خواص زعفران برای سلامتی که احتمالا نمیدانید
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا اول سلامتی؛ این شعاری است که بیشتر ما در صحبتهایمان به آن اشاره میکنیم در حالی که هیچ باوری نسبت به آن نداریم. ما تبلبغات خوشمزه را خریداری میکنیم و اهمیتی نمیدهیم که بدن ما به چه چیزهایی احتیاج دارد.
بگذارید با یک مثال قضیه را باز کنیم؛ ما همه فکر میکنیم از خواص زعفران مطلع هستیم و گاه گاهی هم مقداری زعفران میخوریم. اما این ما هستیم که در نهایت در صف سیبزمینی سرخ کرده در مرکز شهر ایستادهایم و به بدنمان میگوییم؛ ببین فعلا میخوام خوش بگذرونم.
در نهایت به جایی میرسیم که در اغلب اوقات میخواهیم خوش بگذرانیم. ما اهمیتی به رادیکالهای آزاد سرطانزا نمیدهیم. ما دوست داریم بدنمان خودش یه جوری با غذاها کنار بیاید و مطمئن باشید که چنین چیزی امکان ندارد.
سلامت ما در معرض خطر است
ما در تمام طول شبانهروز در حال آسیب زدن به روح و جسم خود هستیم. تبلیغات زیبا را باور کرده و جدیدترین محصول کارخانجات را میخریم. روی صندلی راحتی خود مینشینیم و چیزهایی را میخوریم که نه تنها میانسالی بلکه جوانی ما را هم تباه میکنند.
ما باید تغییراتی جدی را در سبک زندگی خود به وجود بیاوریم. زندگی امروز ما سرشار از رادیکالهای آزاد، استرس و حال بد است. ما با تمام اینها کنار آمدهایم و روزی به خودمان میآییم و میبینیم که قلبمان دیگر به مانند گذشته نمیتپد و یا دیگر نمیتوانیم مانند گذشته نفس بکشیم و از زندگی خود لذت ببریم.
یکی از مهمترین دلایل این حال بد ما ترکیب و نوع مواد غذایی است که ما مصرف میکنیم. رژیم غذایی ما باید به گونهای باشد که بدن ما را در مقابله با مواد و مسائل مضری که به طور معمول در تماس با آنها هستیم حفظ کند. اگر این گونه نباشد بدن ما به سرعت ضعیف خواهد شد و دیگر توان بقا را نخواهد داشت.
خواص زعفران برای سلامتی
زعفران یکی از همان مواد غذایی است که در موردش صحبت کردیم. خواص زعفران که ناشی از ترکیبات موجود در آن است میتواند تا حد زیادی بار زندگی ناسالم امروز ما را به دوش بکشد.
ما در اینجا چند مورد از خواص زعفران برای سلامتی را ذکر خواهیم کرد که هر کدام به تنهایی دلیلی کافی برای خرید زعفران درجه یک و مصرف مداوم آن میباشند. ایران یکی از بزرگترین تولید کنندههای زعفران مرغوب در جهان است. این جایگاه تنها با همت کشاورزان ایرانی و تلاش شرکتهای خدمات و مشاوره کشت و تولید زعفران مانند بهرامن، ماه چین، سحرخیز و... به دست آمده است.
مقابله با سرطان
دانشمندان میگویند اصلیترین عامل سرطان سبک زندگی غلط ما است که منجر به تولید رادیکالهای آزاد فراوان میشود. همین رادیکالهای آزاد هستند که به طور مستقیم به ماده وراثتی سلولهای ما آسیب میرسانند و منجر به سرطانی شدن سلولها میشوند.
خوشبختانه بدن ما راهی برای مبارزه برای با این رادیکالهای آزاد پیدا کرده است و این راه همان تولید مقادیری از آنتیاکسیدانها میباشد. آنتیاکسیدانها به طور طبیعی در بدن ما تولید میشوند اما مقادیر آن به قدری نیست که بتواند همهی رادیکالهای آزاد را از بین ببرد. ( به خصوص در سنین بالا )
تحقیقات علمی نشان میدهد که زعفران به واسطه داشتن مقادیر زیادی از آنتیاکسیدانها ( کاروتنوئيدهایی مانند کروسین و کروستین ) میتواند تاثیر به سزایی در جلوگیری از ابتلای انسان به سرطانها داشته باشد.
محافظت از کبد شما
کبد مرکز اصلی متابولیسم و سمزدایی بدن ماست و ما با خوردن هر ماده غذایی بدی فشار مضاعفی را به کبد خود وارد میکنیم و در نهایت روزی میرسد که کبد دیگر توانایی حمایت از بدن ما را ندارد و در این زمان است که مشکلات ما آغاز میشود.
مطالعات نشان میدهد که یکی از خواص زعفران یعنی داشتن کاروتنوئيدها میتواند برای کبد ما مفید باشد. این مواد میتوانند از تولید گونههای فعال اکسیژن در کبد جلوگیری کنند و منجر به حفظ سلامت کبد ما شوند.
همچنین تحقیقات نشان میدهد که سافرانال موجود در زعفران میتواند کبد ما را در مقابل سمهای محیطی محافظت کند و به حفظ ساختار کبد ما کمک شایانی بکند.
جلوگیری از اضطراب و افسردگی
افسردگی یکی از رایجترین مشکلات بشر امروز میباشد. این بیماری میتواند مشکلات بسیاری را برای فرد درگیر و اطرافیانش و همچنین هزینههای بسیاری را برای جامعه در پی داشته باشد. خوشبختانه داروهای متعددی برای درمان و کنترل این اختلال تولید شدهاند و مکانیسم اصلی این داروها افزایش میزان سروتونین در پایانههای عصبی میباشد.
مصرف مداوم این داروها در افراد دارای افسردگی منجر به بهبود شرایط عمومی و کیفیت زندگی آنها شده است اما عوارض جانبی را نیز در پی داشته است که در برخی از موارد بسیار شدید هستند. محققان برای رفع این مشکل داروها به دنبال راههای جایگزینی هستند که عوارض جانبی کمتری داشته باشد.
در یکی از تحقیقات علمی منشتر شده مشاهده میشود که زعفران میتواند در کنترل و بهبود افسردگی نقش مهمی داشته باشد و البته عوارض جانبی بسیار کمتری نیز به همراه داشته باشد. زعفران به واسطه داشتن ترکیباتی مانند سافرانال و کروسین میتواند منجر به بهبود و یا پیشگیری از افسردگی در افراد شود.
تقویت عملکردهای جنسی مردان
یکی از اصلیترین مشکلات مردان که منجر به کاهش رضایت از زندگی و همچنین منجر به ایجاد اختلالات ناباوری میشود کاهش کیفیت اسپرم مردان است.
در مطالعات انجام شده بر روی تعدادی از افراد نشان داده شد که یک دوره مصرف روزانه 30 میلیگرم زعفران میتواند اثرات مثبتی بر روی بهبود خصوصیات موفولوژیک اسپرمها و افزایش کیفیت کلی آنها و همچنین بهبود اختلالات نعوظ در مردان داشته باشد.
یکی از استراتژیهای اصلی درمان بیماریهای نازایی افزایش کیفیت اسپرمها میباشد که میتوان با یک گیاه از دامان طبیعت و با استفاده از خواص زعفران به این مهم دست یافت.
زیبایی و سلامت پوست
پوست ما به طور مداوم در مقابل خطرات و مواد آسیبزا قرار دارد و یکی از این مواد آسیبزا نور فرابنفش است. نور فرابفنش میتواند منجر به ایجاد لکههای پوستی، سرطان و انواعی از عارضهپوستی شود.
از مهمترین خواص زعفران از نظر علمی میتوان به خاصیت جذب نور فرابنفش در پوست اشاره کرد. زعفران به واسطه داشتن موادی مانند کروستین و کائمفرول میتواند از پوست ما در مقابل نور فرابنفش محافظت کند.
این خاصیت محافظتکنندگی در برابر نور زعفران میتواند ناشی از ترکیبات فنولی دیگر موجود در زعفران مانند گالیک، تانیک، کافئیک و فرولیک اسید باشد.
کمک به درمان فشار خون
مطالعات بالینی نشان میدهد که مواد موجود در زعفران میتوانند با تاثیر بر روی مقاومت عروقی خونی و قلب منجر به کنترل فشار خون افراد دارای پرفشاری شود.
در این مطالعات نشان داده شده که ترکیبات زعفران شامل عصاره گلبرگ زعفران، سافرانال و کروسین میتوانند منجر به کاهش مقاومت عروق خون محیطی شده و باعث کنترل فشار خون عروق خون محیطی شوند.
انتهای پیام/ر/4127
انتهای پیام/