای ایران نقض برجام محسوب می‌شود.


نماینده انگلیس هم در این نشست گفت: انگلیس به برجام تعهد راسخ دارد. مکرراً مراتب تأسف و نگرانی‌مان را از تصمیم آمریکا برای خروج از این توافق و بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران ابراز کرده‌ایم.


او در ادامه افزود: ما از تأثیراتی که این اقدام روی ایران و مردم ایران داشته آگاهیم.


بیانیه مشترک طرف‌های باقی‌مانده در برجام در نشست دیروز کمیسیون مشترک، جدیدترین نشانه تعهد ما است.


او همچنین تصریح کرد: از می ۲۰۱۸ تلاش‌های خستگی‌ناپذیری برای حفظ برجام داشته‌ایم و به تعهداتمان پایبند بوده‌ایم. بابت انتقاداتی که ایران از رویه سه کشور اروپایی می‌کند ابراز تأسف می‌کنیم.


او در ادامه مدعی شد: اینکه ایران از ژانویه ۲۰۲۰ اقداماتی مغایر با تعهداتش در برجام انجام داده نیز مایه تأسف است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب