400 میلیارد تومان عوارض قطع درختان برای شهرداری تهران/ بیشتر هزینه نگهداری فضای سبز صرف کارکنان میشود
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محسن هاشمی در آیین افتتاح و بهرهبرداری باغ سلیمانیه که پیش از ظهر امروز در منطقه 14 شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: در گذشته تهران یک باغشهر بوده است و زمانیکه بلدیه و قانون آن شکل گرفته به مرور شهرداری تشکیل شد. در سال 1339 اداره باغات تهران تأسیس شده و هرچه در تاریخ به جلو آمدیم باغات همه تخریب شده و در سال 93 به نام سازمان بوستانها و فضای سبز تهران نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: براساس بررسیهای انجام شده از حدود یک میلیون پارسل شهر تهران شاید بیش از یک دهم باغات مهمی بوده است؛ یعنی ما حداقل 100 هزار قطعه باغ در پایتخت وجود داشته که از زمان تشکیل اداره باغات بخش مهمی از آنها تبدیل به ساختمان شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه علیرغم از بین رفتن باغها تلاشهای زیادی برای احداث پارک و فضای سبز انجام شده است، گفت: زمان انقلاب ما حدود 200 پارک در تهران داشتیم که در حال حاضر این فضاهای سبز به بالای 2 هزار مورد افزایش یافته است البته محاسبه پرداختهای آن متفاوت است یعنی عنوان میشود یک پارک از دو مکان مختلف راه دارد و دو بار حساب میشود که باید این عدد احصا و تعداد دقیق آنها مشخص شود.
هاشمی ادامه داد: در حال حاضر در بودجه شهرداری تهران بین 1500 تا 1700 میلیارد تومان هزینه ساخت و توسعه فضای سبز است ولی باید به این نکته توجه داشت که عمده این هزینه در نگهداری صرف پرسنل میشود چون شهرداری عمدتاً پرسنل محور است. پرداختها در بحث نگهداری پارکها براساس صورت وضعیتهای سازمان برنامه و بودجه پرداخت انجام میشود و در این میان نقش مساحت در پرداختها اهمیت زیادی دارد و باید توجه داشت که در این مساحتها اعداد تغییری نکند و هزینهها مشخص باشد.
وی در ادامه در ارتباط با موضوع ساماندهی باغات از سوی مدیریت شهری هم گفت: اقدام مهمی که کمیسیون محیط زیست و سلامت در سامانه شهرسازی انجام دادهاند باعث شده تا دادهها در این سامانه به گونهای وارد شده تا هیچ رأی و حکمی گم نمیشود که با جدیت باید این موضوع پیگیری شود.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مراسم افتتاح بوستان سلیمانیه نیز عنوان کرد: اینجا مجموعهای 25 هکتاری بوده که معروف به منزل مسکونی یا باغ وثوقالدوله است که امروز بخشی از آن (حدود 2 هکتار) که در اختیار بنیاد مستضعفان بوده و در تهاتر شهرداری با بنیاد این واگذاری صورت گرفته است و پول آن از عوارض قطع اشجار بوده است.
هاشمی با بیان اینکه تاکنون از عوارض قطع اشجار بین 300 تا 400 میلیارد تومان کسب شده اظهار کرد: این روند باعث خواهد شد تا هم مانع کسب درختان شده و هم باعث خرید باغات شود و در اختیار مردم قرار گیرد.
وی در پایان از شهردار تهران خواست تا مصوبه اخیر دولت (برای خرید اتوبوس) را پیگیری کرده و تبدیل به تعداد زیادی اتوبوس و تعمیر و نگهداری واگنهای مترو شود تا آخر دوره پنجم شاهد ورود اتوبوسها بهویژه اتوبوس برقی به تهران باشیم.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/