دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آبان 1399 - 16:45
در گفتگو با آنا مطرح شد؛

کارستان پژوهشگران جوان در ساری/ طرح افزایش ضریب درگاه‌های پرداختی ثبت اختراع شد

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: تیم مخترعان این باشگاه طرح افزایش ضریب درگاه‌های پرداختی (رفع فیشینگ) از طریق پروتکل جدید در درگاه پرداختی را ثبت اختراع کردند.
کد خبر : 527740
photo_2020-11-02_14-34-38.jpg

عباس رضایی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره ثبت اختراع جدید تیم مخترعان باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اظهار کرد: تیم مخترعان این باشگاه متشکل از محسن مدرسی‌،  سالار حق‌شناس،  محمدرضا نجاتی‌مقدم،  آرمان صابری و حسین نجاتی‌مقدم موفق به ثبت اختراع طرح افزایش ضریب درگاه‌های پرداختی (رفع فیشینگ) از طریق پروتکل جدید در درگاه پرداختی شدند.


وی توضیح داد: این تیم با سوابق علمی درخشان 13 مدال جهانی اختراعات سوئیس، فرانسه، آلمان، کرواسی، رومانی، تایوان و.... ، 15 ثبت اختراع کشوری و یک ثبت اختراع جهانی برای نخستین‌بار در جهان، طرح افزایش ضریب درگاه‌های پرداختی (رفع فیشینگ) از طریق پروتکل جدید در درگاه پرداختی را در کشور با شماره 101604 و گروه طبقه‌بندی بین‌المللی G06Q 20/00 ثبت اختراع کردند.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و واحد ساری بیان کرد:  تیم مخترعان این پروژه را به‌عنوان پروژه مؤثر برای درگاه پرداختی دنیا ازجمله Master card  ،Visa card  و ... و استاندار پولی و مالی دنیا که به‌عنوان ISO8583 مطرح است،  اجرا کردند.


رضایی مطرح کرد: با بررسی‌های انجام‌شده در حوزه پرداخت، در درگاه‌های پرداخت اینترنتی در داخل و خارج از کشور که آمار فیشینگ بسیار بالاست، اکنون امنیت تراکنش‌ها با استفاده از رمز پویای یکبارمصرف One Time Password یا OTP و پارامتر دیگری مانند CVV2 ایجاد می‌شود که حفظ امنیت به این شکل با دشواری همراه است.


وی اظهار کرد: در روش فعلی فرد قربانی با حضور در درگاه پرداخت اینترنی جعلی بدون اطلاع داشتن از URL دقیق سایت و یا فراموش کردن برای کنترل آن با وارد‌کردن اطلاعات حاوی کارت و رمزپویای خود در صفحه جعلی، اطلاعات را در  اختیار هکر قرار می‌دهد و هکر بلافاصله با متصل بودن در درگاه پرداختی خرید خود را انجام می‌دهد.


این مسئول گفت: سوءاستفاده‌کنندگان با استفاده از اطلاعات به‌دست‌آمده از کارت‌ها، پول را در حساب‌های مشتریان می‌چرخانند و باعث می‌شوند که قربانیان، خود متهم هم باشند.


ناآگاهی کاربران عامل اصلی فیشینگ



رضایی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار اعلام‌شده از سوی پلیس فتا، کلاهبرداری فیشینگ و سرقت اطلاعات کارت بانکی برای برداشت غیرمجاز، بخش مهمی از کلاهبرداری‌های سایبری در ایران را به خود اختصاص داده تا جایی که موضوع فیشینگ به یکی از مشکلات بزرگ و بحرانی برای صنعت پرداخت بانکی ایران تبدیل شده و هر روز این دسته از کلاهبرداری‌ها در حال افزایش است، از سوی دیگر ناآگاهی کاربران را می‌توان به‌عنوان عامل اصلی فیشینگ تلقی کرد.


وی به آنا گفت: در این روش جدید که توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری اختراع شده فرد با اطمینان کامل و بدون داشتن دغدغه، بدون اینکه اطلاعات کارت یا رمز پویای خود را در اختیار هکرها قرار دهد، مبادلات مالی خود را انجام می‌دهد.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و واحد ساری اظهار کرد: در واقع هدف غایی از طراحی این پروتکل امنیتی، بسترسازی در زمینه ارتقای امنیت درگاه‌های پرداخت ناشی از تراکنش‌های مالی تحت این بستر است.


رضایی گفت: ایجاد بستری مناسب برای افراد کم‌اطلاع یا بی‌اطلاع، کاهش تقریبی صفر درصدی فیشینگ، کاهش شکایات مردم از ارگان‌های مرتبط، کاهش نارضایتی مردم از امنیت موجود در درگاه‌های پرداختی، سهولت اجرا و روش کاملاً جدید و مدرن برای تمام اقشار از محاسن این روش جدید است.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب