باهنر:برنامهریزی تکفیریها برای انجام اقدامات تروریستی در ایران خنثی شده است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از تسنیم، محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در نشست ماهانه تشکل متبوعش که عصر امروز در دفتر جام برگزار شد، اظهار داشت: یکی از مسائل اساسی و محوری کشور، مسئله بحران آب است، چرا که بسیاری از دشتهای کشور درباره الگوی کشت و نحوه تلفاتی که آب شرب، صنعت و کشاورزی دارد با اضافه برداشت روبهرو هستند، بنابراین ما در زمینه آب به بازنگریهای اساسی نیاز داریم.
وی با اشاره به مسائل روز کشور گفت: مسئله رکود همچنان مسئله اساسی در کشور است، چرا که تولید تقریباً خوابیده و رشد اقتصادی نیز بعضاً مطرح میشود. ما خیلی امیدی نداریم که در سال 94 رشد اقتصادی ما از صفر عبور کند، البته اگر خوب کار شود از منفی 4 یا منفی 5 درصد به صفر میرسیم.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین یادآور شد: طبیعی است که اگر آدم از منفی بخواهد به مثبت برسد، باید از صفر عبور کند. برخی اقتصاددانان معتقد بودند که بنگاههای ما بهدلیل بالا رفتن هزینههای در گردش و نداشتن دسترسی به این اعتبارات دچار رکود شدهاند، اما بحثی که بین اقتصاددانان و برنامهریزان دولتی تفوق بیشتری یافته، مقوله بازار تقاضا بود و به این نتیجه رسیدند که تولید وجود دارد، اما آنچه تولید را متوقف کرده، مسئله تقاضای خرید است، چرا که تقاضا وجود ندارد.
باهنر افزود: اگر بنگاهها بتوانند بهسمت تولید صددرصد حرکت کرده و آن را افزایش دهند ولو اینکه بودجه اختصاص یابد، اما بهدلیل عدم بازار تقاضا مسئله رکود حل نمیشود، لذا باید بهدنبال تحریک تقاضا باشیم.
وی با توجه به طرحهای دولت برای خروج از رکود گفت: دولت با پیشفروش 120هزار خودرو میخواست تحرکی ایجاد کند، اما عملاً فروش 120هزار خودرو بهصورت طبیعی تولید دو ماه خودروسازان است و این فروش با زور، اعتبار ارزان جواب دو ماه تولیدات خودروسازان را میدهد و تنها یک مسکن است یا وامهایی که برای خرید مسکن داده میشود نیز به همین صورت است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه در استثناییترین وضعیت بعد از انقلاب هستیم، گفت: اغراق نیست که بگویید ما در کشور هیچ کمبود کالایی را نداریم و هر چه هست کمبود مشتری مصرفکننده است.
باهنر درباره اظهارات رئیسجمهور مبنی بر اینکه در قصه برجام حتی کسانی که نیازمند هستند، خرید خود را بهامید بالا رفتن کیفیت یا پایین آمدن قیمت به تعویق میاندازند، تأکید کرد: این عمل طبیعی است که رکود را استمرار میبخشد، لذا مهمترین و اساسیترین مسئله دولت خروج از رکود است.
وی با اشاره به برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: در آستانه برنامه ششم توسعه هستیم و دولت قول داده که لایحه برنامه ششم و بودجه 95 را تا 15 آذر به مجلس برساند، اما چون مجلس در حال و هوای آخرین دوره قرار دارد و نزدیک انتخابات است، نمایندگان خیالشان راحت نیست که روی این مسائل متمرکز شوند، البته مجلس به وظیفه خود عمل خواهد کرد.
نایب رئیس دوم مجلس تصریح کرد: من در اواخر دولت دهم این جمله را میگفتم و هماکنون نیز تکرار میکنم که مسائل اقتصادی کشور 50 درصد به تحریمها ارتباط پیدا میکند و بیش از 50 درصد بستگی به اراده ملی برای اجرای سیاستها از جمله مسئله درونزایی و برونگرایی برای اجرای اقتصاد مقاومتی دارد.
باهنر با تذکر اینکه فرهنگ مصرف باید اصلاح شود، گفت: باید به جایی برسیم که هر ایرانی باورش این شود که هر لباسی که از خارج از کشور خریداری میکند با این کار شغلی در کشورمان «له» میشود؛ وقتی به این باور برسیم به کیفیت پایین و قیمت بالا راضی میشویم، البته دولت و مجلس نیز وظیفه جلوگیری از قاچاق کالا را دارند و همه اینها باید بهعنوان اراده ملی صورت گیرد.
وی با اشاره به مسائل امنیتی گفت: مسائلی مانند فلسطین، افغانستان، عراق، سوریه و یمن و درگیریهای روسیه و ترکیه پروژههایی هستند که جداگانه قابل تحلیلاند. یکی از مسائل پیچیده مسئله فلسطین است. انتفاضه سوم فلسطین بدون دخالت مقامات توسط مردم شروع شده و نکات مثبتی دارد. مردم در انتفاضه سوم پا را فراتر گذاشته و بهسمت استفاده از سلاح سرد رفتهاند و بسیاری از اینها جوانها و نوجوانهایی هستند که از بالا مدیریت نمیشوند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین یادآور شد: در مجموع در انتفاضه سوم اگرچه شهدا زیاد شدند، اما کشته شدههای بچههای فلسطینی بهنسبت صهیونیستها نسبت خوبی دارند، اما نکته منفی این است که گروههای جهادی هنوز در این مسئله متمرکز نشدهاند که از انتفاضه مردم فلسطین حمایت جدی کنند و شاید چشمشان از انبوه شهدای غزه ترسیده و شاید هم این تصور را میکنند که مواضع ایران با عبور از برجام سست شده است؛ آنها یا متوجه نیستند یا خود را به بیتوجهی میزنند. ما قاطعانه میگوییم که هرجا مبارزهای علیه صهیونیستها باشد ما هستیم.
باهنر درباره مسئله عراق متذکر شد: تقریباً هیچ منطقه شیعهنشینی در عراق در تصرف داعش وجود ندارد؛ البته شیعه و سنی برای ما فرقی ندارد، اما داعشیها روی شیعیان حساسیت دارند وگرنه دفاع از شیعیان و تسنن برای ما تفاوتی ندارد و ایران در آنجا پایگاه قوی دارد.
وی ابراز اینکه روسیه هنوز مجوز دخالت در عراق را پیدا نکرده و حاکمیت سوریه این اجازه را به روسیه داده است، گفت: در مجموع سوریه، عراق و یمن وضعیت خوبی دارند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه تکفیریها عقدهای و کینهای شدهاند، تأکید کرد: چرا که آنها در ایران نتوانستند هیچ حرکتی را انجام بدهند و ظرف یک سال گذشته اقداماتی که آنها در ایران برنامهریزی کرده بودند، شناسایی و خنثی شده است. این موضوع جزو مسائل استراتژیک تکفیریهاست که در ایران ترقهای در گوشهای بترکانند و البته طرحهای سنگینی هم دارند.
باهنر در پایان با اشاره به اقدامات تکفیریها برای ناامنی در منطقه، خاطرنشان کرد: زمانی گروهی از تکفیریها کشف و تارومار شدند که مأموریت داشتند در مرز ایران، افغانستان و پاکستان یک منطقه کوچک را آزاد و حکومت خلیفهای اعلام کنند تا به سوریه و عراق بپیوندند.
انتهای پیام/