تنها 35 درصد از کودکان ایرانی از شیر مادر تغذیه میشوند
به گزارش گروه اجتماعی آنا، فرید ایمانزاده در نشست خبری این کنگره با بیان اینکه فشار خون در کودکان به دلیل استفاده زیاد از سدیم نگرانکننده است، گفت: به دلیل مصرف فست فودها و خوراکیهای شور، احتمال ابتلا به فشار خون در کودکان افزوده شده است.
رئیس بیمارستان کودکان مفید اختلال عملکرد فعالیت کلیه، کبد و التهاب در عروق، بیماریهای غدد، استرس شدید و عفونتهای ارولوژیک را از دلایل ابتلا به فشار خون عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها 20 تا 35 درصد از نوزادان از شیر مادر تغذیه میکنند و 2.3 از تغذیه شیرخوارها با شیرخشک است، تصریح کرد: به دلیل وجود ضد میکروب و اسیدآمینهها در شیر مادر، ضریب هوشی در کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند 8 درصد بیش از کودکانی است که شیر خشک مصرف میکنند.
دبیر علمی یازدهیمن کنگره اورژانس ها و بیماریهای شایع طب کودکان، ادامه داد: کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، بدنشان سوخت و ساز بیشتری دارد و نسبت به دیگر افراد در وضعیت وزنی طبیعیتری به سر میبرند.
ایمانزاده افزایش ارتباط عاطفی میان فرزند و والدین و کاهش بیماریهای گوارشی و تنفسی را از دیگر مزایای شیر مادر برشمرد و تاکید کرد: مرگ و میر در کودکانی که از شیر مادر تغذیه میکنند کمتر است.
رئیس بیمارستان کودکان مفید شیر خشک را یکی از عوامل افزایش احتمال ابتلا به فشار خون خواند و گفت: شیرخشکخورها چاقتر هستند چون غلظت سدیم و پروتئین دریافتی آنها بیشتر است.
وی اظهار کرد: باید به سمت ترویج تغذیه از شیر مادر پیش برویم، چراکه بدترین فرمهای سینه برای شیردهی هم قابل درمان هستند و با مشاوره میتوان به مادران نحوه شیردهی صحیح را آموزش داد.
بر اساس گزارش آنا، یازدهیمن کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع طب کودکان از 23 تا 27 آذر در تالار قائم بیمارستان کودکان مفید برگزار میشود.
انتهای پیام/