دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان غذا و دارو:

فروش ماسک بیش از ۱۳۰۰ تومان گران‌فروشی است/ قیمت انسولین اصلاح می‌شود

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت تک‌فروشی ماسک ۱۳۰۰ تومان است، البته برخی داروخانه‌ها ممکن است فاکتور خرید گران‌تر داشته باشند که اعلام کردیم باید اقلام گران خریده شده را مرجوع کرده و نباید بیش از ۱۳۰۰ تومان بفروشند.
کد خبر : 527026
685537_712.jpg

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدرضا شانه‌ساز ظهر امروز در نشست خبری آنلاین خود با اصحاب رسانه  در با اشاره به مشکلات تأمین انسولین برای افراد دیابتی گفت: در زمینه تامین انسولین قلمی امسال بیشتر از سال گذشته ارز تخصیص یافته و تامین شده و جلوی قاچاق این اقلام نیز گرفته شده است.


وی افزود: شیطنت رسانه‌ای توسط رسانه‌های معاند در زمینه انسولین قلمی صورت گرفت و تقاضای ما از رسانه‌های داخلی این است که به ما در زمینه مقابله با این شیطنت‌ها کمک کنند؛  البته شبکه‌های معاند شاهد این هستند که مردم ما سال‌هاست در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی تحریم هستند و کوچک‌ترین موضوع در زمینه تحریم را منعکس نمی‌کنند، اما درباره یک خبر دروغ مثل کشف دارو در عراق، اخبار دروغ را منعکس می‌کنند.   


رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به دلیل کم شدن مسافرت‌ها که به دلیل کرونا در همه کشورها اتفاق افتاده، حتی خروج دارو به صورت مسافرتی را نیز کمتر شاهد هستیم، از طرفی سامانه رصد و تی‌تک نیز می‌تواند هر دارویی را در هر نقطه از دنیا شناسایی کرده و به ما اطلاع می‌دهد که دارو یا تجهیزات پزشکی از کدام نقطه از کشور یا کدام بخش از زنجیره تولید یا داروخانه خارج شده است.


شانه ساز افزود:‌ حتی یک قلم از داروهای کشف شده در عراق، ایرانی نبود و فقط می‌توانم اظهار تاسف کنم که برخی ردای مقدس خبرنگاری را به تن کرده و به دروغ این خبر را منتشر می‌کنند، در حالیکه سازمان غذا و دارو و گمرک بارها اعلام کرده‌اند که این داروها ایرانی نبوده، اما شبکه‌های معاند خارجی روی افکار مردم ما کار می‌کنند.


وی اظهار کرد: در زمینه کمبودهای دارویی نیز در حال حاضر آمار کمبودها کاهش یافته است. حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزا تامین شد که برای گروه‌هایی که باید این واکسن را دریافت کنند، از طریق مراکز بهداشتی و درمانی در دسترس قرار می‌گیرد.


رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی درباره قیمت ماسک گفت: قیمت ماسک ۱۳۰۰ تومان است. به دلیل نظارت‌ها و کنترل‌ها، قیمت خرید داروخانه و سایر فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تجهیزات پزشکی نیز کاهش یافته است. البته برخی داروخانه‌ها ممکن است فاکتور خرید گران‌تر داشته باشند که اعلام کردیم باید اقلام گران خریده شده را مرجوع کرده و نباید بیش از ۱۳۰۰ تومان بفروشند. فروش ماسک بیش از ۱۳۰۰ تومان، گران فروشی و تقلب است و برخوردهای تعزیراتی انجام می‌شود. گروه‌های بازرسی فعال در سراسر کشور رصد می‌کنند.


وی ادامه داد: این موارد حتما باید به سامانه ۱۹۰ یا معاونت‌های غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شود. این طور نیست که ماسک کم باشد و افراد مجبور باشند گران‌تر بخرند. تولید ماسک بسیار بالاست و حتی روز به روز بیشتر می‌شود.


شانه ساز در پاسخ به سوالی درباره داروهایی مثل فاویپیراویر و رمدسیویر گفت: پروتکل‌ها و دستورالعمل‌ها می‌گویند که داروهای مربوط به کرونا باید در بیمارستان مصرف شود. در مورد اقلام خوراکی هیچ مشکلی حتی برای بخش سرپایی هم نداریم. اگر این داروها بیرون از بیمارستان تجویز می‌شود، مخالف دستورالعمل‌های کمیته علمی کرونا در حوزه درمان است. این داروها نباید در خارج از بیمارستان عرضه شود. البته اگر معاونت درمان یا کمیته علمی اعلام کند، برای تامین این اقلام دارویی در بخش‌های غیر بیمارستانی نیز مشکلی نداریم.


وی افزود: مردم به هر دلیل از مراجعه به ناصرخسرو باید منع شوند. این اقلام دارویی در حال حاضر تامین شده است. حتی در روزهای ابتدایی که بحث رمدسیویر مطرح شد، همکاران ما به ناصرخسرو رفتند و برخی را بازداشت کردند و مشاهده شد که آنتی بیوتیک‌ها را با برچسب رمدسیویر و با قیمت‌های بالا می‌فروشند. از همکاران پزشک می‌خواهم که تجویز این داروها را در خارج از بیمارستان انجام ندهند. به دلیل محدودیت‌های حوزه درمان، وقتی این دارو در خارج از بیمارستان تجویز شود، بیمار به ناصرخسرو مراجعه کرده و در نتیجه داروی تقلبی به او می‌دهند.


شانه‌ساز گفت: با وجود این‌که ارز نیمایی به داروی رمدسیویر تعلق گرفته، قیمت آن کمتر از قیمت جهانی است. این دارو اصولا داروی گران قیمتی است. حتی بخشی را در اعتبارات سازمان غذا و دارو در نظر گرفته‌ایم. این دارو پوشش بیمه‌ای ندارد، اما بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی این دارو را برای بیماران تامین می‌کنند. عدم دسترسی به دارو ممکن است در فضاهای خارج از بیمارستان اتفاق بیفتد و در بیمارستان‌ها مشکل تامین داروی رمدسیویر وجود ندارد.


رئیس سازمان غذا و دارو بیان کرد: به سرعت ظرفیت تولید داخلی در انواع کیت‌ها افزایش یافته و در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان متقاضی صادرات هستند. این اتفاق در دو تا سه ماه گذشته با کمک شرکت‌های دانش بنیان و معاونت فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو انجام می‌شود. برخی نگرانی‌ها در مورد بعضی کیت‌ها وجود دارد که به هر حال تولیدکنندگان نتوانند ظرفیت تولید را به اندازه مورد نیاز برسانند که به همین دلیل، برای واردات نیز اقدام کرده‌ایم.


وی اظهار کرد: از نیمه دوم شهریور ماه با بهبود تخصیص و تامین ارز، نگرانی‌های ما برای تجهیزات پزشکی برطرف شده و اولویت اول برای تامین مواد اولیه تولید کنندگان است. نگرانی‌هایی که مطرح شده مربوط به قبل از این تاریخ است و در حال حاضر با بهبود تخصیص و تامین ارز، نگرانی‌ها کاهش یافته است. البته اگر ابراز رضایت می‌کنیم منوط به استمرار تخصیص و تامین ارز است تا مشکلی ایجاد نشود.


رئیس سازمان غذا و دارو درباره تامین داروی IVIG گفت: استفاده از این دارو در پروتکل کرونا نیست و مستندی هم برای آن وجود ندارد. به تازگی یکی از شرکت‌ها این دارو را تولید کرده و مستندات را به سازمان غذا و دارو داده است، در بهترین شرایط این شرکت می‌تواند ۲۰ درصد نیاز به این دارو را در شرایط معمول تامین کند،  برخی از این اقلام بدون هیچ منبع خاصی برای بیماران بدحال تجویز می‌شود و در کمیته علمی بارها در این زمینه صحبت شده و همه منابع بین المللی را بررسی کردیم.


وی ادامه داد: اصولا دارویی برای درمان کرونا وجود ندارد و اقلیت‌ها و اکثریت‌های موافق و مخالفی در مورد برخی داروها اظهار نظر می‌کنند. چندین بار مکاتبه کردیم و از معاونت درمان و نظام پزشکی خواستیم به پزشکان در مورد تجویز این دارو اطلاعات کافی بدهند.


شانه‌‌ساز گفت: یک شرکت خارجی تحت لیسانس در ایران قرار به تولید داشت، اما هنوز تولید را شروع نکرده و اصرار داشت که این دارو را با قیمت سه برابر قیمت در ایران عرضه کند. بر اساس قیمت و اطلاعاتی که از همه کشورها دریافت کرده‌ایم، مشاهده شده که قیمتی که این شرکت متقاضی است، دلیلی ندارد. تقاضا کردیم به صورت فوریتی وارد شود و چند رقیب نیز برای این شرکت وجود دارد.


وی ادامه داد: آن شرکت نیز قبول کرده که قیمت را به نصف کاهش بدهد. سال به سال مصرف ویال انسولین در کشور کاهش پیدا می‌کند. حداقل کاری که از شرکت‌ها انتظار داریم این است که انسولین قلمی را مثل بقیه دنیا به بیماران ما تحویل بدهند تا فشار در این شرایط بر دوش کشور و مردم تحمیل نشود. امیدواریم نتایج خوبی در این زمینه کسب کنیم.


انتهای پیام/4148/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب