دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

افرادی که روش «غیرمستقیم» را انتخاب کردند سود بیشتری دریافت می‌کنند/ سود سهام عدالت چگونه واریز می‌ شود؟

تاکنون طی سه مرحله سود سهام عدالت به مشمولان پرداخت شده، ازاین‌رو امسال به دلیل اجرای طرح آزادسازی سهام عدالت، نحوه پرداخت سود تغییر کرده است.
کد خبر : 548054
IMG_20201215_114628.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، آغاز توزیع سهام عدالت از سال 85 شروع و فرآیند ثبت‌نام در آن تا سال 88 به طول انجامید.


از آن زمان تاکنون طی سه مرحله سود سهام عدالت به مشمولان پرداخت شده است.


بر این اساس تاکنون به مشمولان طی سه دوره سود پرداخت شده است و درمجموع سودی که تاکنون برای تمامی صاحبان سهام عدالت پرداخت شده مبلغی بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان است.


طبق قانون، سود سال ۱۳۹۸ هم باید در سال جاری پرداخت شود و شرکت‌ها تا هشت ماه بعد از برگزاری مجامع فرصت دارند سود را پرداخت کنند.


این موضوع مباحث درحالی مطرح می‌شود که امسال به دلیل اجرای طرح آزادسازی سهام عدالت، نحوه پرداخت سود تغییر کرده است.


سود سهام عدالت چگونه پرداخت می‌شود؟


در واقع سود سهام عدالت به حساب شخصی مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده‌اند، واریز خواهد شد و سود افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند به حساب شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی واریز می‌شود.


با این حال هنوز مبلغ سود مشخص نیست اما افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند باید به این نکته توجه داشته باشند که میزان سود دریافتی آنها یکسان نخواهد بود، زیرا ممکن از برخی مشمولان تا ٣٠ درصد سهام خود را فروخته باشند و بنابراین هر فرد بر اساس پرتفویی که دارد، سود دریافت می‌کند.


نصرالله کرمی، رئیس کمیته آزادسازی سهام عدالت کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در رابطه با برگزاری مجمع آنلاین می‌گوید سازمان بورس تاکنون مجوز برگزاری آنلاین مجامع را نداده است و بر اساس مکاتبات ما با سازمان بورس، اعلام شد که بستر برای برگزاری آنلاین مجامع در حال حاضر فراهم نیست و به محض بستر‌سازی می‌توان مجامع را به صورت آنلاین برگزار کرد. 


وی می‌افزاید ضمناً پاسخ سازمان بورس به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز این گونه بوده است که خود سازمان بورس باید مجوز را در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری قرار دهد، برخی از شرکت‌ها نیز مکاتباتی انجام داده‌اند اما پاسخ مناسب و درستی در این باره دریافت نکرده‌اند.


به گفته رئیس کمیته آزادسازی سهام عدالت کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی، سازمان خصوصی‌سازی و سپرده‌گذاری اقدام خوبی انجام دادند و شماره حساب و شبای سهامداران عدالت را ثبت کردند. همچنین افراد مکلف شدند شماره شبا و شماره حسابشان را داخل سامانه سجام ثبت کنند و به محض واریز سود شرکت‌ها، به شماره‌ای که افراد اعلام کرده‌اند، ‌سود واریز خواهد شد.


میزان سود افرادی که روش غیرمستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند بیشتر است؟


اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت درباره سرمایه‌گذارانی که سهام عدالت روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند، می‌گوید این دسته از سرمایه‌گذاران از مجموعه شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی خارج شده و در حیطه مسئولیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیستند. فردی که روش مستقیم مدیریت سهام را انتخاب می‌کند، باید برای دریافت سود، سهام جایزه و حق تقدم نیز خودش اقدام کند. با توجه به همین موضوع در زمان فرآیند انتخاب روش نیز تاکید کردیم که ماندن در روش غیرمستقیم برای مردم به‌صرفه‌تر خواهد بود. 


به گفته وی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مسئول دریافت، تجمیع و واریز سود و مابقی خدمات همانند شرکت در حق تقدم‌ها و امثال این موارد هستند که در خصوص افرادی که (تقریباً ۳۰ میلیون نفر) روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند، هست و این مجموعه سود را از شرکت‌های سرمایه‌‌پذیر وصول کرده و تجمیع می‌کند تا پس از آن به حساب افرادی که در روش غیرمستقیم سهامدار این شرکت‌ها هستند واریز کنند.


سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت می‌افزاید در افزایش سرمایه‌ها و حق تقدم‌ها نیز شرکت‌ها باید خودشان اقدام ‌کنند چراکه سهام شرکت‌های سرمایه‌پذیر در اختیار شرکت‌های استانی بوده و مردم سهامدار سرمایه‌گذاری استانی هستند اما در روش مستقیم به دلیل اینکه مردم مستقیماً سهامدار شرکت‌های سرمایه‌پذیر هستند، برای وصول سودشان باید خودشان شخصاً اقدام کنند و در موارد افزایش سرمایه نیز برای آنکه از حق تقدم جا نمانند مدام باید اخبار مجامع و اطلاعیه‌ها را رصد کنند.


حیدری نحوه پرداخت سود روش مستقیمی‌ها را چالش بزرگی دانست و می‌گوید شنیده شده که شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پیگیر بوده تا بتواند از سوی الزام شرکت‌های بورسی به واریز مبالغ سود به صورت یکپارچه از درگاه مشخص شده در سامانه سجام اقدام کند، هر چند این موضوع نیاز به تصویب شرکت‌های سرمایه پذیر در مجامع دارد که تعداد معدودی از شرکت‌ها این اقدام را انجام داده‌اند.


وی درخصوص برگزاری مجامع شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی نیز معتقد است در حال حاضر تنها راه‌حلی که می‌تواند مشکل نحوه مشارکت مردم در مجامع را حل کند، تمکین به ساختار مورد تأیید و تأکید در فرمان ۸ ماده‌ای مقام معظم رهبری و دارای مبنای قانونی موجود، مردم به واسطه عضویت در شرکت‌های تعاونی سهام عدالتی که در شهرستان‌ها وجود دارد و با وکالتی که به حکم مواد قانونی و اساسنامه مورد عمل به این تعاونی‌ها داده‌اند امکان اعمال رأی و اعمال حقوق مالکانه خود را در مجامع سرمایه‌گذاری استانی داشته باشند. 


سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت می‌افزاید اگر قرار باشد مجامع شرکت‌های بورسی عمده‌ای همانند سرمایه‌گذاری‌های استانی با یک یا نیم درصد سهامداران به ثبت بروند دچار بحران مشروعیت خواهند شد و تصمیماتی که در مجامع اخذ می‌شود مفهوم حقوقی خود را از دست خواهد داد یا با تسلط افراد خاص و سرمایه داران بزرگ، اموال و دارایی مردم به مخاطره می‌افتد، به همین دلیل بارها تاکید کرده‌ایم باید در مجامع سرمایه‌گذاری استانی مردم به واسطه تعاونی سهام عدالت شهرستانی حق حضور و اعمال رأی داشته باشند.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب