طبع، خواص، مضرات و مُصلح قرهقروت در ویکی آنا
قرهقروت يکي از فرآوردههاي فرعي شير است که به روش سنتي از کشک توليد ميشود.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، قرهقروت یا سیاهکشک یکی از انواع لبنیات به رنگ سیاه یا قهوهای و بعضاً سفید یا زرد است که مزهای عمدتاً ترش دارد. این فراوردهٔ لبنی از دوغ یا ماست به دست میآید. این نوع خوردنی بیشتر در ایران، افغانستان، تاجیکستان، و دیگر کشورهای آسیای میانه یافت میشود.
براي تهيه قره قورت معمولاً آب ماست را (بخشي از ماست را که هنگام تغليظ از آن جدا ميشود) به وسيله ي حرارت تغليظ نموده و بسته بندي ميکنند. اين محصول بسيار ترش مزه بوده و به عنوان چاشني همراه غذاهاي مختلف مصرف ميشود.
خواص و مضرات قرهقوروت
- قرهقروت مانند ساير فرآوردههاي لبني، حاوي کلسيم است.
- قرهقروت حاوي پروتئين، کربوهيدرات و چربي است.
- پروتئين موجود در اين فرآورده نقش ساختاري و استحکامي در بدن (به ويژه عضلات) دارد و به رشد و نمو کمک ميکند.
- قره قروت برای حرارت معده و کبد، اسهال و تبهای صفراوی گرم مفید است.
- مصرف موضعی و مالیدنی آن میتواند برای ورمهای گرم مفید واقع شود.
- مصرف آن موجب تسکین تیزی صفرا و خون میشود (برای صفراوی مزاجان مفید است) و تشنگی را برطرف میکند.
- برای بهبود آفت دهان، زخمها و التهابهای دهان و لثه و تورم ته حلق توصیه میشود ( قره قروت را در کمی آب حل و قرقره کنند و سه تا پنج دقیقه در دهان بچرخانید)
- از آنجايي که قرهقروت حاوي اسيدهاي آلي ميباشد، ضدعفونيکننده لوله گوارش است، زيرا باعث جلوگيري از رشد باکتريهاي مضر در لوله گوارش ميشود.
- قره قروت حاوي ويتامين D نيز ميباشد. اين ويتامين باعث افزايش جذب کلسيم در بدن ميشود، در نتيجه از عوارض کمبود کلسيم پيشگيري ميکند. همچنين از ابتلا به سرطان روده بزرگ نيز جلوگيري ميکند.
- مصرف آن در آشهای ساده باعث مزهدار شدن غذا شده و برای مشکلات ناشی از غلبه صفرا و خون بسیار مفید است.
- برای معدههای سرد، افرادی که قرقر شکم و نفخ دارند مضر است.
- برای افراد سرد و خشک مضر است.
- اسيديته قره قروت از لواشک خيلي بيشتر است و مصرفش ميتواند موجب فرسايش ميناي دندان شود و آثار مخرب را روي دندانها بگذارد. به همين دليل بهتر است که در مصرف آن تعادل را رعايت کرد.
- در ضمن زيادهروي در مصرف اين فرآورده، به دليل محتواي اسيد آن، منجر به ضعف عمومي بدن شده و توصيه نميشود.
- زیاده روی در مصرف آن موجب نفخ و قولنج میگردد.
- از آنجايی که ممکن است به منظور ايجاد طعم و جلوگيری از رشد برخی ميکروبها، به فرآوردههايی نظير کشک و قرهقوروت، ميزان زيادی نمک اضافه شود، مصرف اينگونه محصولات به افراد دچار پرفشاری خون توصيه نمی شود.
طبع قرهقروت چیست؟
مزاج قراقروط سرد و خشک است.
مصلح قراقروت چیست؟
ادویهجات گرم مانند زیره و سیاه دانه، مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج قره قوروت میباشند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/