تکذیب فروش انحصاری مکملهای ورزشی و شیرخشک توسط اسنپ فود
سید حیدر محمدی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد فروش انحصاری برخی مکملهای دارویی و شیرخشک توسط برخی پلتفرمها در فضای مجازی گفت: اینکه فروش دارو برای پلتفرمهایی چون دیجی کالا ممنوع بوده و انحصاراً توسط پلتفرم اسنپ فود انجام شود صحت ندارد.
وی با بیان اینکه دریافت مجوز برای فروش دارو از فروش مکملها جدا است، افزود: فروش مکملها منحصر به داروخانه نیست و در دیگر درگاههای فروش از جمله فروشگاههای اینترنتی با کسب مجوز در حال فروش است.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با ابراز بیاطلاعی از اینکه اسنپ فود موفق به کسب دریافت مجوز برای فروش این کالا شده است، اظهار کرد: البته تا جایی که مشخص است فعالیت پلتفرم اسنپ فود به فروش غذا اختصاص داشته است و فروش مکمل ندارد اما درصورتی که مجوز این فروش را کسب کرده باشد میتواند مکمل را به فروش برساند.
وی با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا فروش اینترنتی دارو قانونی نیست، افزود: در گذشته تنها برخی از کشورها در سطح ۳ و ۴ ممکن بود این اقدام را انجام دهند ولی در بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا عرضه دارو به وسیله اینترنت پذیرفتنی نیست.
محمدی در تشریح دلایل این ممنوعیت اظهار کرد: عرضه دارو باید تحت نظر دکتر داروساز انجام شود اما در فروش اینترنتی چنین امکانی وجود ندارد به همین دلیل این ممنوعیت اعلام شده است.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در مورد برنامه وزارت بهداشت برای در دسترس قرار دادن راحتتر و سریعتر محصولات مختلف از فروشگاههای اینترنتی در دوران کرونا و جلوگیری از شیوع این بیماری هنگام مراجعه به داروخانه ها، گفت: وزارت بهداشت پیشنهادی به مجلس ارائه داده است که امکان عرضه دارو با پروتکلی خاص و تحت نظر دکتر داروساز به شکل اینترنتی مهیا شود.
وی افزود: این پیشنهاد به مجلس ارائه شده است اما تاکنون هیچ مجوزی دال بر امکان فروش دارو به شکل اینترنتی در کشورما وجود ندارد و هرگونه فروش دارو باید صرفاً به صورت حضوری در داروخانه و تحت نظر و نسخه پیچی و تایید پزشک دارو ساز انجام شود .
محمدی با اشاره به اینکه در مورد سایر اقلام به جز دارو این اتفاق درجریان است، تصریح کرد: هر مجموعه یا استارتآپی که بخواهد چنین کاری را انجام دهد، با کسب مجوز از مجموعه وزارت بهداشت یعنی هم وزارت بهداشت و هم سازمان نظام پزشکی کشور میتواند این اقدام را انجام دهد.
وی مورد فروش مکملهای ورزشی، ویتامینها و شیرخشک که نیازی به دستور پزشک هم ندارد، از طریق اینترنت و پلتفرمهای دارویی اظهار کرد: همانگونه که گفتم بهجز دارو که فروش آن ممنوع است سایر اقلام با اخذ مجوز از وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی بلا مانع است. هم اکنون اگر به اینترنت مراجعه کنید بعضی از پلتفرمها و اپلیکیشنهای دارایی مجوز مکمل های ورزشی ، شیرخشک و .. را می فروشند.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: ممکن است در برخی از شرایط که به دلایل مختلف به عنوان مثال شیر خشک کمیاب شود نتوانید آن را از طریق اینترنت تهیه کنید اما انحصاری در این زمینه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه محل فروش دارو در داروخانه بوده و تنها مکان معتبر برای این امر به شمار میرود ، افزود: به لحاظ قانونی تاکید شده است که دارو بایستی در داروخانه به فروش برود. در قانون سازمان تعزیرات حکومتی و مقررات امور پزشکی (فصل 34) به روشنی تاکید شده است که فروش دارو صرفاً در داروخانه مجاز است.
محمدی اضافه کرد: دارو فرآوردهای سلامتمحور است و باید تحت کنترل فروخته شود، زنجیرهای سالم، تحت نظرپزشک داروساز و بسته دارد و شما نمیتوانید این محصول را مانند سایر اقلام به فروش برسانید. از آنجا که داروخانهها تحت کنترل قرار دارند بسیاری از مردم ترجیح میدهند که اقلام آرایشی و بهداشتی را که فروش آنها الزاماً نبایستی در داروخانه انجام بگیرد ، از داروخانه تهیه می کنند چرا که مردم به داروخانه اعتماد دارند .
وی در مورد طرح مجلس برای فروش اینترنتی دارو و تعامل و همکاری بین فروشگاههای اینترنتی و داروخانهها برای فروش راحتتر و سالمتر و همکاری داروخانههای کشور که مجوز فروش دارند با پلتفرمهای مارکتپلیس (market place) و فروشگاههای اینترنتی بزرگ و معتبر کشور برای فروش اینترنتی دارو افزود: طرحی که وزارت بهداشت به مجلس ارائه داده است طرح خامی است که تازه پیشنهاد شده و نیاز به بررسی کارشناسی دارد. این طرح با قوانین فعلی در مغایرت است و بایستی کارشناسی و چکش کاری شود تا مشکلات امنیتی ، بهداشتی و سلامتی ، قانونی و حقوقی و ... نداشته باشد و دارو از طریق اینترنت هم با تایید پزشک دارو ساز ارائه شود تا مشکلی به لحاظ حوزه سلامت برای مردم ایجاد نشود .
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: بایستی در این طرح هیچ عوارضی برای سلامت مردم ایجاد نشود و در صورت مشکل مرجع پاسخگو وجود داشته باشد و چون طرح خامی است و تازه به مجلس ارائه شده قطعاً مجلس در این مورد جلسات تخصصی خاصی را در نظر خواهد گرفت .
وی افزود : در این باره حتماً جلسات از سوی کمیسیون های مختلف مجلس با نمایندگان وزارت بهداشت انجام می شود و این موضوع حتماً پیگیری می شود .
محمدی تاکید کرد : هیچ استاندارد دو گانه ای و انحصاری در مورد فروش اینترنتی در مورد فروش دارو و مواد بهداشتی وجود ندارد و یا همه با کسب مجوز می توانند و یا هیچ کس نمی تواند این اقدام را انجام دهد.
به گزارش آنا، این در حالی است که طبق بررسی ما این محصولات همین حالا در اسنپ فود در حال فروش است و کاربران با مراجعه به این اپلیکیشن امکان خرید این محصولات را دارند.
انتهای پیام/4076/
انتهای پیام/