دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1399 - 21:23

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کشک در ویکی آنا

کشک بسیار مغذی و دربردارنده کلسیم، چربی، نمک، پروتئین و نیاسین (ویتامین ب3) است.
کد خبر : 522817

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کشک یکی از فرآورده‌های شیر است که به روش سنتی از جوشاندن،تغلیظ یا خشک کردن دوغی که پس از کره‌ گیری باقی می‌ماند یا از ماست بدون چربی تهیه می‌شود.ماده‌ اولیه کشک عبارت است از شیر میش،بز،گاو یا مخلوطی از آنها.


این ماده سفید خوشمزه معمولا به دو صورت خشک و مایع وجود دارد که سرشار از پروتئین و ویتامین های گوناکون است.


شاید بسیاری از شما ندانید که کشک یکی از مواد لبنی است که تنها در ایران یافت می‌ شود.


جالب است بدانید در کشور‌های خاورمیانه و برخی از کشور‌های آفریقایی، غذایی به صورت تخمیری تهیه می ‌شود که کشک جزیی از آن است، اما در دنیا این غذا را به نام کشک یا کیشک می‌ شناسند.


 


خواص و مضرات کشک



  • قابض است و موجب تسکین تیزی صفرا و خون می‌شود.

  • حفظ فشار خون طبیعی نیز یکی دیگر از خواص کشک در بارداری است.

  • برای جوان سازی پوست خود می توانید از ماسک کشک استفاده کنید.

  • کشک حاوی کلسیم و پروتئین غنی است بنابراین، خوردن آن برای افرادی که به طور مداوم دوست دارند از خوراکی‌ های غیرمغذی استفاده کنند، توصیه می‌شود.




  •  مصرف ضماد کشک و مالش کشکاب برای درمان ریزش مو و پیشگیری از طاسی و کچلی بسیار مفید است.

  • یکی از خواص کشک، لاغری می باشد. در کشک هیچ گونه مواد قندی وجود ندارد؛ بنابراین مصرف این ماده برای رژیم لاغری مفید است.

  • کشک اگر با آبلیمو ترکیب شود، می‌ تواند در درمان آفتاب سوختگی و از بین بردن لکه‌ های قهوه‌ای استفاده گردد

  • یکی دیگر از خواص کشک، درمان پوکی استخوان می باشد.

  • کشک اسید های آلی سرشاری دارد؛ از این رو می‌‌توان به عنوان یک ضد عفونی‌‌کننده برای دستگاه هاضمه و همچنین سلامت روده کوچک و بزرگ از آن استفاده کرد.

  • برای داشتن موهایی درخشان و نرم، می‌توانید کشک را قبل از شامپو کردن به موهای‌تان بمالید.

  • کشک می تواند تیرگی دور چشم را از بین ببرد.برای این کار می توانید یک پنبه آغشته به کشک را به مدت ۱۰ دقیقه زیر چشم بگذارید وتیرگی دور چشم را کاهش دهید.

  • زیاده‌روی در مصرف کشک مضراتی تهم دارد؛ یکی از عوارض و مضرات کشک سفت شدن روده است.




  • مصرف این ماده در کنار سایر غذا های سرد مثل بادمجان ممکن است حساسیت پوستی ایجاد کند.

  • خوردن کشک زیاد PH خون را کاهش می‌دهد و تأثیر منفی روی بدن دارد؛ پس اگر فشار خون دارید؛ در مصرف این ماده بیشتر دقت کنید.

  • مصرف کشک برای افراد دارای معده مرطوب، افراد مسن و مزاج سرد و تر مناسب نیست.

  • کشک دیر هضم است و سبب تولید بلغم خام و باد می‌شود. این مشکل مخصوصاً در مزاج های سرد و تر بیشتر مشاهده می‌شود.


 


طبع کشک چیست؟


مزاج کشک سرد و خشک است.



مصلح کشک چیست؟


سیر و نعنا مصلح و بهبوددهنده خواص و مزاج کشک هستند.


 


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب