دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آذر 1399 - 13:50

چرا ترکیه تحریم شد؟

مطابق با سند وزارت خارجه آمریکا به تاریخ چهاردهم دسامبر 2020 دولت ترکیه به‌دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس‌ــ‌۴۰۰ از روسیه هدف تحریم قرار خواهد گرفت.
کد خبر : 548901
3.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، بیانیه وزارت خارجه آمریکا که از طریق بخش رسانه‌ای این وزارت‌خانه در تاریخ چهاردهم دسامبر 2020 منتشر شد و به امضا مایک پمپئو وزیر امور خارجه ایالات‌متحده رسیده بود حاوی این خبر بود که بر اساس بخش 231 از "قانون مقابله با دشمنان آمریکا به‌وسیله اعمال تحریم" موسوم به "کاتسا" دولت ترکیه به‌دلیل خرید سامانه دفاع موشکی زمین‌به‌هوای اس‌ــ‌۴۰۰ از روسیه هدف تحریم قرار خواهد گرفت.


بنا بر بیانیه وزارت خارجه، تحریم‌های اعمال‌شده علیه ترکیه شامل لغو هرگونه اجازه و اختیار صادرات از آمریکا به صنایع دفاع ترکیه است. آمریکا همچنین دارایی‌های اسماعیل دمیر مدیر صنایع دفاعی ترکیه و دیگر افسران این صنایع را مسدود کرده و ویزای ورود آن‌ها به آمریکا را نیز محدود می‌کند.


ناتو


خریداری اس-400 کمک مالی یک عضو ناتو به صنایع نظامی روسیه تلقی می‌شود.


بیانیه وزارت خارجه آمریکا تأکید دارد که خرید اس -400 امنیت فن‌آوری و کارکنان آمریکایی را به خطر می‌اندازد و نیز منابع مالی مناسبی را در اختیار صنایع نظامی روسیه قرار می‌دهد و نیز این امکان را در اختیار روسیه قرار می‌دهد که به صنایع نظامی و دفاعی ترکیه به‌عنوان عضو ناتو دست یابد. وزارت خارجه تصریح کرده است که ترکیه می‌توانست جایگزین آمریکایی اس -400 را بکار گیرید اما این کار را نکرد. به همین دلیل ترکیه از مشارکت در ساخت مشترک جنگنده اف-35 هم کنار گذاشته شد.


همان روز هم وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که صنایع نظامی ترکیه و اسماعیل دمیر مدیر این صنایع را تحریم کرده است.


البته این موضوع در اوایل تیرماه سال جاری آشکارشده بود که آمریکا بنا دارد لایحه این تحریم را در کنگره بررسی کند. دو نماینده جمهوری‌خواه و یک نماینده دموکرات در تدوین این لایحه و تقدیم آن به کنگره نقش اصلی داشتند.




بیشتر بخوانید:


توسل آمریکا به قانون «کاتسا» برای تحریم ترکیه توهین‌آمیز است




این لایحه در تاریخ هفدهم جولای 2020 تقدیم کنگره شد و هدف از تصویب آن نیز مقابله با صادرات تسلیحات روسیه به کشوری است که عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است.


آمریکا به‌عنوان عضو اصلی ناتو بارها از ترکیه خواسته بود که خرید سامانه اس-400 روسی را متوقف کند زیرا این امر تهدیدی برای این پیمان نظامی تلقی می‌گردد اما ترکیه درخواست آمریکا را نادیده گرفت و شروع به تحویل گرفتن این سامانه از اوایل تابستان شد.


بلافاصله بعد از قطعی شدن این تحریم بود که «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در یک گفتگوی تلفنی با «مایک پمپئو» در این خصوص صحبت کرد و مخالفت آنکارا با این تصمیم کنگره آمریکا را علنی کرد اما در پاسخ، پمپئو به همکاری آگاهانه این عضو ناتو با شرکت تسلیحاتی روسبرون اکسپورت اشاره کرد و تصریح کرد که نتیجه نادیده گرفتن درخواست آمریکا روبرو شدن با تحریم تحت قانون کاتسا است.


تحریم ایران


ترکیه پاسخ تحریم آمریکا را به وقتش خواهد داد


وزیر خارجه ترکیه سپس اعلام کرد که کشورش پاسخ این تحریم آمریکا را در موقع مقتضی خواهد داد.


در همین راستا «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه تحریم آمریکا علیه ترکیه را نامعقول و غیر قانونی دانست و اعلام کرد که آمریکا خود را فراتر از قوانین بین‌المللی می‌داند.


«رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه هم با گلایه از این تصمیم آمریکا گفت که از آمریکا که هم‌پیمان ما در ناتو بوده انتظار حمایت در مبارزه با گروه‌های تروریستی داشتیم نه آنکه به اعمال تحریم بپردازد.


وی ادامه داد ما در دفاع از حقوقمان پافشاری داریم و این تحریم هم بر آن تأثیر ندارد.


به گزارش آنا، حمایت نظامی ترکیه از نیروهای جمهوری آذربایجان علیه ارتش ارمنستان در منطقه کوهستانی قره‌باغ و به تعبیری همسایه شدن توسعه‌طلبان آنکارا نشین با روسیه به‌عنوان یک قدرت جهانی، اقدامات ترکیه در شرق مدیترانه، نارضایتی اتحادیه اروپا از فعالیت‌های مدیترانه‌ای ترکیه و شکایت یونان و قبرس از زیاده‌خواهی‌های حاکمان ترکیه نیز در تصمیم آمریکا برای تحریم آنکارا نقش داشتند زیرا ترکیه هم‌اکنون در بعضی موارد سیاست‌هایی را دنبال می‌کند که خیلی به مذاق مقامات واشنگتن خوش نمی‌آید. این احتمال وجود دارد که واشنگتن درصدد مهار دوباره ترکیه از طریق تحریم باشد.


گذشته از تحریم آمریکا، "کلمان به ون" معاون وزیر امور خارجه فرانسه در امور اروپا هم از احتمال اعمال تحریم‌ها بر برخی بخش‌های اقتصادی ترکیه به دلیل حفاری‌های مناقشه آمیز و اکتشافات گازی ترکیه در دریای مدیترانه خبر داده است.


انتهای پیام/4155/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب