دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر دومین کنفرانس توسعه و عدالت آموزشی:

مخارج آموزشی در برخی خانواده‌ها به زیر صفر رسیده است/ آموزش در کشور به کالای لوکس تبدیل شده است

دبیر دومین کنفرانس توسعه و عدالت آموزشی با بیان اینکه از سال 90 به بعد و با شروع رکود اقتصادی در کشور خانواده ها با آموزش به عنوان یک کالای لوکس برخورد کردند گفت: 70 درصد خانواده ها در استان سیستان و بلوچستان در بحث آموزش برای فرزندان خود ماهانه کمتر از هزار تومان خرج می کنند.
کد خبر : 52467

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا دومین کنفرانس توسعه و عدالت آموزشی با حضور محمد باقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، محمدرضا حافظی بنیان گذار جامعه خیرین مدرسه ساز و جمعی از مدیران آموزش و پرورش در سالن علامه امینی دانشگاه تهران آغاز به کار کرد.


در آغاز مراسم میثم هاشم خانی دبیر کنفرانس به ارائه گزارشی در این خصوص پرداخت و اظهار کرد: خوشبختانه در سال گذشته بعد از برگزاری اولین کنفرانس در دانشگاه شریف، آقای نوبخت ردیف بودجه مخصوصی را برای توسعه عدالت آموزشی به عنوان یکی از ردیف های بودجه لحاظ کرد.


وی افزود: 20 روز پس از برگزاری اولین کنفرانس در دانشگاه شریف ما کار خود را از 23 آبان 93 برای برگزاری دومین کنفرانس و مقدمات اجرای آن آغاز کردیم.


هاشم خانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سه دهه اخیر در محرومیت زدایی آموزشی به ویژه در زمینه محرومیت زدایی آموزشی کمّی، توفیق داشته است، عنوان کرد: میانگین تحصیلات بالای 25 سال رشد محسوسی داشته است اما ما هم اکنون به برهه ای از زمان رسیده ایم که باید محرومیت زدایی را در زمینه آموزش کیفی آغاز کنیم.


دبیر کنفرانس توسعه و عدالت آموزشی به تاثیر تحصیلات بر درآمد اشاره کرد و گفت: با آمارگیری هایی که انجام شده به این نتیجه رسیده ایم که در استان تهران به ازای هر یک سالی که هر فرد تحصیل می کند 7/5 درصد بر درآمدش افزوده می شود اما این میزان در استان سیستان و بلوچستان به 2/5 درصد می رسد این نشان می دهد که ما باید به ارتقاء کیفیت ساختار آموزشی در مناطق محروم توجه ویژه داشته باشیم زیرا تمرکز آموزشی پایتخت محور شده است.


وی ادامه داد: اگر بودجه وزارت آموزش و پرورش را به ماه های سال تقسیم کنیم می توان گفت سهم هر دانش آموز ایرانی دو هزار و 300 تومان می شود زیرا بخش عمده بودجه وزارت آموزش و پرورش صرف معوقات و دستمزد کارکنان این وزارتخانه می شود. از سال 1380 به بعد بودجه سیاستگذاری در آموزش و پرورش به شدت کاهش پیدا کرده است و آموزش و پرورش از نهاد سیاست گذار به یک نهاد حسابدار تبدیل شده است. زندان ها و شوراهای حل اختلاف تقریبا دو برابر سرانه دانش آموزان 12 میلیونی ایران از بودجه برخوردار هستند.


هاشم خانی تصریح کرد: از زمانی که یارانه نقدی به خانواده ها پرداخت شد ما دو دهک پایین جامعه را مورد بررسی قرار دادیم و متوجه شدیم در خانواده های 4 نفری از میزان یارانه دریافتی فقط 850 تومان به سمت آموزش رفته است و این نشان می دهد فقر زدایی تنها با تزریق پول نقد امکان پذیر نیست.


دبیر کنفرانس با بیان اینکه از زمانی که رکود اقتصادی در کشور آغاز شد ضریب جینی هزینه آموزشی خانوار به 74 صدم رسیده است اضافه کرد: هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که ضریب جینی اش در این سطح باشد در واقع از سال 90 به بعد خانواده ها با بحث آموزش همانند یک کالای لوکس برخورد کرده اند و از آن سال مخارج آموزشی در برخی از خانواده ها به زیر صفر رسید زمانی که دولت جدید کشور را تحویل گرفت خانواده هایی که دارای دانش آموز بودند برای آموزش فرزندان‌ شان زیر هزار تومان خرج می کردند.


وی با بیان اینکه 70 درصد خانواده ها در سیستان و بلوچستان برای فرزندانشان در بحث آموزش در ماه کمتر از هزار تومان هزینه می کنند گفت: در کشورهای عضو OECD هر سال 180 شاخص در آموزش کودکان منتشر می شود اما ما در ایران بخش عظیمی از این شاخص ها را محاسبه نمی کنیم و یا بخش اعظمی از آن محرمانه تلقی یا عنوان نمی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب