دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1399 - 15:43

طبع، خواص، مضرات و مُصلح لیمو‌عمانی در ویکی آنا

لیمو عمانی مانند دیگر اعضای خانواده مرکبات به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند، خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش داده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
کد خبر : 527191
1845383_811.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، لیموعمانی از نوعی لیموهای ترش کوچک و بزرگ آبلیموگیری تهیه می شود و طی فرآیند خشک شدن از رنگ مایل به زرد و سبز به رنگ قهوه ای تیره یا سوخته تبدیل می شود.


خواص لیمو عمانی خانگی که در آفتاب خشک شده باشد  بیشتر و دارای ویتامین D بالاتری از  لیموعمانی صنعتی می باشد.


معمولاً از این لیموها به عنوان چاشنی در طبخ خورش های ایرانی چون قورمه سبزی و قیمه استفاده می شود.
 



خواص و مضرات لیمو عمانی



  • از جوشش و غلیان صفرا و خون جلوگیری می‌کند و برای معده و کبد گرم مفید است.

  • لیموعمانی ضد نفخ است و به هضم غذا و جذب بهتر مواد مغذی در بدن کمک می کند.

  • لیمو عمانی سرماخوردگی را بهبود می بخشد و  الیتام دهنده ی سرفه است.

  • لیموعمانی دستگاه گوارش را تقویت می کند.

  • لیمو عمانی دارای ترکیب پپتین است که با کاهش کلسترول بد خون، از بروز بیماری های قلبی پیشگیری می کند.

  • لیموعمانی اشتها آور است.




  • لیمو عمانی از نظر کلسیم و پتاسیم غنی است.

  • اضافه کردن لیمو عمانی به غذاها و اسیدی نمودن محیط آن، به افزایش جذب آهن توسط سلولهای بدن کمک می کند.

  • مصرف لیمو عمانی از تصلب شرایین و گرفتگی عروق جلوگیری می کند.

  • لیمو عمانی همراه با چای و گل گاو زبان در کاهش فشار، چربی و کلسترول موثر است. (همراه با عسل یا نبات مصرف شود)

  • بیماران قلبی می توانند از لیمو عمانی یا پودر آن در انواع سالادها استفاده کنند.

  • لیمو عمانی در مقایسه با لیمو خواص یکسانی دارد و پس از خشک شدن 70 تا 80درصد خواص آن باقی می ماند به جز ویتامین C که مقدار آن در لیموی تازه بیشتر است.

  • لیموعمانی خنک کننده است و  و مصرف آن به همراه غذا گرمی و التهاب غذا را خنثی می کند.

  • التهاب معده را تسکین می‌دهد.

  • لیمو عمانی از پیری زود رس جلوگیری می کند.

  • لیمو عمانی از فلج کودکان نیز جلوگیری می کند.

  • لیمو عمانی به دلیل اینکه مواد فرار دارد باید در محل بسته، خنک و خشک ودور از آفتاب نگهداری شود.

  • لیمو عمانی هنگام خشک شدن به دلیل عمل تخمیر، کمی تلخ شده که این تلخی در مزه ی آن نیز احساس می شود بنابر این بهتر است برای جلوگیری از تلخ شدن پیش از افرودن ،تخم ها آن را درآورید.




  • در درمان تب‌های صفراوی و تب‌های دموی بکار می‌رود.

  • درمان کننده سردرد گرم است.

  • پادزهر سموم حیوانی است.

  • مصرف لیمو عمانی در زمان خالی بودن معده موجب ضرر به روده‌ها و ایجاد دل‌پیچه است.

  • مصرف زیاد آن برای اعصاب مضر است.

  • لیمو عمانی همانند اسنفج عمل می کند و مواد زائد و و مضر در حال طبخ را به خود جذب می کند (که بیشترین آن چربی ها و اسیدهای چرب است) به همین علت توصیه می شود از خوردن لیمو عمانی درسته در داخل غذا خودداری کنید.



طبع لیمو عمانی چیست؟


مزاج آن سرد و خشک است.



مصلح لیمو عمانی چیست؟


 عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاچ لیمو عمانی است.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب