چرا یک آشپز خوب باید با خواص گیاهان دارویی آشنا باشد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، با پیشرفت تکنولوژی دسترسی به منابع آموزشی در حوزه های مختلف افزایش چشمگیری داشته و پیشرفت قابل ملاحظه ای در تعامل با این آموزش ها بین افراد به وجود آمده است. یکی از انواع این آموزش ها، آموزش آشپزی می باشد که می تواند به خصوص برای افراد کم تجربه لحظات شیرینی را ایجاد کند.
آموزش های آشپزی سال های گذشته بیشتر از طریق رسانه هایی همچون تلویزیون، روزنامه ها و مجلات در اختیار کاربران قرار میگرفت که با توجه به محدودیت دسترسی به نگارنده مطالب گاهی سوالات بسیاری برای کاربران ایجاد شده و در نتیجه امکان تعامل مناسب با تولید کننده ی محتوا مهیا نبود. برای مثال در حوزه ی کیک و شیرینی، آموزش های مربوط به طرز تهیه انواع کیک با توجه به وجود ریزه کاری های بسیار، محدود به چند کیک عمومی و معمولی بود که با گسترش دسترسی به فضاهای آموزش مجازی، دسترسی به آموزش های جامع نیز بسیار گسترش یافت.
آموزشگاههای حرفه ای آموزش آشپزی نیز در شهر های بزرگ به تعداد محدودی وجود داشتند و پذیرش دانشجو در آنها نیز محدود بود. در نتیجه تنها راهکار آموزشی استفاده از تجربیات بزرگتر ها در این امر بود که گنجینه ای گرانبها برای هر فردی محسوب می شد.
در سال های اخیر با افزایش دسترسی به فضاهای آموزشی در دنیای اینترنت اعم از سایت های آموزشی تخصصی، سایت های آشپزی عمومی، شبکه های اجتماعی و... سطح آموزش و در دسترس بودن آن به طرز باور نکردنیی افزایش یافته است و از این رو موقیت مناسبی برای کاربران فراهم شده است تا با استفاده از این فرصت با نگارنده ارتباطی مستقیم ایجاد کرده و تبادل اطلاعات مناسبی بین آنها روی دهد.
آموزش آشپزی در حوزه های مختلفی صورت میگیرد که هر کدام از آنها نیازمند تخصصی جداگانه است. برای مثال متخصص پخت انواع کیک و شیرینی ، لزوما در پخت انواع غذاهای سنتی بهترین نیست. از این رو و با توجه به امکان گسترش فعالیت در حوزه اینترنت، امکان تفکیک چنین حوزه هایی نیز وجود دارد.
آیا سبک آشپزی در سلامت خانواده تاثیر دارد؟
یکی از مهمترین مواردی که باید در فراگیری آشپزی دقت کافی به آن داشته باشیم آشنایی جامع و کافی از مواد غذایی می باشد. این آموزش در تهیه یک غذای خوش طعم و سالم تاثیر بسیاری دارد.
اگر تغذیه ی سالم در اختیار خانوار قرار گیرد تاثیر بسیاری در سلامت جمعی خانواده خواهد داشت. استفاده بیش از حد از غذاهای فست فودی، استفاده بیش از حد از انواع روغن، عدم توجه به استفاده از ویتامین های مختلف در غذاها، عدم استفاده از پروتئین روزانه مورد نظر بدن و... همه و همه از مواردی است که می تواند تاثیرات بسیاری بر سلامت فردی تک تک اعضای خانواده داشته باشد. در آموزش های آشپزی ، دسته بندی های مجزایی برای مواد غذایی وجود دارد و در بیشتر غذاهای سنتی، آشنایی مختصری با مواد مورد استفاده در غذاها توسط آموزش دهنده به دانشجو داده می شود.
استفاده از انواع ادویه ها و انواع گیاهان دارویی در جیره غذایی روزانه خانوار تاثیر بسیاری در داشتن یک زندگی سالم دارد و از این رو فردی که علاقه مند به یادگیری آشپزی سالم می باشد باید در پی آشنایی با خواص گیاهان دارویی، خواص انواع ادویه و تاثیر آنها بر سلامت قسمت های مختلف بدن نیز باشد.
چنین رویکردی تاثیر به سزایی در بهبود سبک زندگانی خانوار خواهد داشت، موضوعی که در جامعه کنونی ما روز برزو کم رنگ تر از پیش می شود و حرکت به استفاده از انواع فست فود تاثیر مخرب بسیاری بر سلامت جامعه گذاشته است .
گیاهان دارویی در سالیان نه چندان دور که تنوع غذایی محدود بود به وفور مورد استفاده عامه مردم قرار می گرفت و بسیاری از مردم با استفاده طولانی مدت که از این گیاهان داشتند با ویژگی های خاص هر یک از آنها به خوبی آشنا شده و در زندگی روزمره خانواده استفاده می کردند.
همین تاثیر بسیاری در سلامت خانواده و افزایش طول عمر آنها داشت که با توجه به شرایط زندگانی سخت آن زمان ها نکته ای بسیار قابل تامل است.
یک آشپز خوب چه ویژگی هایی دارد؟
فرد پس از فراگیری آشپزی نیاز به بهره مندی دانش های دیگری نیز دارد تا بتواند به عنوان یک آشپز درجه یک علاوه بر پخت انواع غذاهای خوش طعم، از آشپزی خود لذت کافی را ببرد.
از این رو علاوه بر آموختن این حرفه، باید شناختی کافی از مواد مصرفی، از خواص گیاهان و میوه ها، از نیازها و شرایط استفاده مفید هر یک از داروهای گیاهای معمول، از نیازهای خانوار با توجه به شرایط فیزیکی و سلامتی اشخاص و... داشته باشد.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/