لزوم ایجاد کتابخانه مجازی و امکان دسترسی به منابع دیجیتال
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، بهمناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی و روز کتابدار، نشستی با حضور عزیز جوانپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، معاون فرهنگی و دانشجویی، معاون پژوهش و فناوری مدیران حوزه پژوهش و مسئولان و کتابداران کتابخانههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در سالن پروین اعتصامی برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با تبریک 23 آبان سالروز راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و 24 آبان روز کتاب و کتابخوانی از فعالیتهای جهادی صورتگرفته در اداره امور کتابخانههای واحد تبریز در ماههای اخیر قدردانی کرد.
عزیز جوانپور در این مراسم با بیان اینکه واحد بینالمللی تبریز جزء پنج واحد برتر کشور بوده و در رتبهبندی انجامشده بهعنوان رتبه یک شناخته شده است بر لزوم توسعه فعالیت اداره کتابخانههای واحد تبریز در ایجاد کتابخانه مجازی و امکان دسترسی به منابع دیجیتال در کنار توسعه و غنیسازی فیزیکی آن تأکید کرد.
وی افزود: با توجه به توفیقاتی که دانشگاهها در ایام فاصلهگذاری اجتماعی در زمینه آموزش مجازی کسب کردهاند، انتظار میرود پس از پایان دوران همهگیری کرونا نیز از فضای مجازی ایجاد شده، استفاده بهینه شود و دانشگاهها با شناسایی آسیبهای مربوط به سیستمهای سنتی کتابداری و کتابخوانی، زیرساختهای لازم را در زمینه توسعه فضای دیجیتال فراهم کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز با بیان جایگاه کلیدی فرهنگ کتاب و کتابخوانی در دانشگاههای نسل سوم، خواستار توجه به سهم کتابخانهها در حوزههای مرتبط با فعالیتهای دانشبنیان، نوآورانه و فناورانه شد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز نیز با گرامیداشت هفته کتاب با بیان اینکه احادیث و روایات متعددی در تبیین اهمیت فرهنگ کتاب و مطالعه وجود دارد، خاطرنشان کرد: در فرهنگ ایرانی اسلامی، بخشی از مطالعه و اطلاعرسانی مبتنیبر منابع شفاهی صورت گرفته و از جایگاه ویژهای نیز برخوردار است.
سعید وحیدیمهر بر ایجاد پاتوقهای کتابخانهای در فضاهای عمومی دانشگاه بهمنظور تشویق و ترغیب مخاطبان و ایجاد انس و ارتباط بیشتر با آموزههای امالکتاب تأکید کرد.
تقویت هوش اجتماعی منجر به پیشرفت جامعه در راستای ارزشآفرینی میشود
معاون پژوهش و فناوری واحد تبریز هم بر اهمیت کتاب و مطالعه در تقویت هوش مهارتی و هوش اجتماعی تأکید و بیان کرد: تحول در تقویت هوش اجتماعی میتواند منجر به پیشرفت جامعه در راستای ارزشآفرینی شود.
حسن رسولیسقای با بیان اهمیت توسعه نسخ دیجیتالی کتب به توضیح تاریخچه کتاب و کتابداری پرداخت و ادامه داد: قبل از توسعه و پیدایش صنعت چاپ، حفظ شفاهی منابع دانشی متدوال بوده و بهدنبال آن نسخ چاپی بروز و ظهور پیدا کردند و اکنون با توجه به تغییر شیوههای زندگی و ارتباطی، لزوم توسعه کتابخانههای دیجیتال بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.
مسئول امور کتابخانه واحد تبریز نیز با ارائه گزارشی از فعالیتهای انجامشده در مجموعه کتابخانههای واحد، از آغاز بارگزاری نسخه الکترونیک پایاننامهها و رسالههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی بهمنظور ایجاد آرشیو الکترونیک پایاننامه در سامانه واحد تبریز خبر داد.
لیدا لطفینقش اضافه کرد: با انجام تمهیدات لازم، توسعه کتابخانه دیجیتال و ایجاد دسترسی مجازی داوطلبان و مخاطبان بهمنظور بهرهمندی از منابع موجود بدون نیاز به حضور فیزیکی در دستورکار این اداره قرار گرفته است.
به گزارش آنا، در پایان نشست، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی با اهدای لوح سپاس از فعالیتها و تلاشهای مجدانه کارشناسان کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز قدردانی کرد.
انتهای پیام/4103/4062/
انتهای پیام/