دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1399 - 11:50
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگوی تفصیلی با آنا:

زمان توقف تعهدات برجامی فرارسیده است/ آغاز بازرسی‌ها باب ترور را باز کرد/ تحمیل برجام در قالب سیاست مذاکره بر کشور

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه پذیرش پروتکل الحاقی به شکل داوطلبانه بوده و وقتی طرف‌های مقابل تعهداتشان را انجام ندهند ما مکلف به انجام تعهدات نیستیم، گفت: اکنون زمان آن فرا رسیده که انجام تعهدات خود را در پی بدعهدی طرف‌های مقابل متوقف کنیم.
کد خبر : 545174
1.jpg

سارا فلاحی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به شهادت شهید محسن فخری‌زاده، در پاسخ به این سوال که آیا اطلاعات دانشمندان از طریق آژانس انرژی اتمی لو رفته و به دست سرویس‌های جاسوسی رسیده است، گفت: در این باره باید یک نگاه همه جانبه داشته باشیم .دسترسی آژانس به اطلاعات ما یکی از این دلایل است که باعث شده بخشی از اطلاعات محرمانه ما فاش شود چون بسیاری از بازرسان آژانس ماموران سرویس‌های اطلاعاتی هستند.


نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در تایید ادعای فوق، رئیس جمهور در خاطرات خود زمانی که دبیر شورای امنیت ملی بوده اشاره می‌کند بسیاری از کسانی که در نقش بازرس وارد ایران شدند افراد سرویس‌های جاسوسی بوده‌اند.


این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: متاسفانه ما علاوه بر دسترسی‌های پادمانی بر اساس پروتکل الحاقی هم دسترسی داده‌ایم. طبق پروتکل الحاقی آژانس هرجا و هر زمانی ضروری بداند دسترسی به تأسیسات هسته‌ای پیدا می‌کند، اگر هم تناقضی بین پادمان و پروتکل ایجاد شود اولویت با پروتکل است، علاوه بر این  یک سری دسترسی‌ها را فراتر از پروتکل الحاقی در اختیار آژانس قرار داده‌ایم.


جاسوسان اطراف ایران مشکلات امنیتی ما را بیشتر کرده‌اند


 عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه گفت: علاوه بر دلیل مذکور بخشی از مشکلات امنیتی ما به دلیل حجم وسیع دشمنی و تعداد زیاد آنها و تکثر سرویس‌های جاسوسی اطراف ماست؛ به طوری که یک صف فشرده جاسوسی و خرابکاری در اطراف کشور ما شکل گرفته است.


فلاحی تاکید کرد: دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی ما شبانه‌روز زحمت می‌کشند اما حجم دشمنی خیلی بالاست و سرویس‌های محاصره کننده ایران اکنون فقط سرویس آمریکا و رژیم صهیونیستی و یا انگلیس نیستند. این سرویس‌ها افزایش چشم‌گیری در سال‌های اخیر داشته‌اند ضمن اینکه بحث نفوذ و بحث سوء مدیریت در برخی از نهادهای ما مزید بر علت است.


وی ادامه داد: بحث نفوذ در بسیاری از نهادهای کشور باعث شده که زحمات و هشدارهای دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی ما با چالش مواجه شود.



همزمان با آغاز بازرسی‌ها ترور و شهادت دانشمندان ما نیز در دستور کار دشمنان قرار گرفت


فلاحی با بیان اینکه همزمان با آغاز بازرسی‌ها ترور و شهادت دانشمندان ما نیز در دستور کار دشمنان قرار گرفت، افزود: باید در این بازرسی‌های کنترل نشده تجدید نظر کرد و اگر قرار به ادامه  این روند باشد و آن‌ها بخواهند از شفافیت جمهوری اسلامی سوء استفاده کنند باید بازرسی‌ها قطع شود.


پذیرش پروتکل به شکل داوطلبانه بوده  است


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه پذیرش پروتکل به شکل داوطلبانه بوده و در بند 36 و 37 برجام نیز مقرر شده وقتی طرف‌های مقابل تعهداتشان را انجام ندهند ما مکلف به انجام تعهدات نیستیم، تصریح کرد: اکنون زمان آن فرا رسیده که ما انجام تعهدات خود را در پی بدعهدی طرف‌های مقابل متوقف کنیم.


وی ادامه داد: اروپایی‌ها نه تنها به تعهدات خود عمل نکرده‌اند حتی در برابر ترور وحشیانه‌ای که اتفاق افتاده به خود اجازه ندادند این جنایت را محکوم کنند از این رو این نوع رفتار برای ما قابل قبول نیست.


این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه یکی از اشتباهات استراتژیک ما پیوند زدن مسائل مختلف کشور به آمدن دولت بعدی آمریکا است، گفت: این سیاست صبر و انتظاری که یک عده در داخل کشور پیشه کرده‌اند یک سیاست غیراستراتژیک و ضد منافع ملی است.



بایدن و ترامپ از ساختار سیاسی آمریکا جدا نیستند


وی ادامه داد: نمی‌توان بایدن و ترامپ را از ساختار سیاسی آمریکا جدا کرد و جدا در مورد آن‌‌ها قضاوت کرد زیرا در همین ساختاری که ترامپ به عنوان رئیس جمهور نقش آفرینی کرده  همزمان و در کنار جمهوری خواهان، دموکرات‌ها نیز در کنگره و سنا  بودند. مثلا در سنا از ۱۰۰ عضو سنا ۴۷ نفر آن‌ها دموکرات هستند و با اکثر سیاست‌های ضد ایرانی ترامپ همراه بودند. بنابراین آن‌ها در استراتژی و به لحاظ ماهوی با هم توفیری ندارند.


فلاحی افزود: تمام این محدودیت‌ها و فشارهایی که علیه ایران ایجاد شده نتیجه یک تقسیم کار اساسی بوده است؛ به این معنی که دولت های مختلف آمریکا آن‌ها را انجام داده‌اند و تغییر دولت تغییری در سیاست‌های کلی آمریکا علیه ایران نداشته است، بر این اساس است که اوباما به عنوان یک دمکرات بدترین شرایط را بر ایران تحمیل کرد.



برجام را  در قالب سیاست مذاکره بر ما تحمیل کردند


این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دموکرات‌ها در ذیل  نهادها و همکاری‌های بین‌المللی برجام را  در قالب سیاست مذاکره بر ما تحمیل کردند، گفت: ما هنوز نتوانسته بودیم از برجام  استفاده کنیم که ترامپ روی کار آمد و با سیاست فشار حداکثری تحریم‌ها را افزایش داد و تمام توان خود را به کار برد تا مردم ما را با مشکلات اساسی اقتصادی و معیشتی مواجه کند.


وی ادامه داد: ترامپ در واقع مسئولیت خود را با فشار حداکثری انجام داد تا دولت بعدی از همین ابتدای کار بحث مذاکره را مطرح کند.


نباید خود را در یک سیکل مضحک مذاکره و فشار گرفتار کنیم


فلاحی با بیان اینکه ما نباید خود را در یک سیکل مضحک مذاکره، فشار و دوباره مذاکره و فشار گرفتار سازیم و در نهایت همه مسائل خود را به مسائل آمریکا مرتبط بدانیم، گفت: تا زمانی که بر داشته‌ها و پتانسیل های خود تمرکز نکنیم و یک مدل توسعه درون‌زا که مبتنی بر عقلانیت باشد  نداشته باشیم وضعیت به همین شکل ادامه خواهد داشت.


وی افزود: ما باید یک استراتژی واحد برای تامین منافع ملی خود داشته باشیم و بدانیم که صرفا با جنگ تریبونی و جناحی مشکلات ما حل نخواهد شد.


فلاحی با بیان اینکه فارغ از همه اتفاقاتی که در خارج از مرزهای ما رخ می‌دهد در وهله اول باید قدرت مذاکره با یکدیگر و در داخل کشور را داشته باشیم، تصریح کرد: نخبگان ما فارغ از اینکه اصولگرا، اصلاح طلب و یا میانه رو هستند حق ندارند در قبال منافع ملی مماشات کنند؛ به طور مثال در موضوع شهادت سردار سلیمانی که نماد هویت و غرور ملی ماست فکر نمی‌کنم هیچ ایرانی وطن‌پرستی حاضر باشد با خون وی معامله کند و هیچ کدام از ما حق نداریم مسائل این چنینی که ربط وثیقی با هویت و منافع ملی ما دارند را جناحی کنیم.


وی تاکید کرد: برای بنده سوال است که ما در قبال این خون به ناحق ریخته چه کرده‌ایم و اکنون نیز در قبال خون جدیدی که ریخته شده چه اقدامی در دستور کار داریم؟


اعتماد به دشمن با عقل جور در نمی‌‌آید


فلاحی با بیان اینکه فارغ از اینکه به چه منطقه جغرافیایی یا چه حزب سیاسی و یا چه دین و مذهبی تعلق داریم باید بدانیم که دشمن داشته‌های ما را نشانه گرفته است، گفت: اعتماد به چنین دشمنی با عقل جور در نمی‌آید از این رو نخبگان سیاسی ما باید بدانند که دشمن با تدوین یک استراتژی جدید در تلاش برای هدف قرار دادن نمادهای قدرت ماست، از این رو اختلاف در درون و اتخاذ رویکرد  مبتنی بر مماشات، ارسال سیگنال ضعف به  سمت دشمن و اشتباه محض و خسارت آمیزی است.


وی با تاکید بر اینکه ما باید با اقتدار با دنیا صحبت کنیم، افزود: با داشتن منابع اقتدار، ظرفیت‌های درونی و از همه مهم‌تر وجود رهبری فرزانه که میزان نخبگی و قدرت راهبردیش  برای سرویس‌های غربی مشخص شده ارسال پالس ضعف معنایی ندارد.


این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: وقتی راهبرد عقلانی مبتنی بر قانون اساسی در کشور وجود داشته و از نعمت بسیج منابع، ایدئولوژی و رهبری مقتدر  که فهم استراتژیک از جهان دارد برخوردار هستیم اگر درست حرکت کنیم قطعا می‌توانیم پیچ‌های تاریخی که در آن هستیم را به سلامت پشت سر بگذاریم اما اگر صداهای مختلف و  مخالف که در تضاد با منافع ملی کشور هستند از درون کشور ساطع شود دشمن از این بسترها سوءاستفاده می‌کند.


اختلافات داخلی بستر نفوذ است


فلاحی تاکید کرد: دشمن کار خود را که دشمنی و خرابکاری است انجام می‌دهد ما نباید زمینه اختلاف که یکی از بسترهای نفوذ است  را در کشور فراهم کنیم و باید بدانیم امروز روز تسویه حساب نیست روز این است که ما دور یک میز و برای حفظ منافع ملی کشورمان بنشینیم و تلاش کنیم.


‌این نماینده مردم در مجلس یازدهم همچنین در پاسخ به این سوال که وجود پروژه نفوذ در دولت در موضوع شهادت شهید فخری‌زاده صحت دارد یا خیر، گفت: هنوز داده‌‌هایی که بتوان بر اساس آن قضاوت دقیق و متقن داشت در اختیار نداریم و اما علائم و نشانگان موجود ما را به ردپای نفوذ می رسانند چون قطعا هر جا دشمن موفق می‌شود بر بستر نفوذ و ضعف داخلی است که موفق می شود و تجربه این موضوع را در مورد شخصیت‌های بزرگ و تاریخی کشور اثبات کرده است و احتمالا در همین ترور اخیر نیز  دست مزدوران داخلی در کار بوده است.


 وی با بیان اینکه باید منافذ نفوذ را با همدلی ببندیم، تصریح کرد:  یکی از مشکلات ما این است که ما هنوز به وحدت استراتژیک در رابطه با منافع ملی خود نرسیده‌ایم یعنی هر کدام از گروه‌های داخلی یک استراتژی را تبیین می‌کنند در حالی که برای رسیدن به منافع ملی باید وحدت استراتژیک داشته باشیم.


فلاحی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا دولت از به کار بردن لفظ شهید هسته‌ای برای شهید فخری‌زاده امتناع کرد، گفت: همیشه از طریق حوزه دفاعی به حوزه هسته‌ای کشور کمک‌های شایانی شده و شهید فخری‌زاده در واقع به عنوان یکی از مغزهای متفکر و نخبگان ما در حوزه دفاعی و هسته‌ای در پیشرفت‌های حاصله حضور اساسی داشته است و واقعیت امر این است که وی نقش اساسی در پدافند هسته‌ای و دفاعی ما ایفا کردند.



دولت در خصوص مذاکره تصمیم‌گیرنده نیست


این نماینده مردم در مجلس یازدهم همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا خساست دولت در به کار بردن نام شهید هسته‌ای برای شهید فخری‌زاده برای انجام دوباره مذاکره نیست، تصریح کرد: در رابطه با مذاکرات طبق اصل 110 قانون اساسی و این که ما چه کاری باید انجام دهیم از اختیارات رهبر جامعه است از این رو تنها دولت نیست که می‌تواند در این زمینه تصمیم بگیرد و عقلای نظام در نهادهای مختلف نسبت به آن ورود خواهند داشت.


عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: با توجه به شرایط بسیار حساس کشور قطعا رهبری نقش تعیین کننده‌ای در خصوص مذاکره یا غیر آن خواهند داشت و مجلس شورای اسلامی نیز در همین راستا حرکت کرده و دولت نیز موظف است که در مسیر تامین منافع ملی حرکت کند.


فلاحی تاکید کرد: در شرایط فعلی نمی‌توانیم با تکثر یا تعدد تصمیم‌گیری مواجه باشیم و دولت این قدرت را طبق قانون ندارد که بخواهد در این موضوع حساس خود به تنهایی تصمیم بگیرد. قطعا دولت نیز باید در راستای منافع ملی و براساس سیاست‌های کلی نظام حرکت کند.


گفتگو از سارا خانمحمدی


انتهای پیام/4151/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب