طبع، خواص، مضرات و مُصلح جگر سیاه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، جگر سیاه همان کبد است که سوخت و ساز مواد غذایی، شیمیایی، دارویی و سموم بدن یک دام در آن انجام میشود.
با وجود این که پروتئین موجود در جگر سیاه، همرده پروتئین گوشت قرمز است، آهن موجود در آن دو تا سه برابر آهن موجود در گوشت گاو است. این اندام همچنین سرشار از چربی است.
خواص و مضرات جگرسیاه
- از فواید مصرف جگر به دلیل میزان بالای ویتامین آ موجود در آن بهبود و تقویت بینایی است.
- در طب سنتی برای درمان شب کوری چند قطره از آب جگر کباب شده را داخل چشم میچکاندند.
- این ماده غذایی سرشار از مقادیر زیادی از انواع ویتامینها شامل ویتامین آ، ث، ب12 و ویتامین دی است.
- همچنین جگر سرشار از اسید فولیک و آهن است.
- پروتئین موجود در جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمز است ولی آهن آن 2 تا 3 برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است.
- مصرف متعادل جگر سياه در حفظ سلامتي مخاط دستگاه تنفسي- فوقاني و گوش داخلي بسیار موثر است.
- برای بیماران دارای کلسترول بالا توصیه نمی شود.
- از آن خون غلیظ و سوداوی تولید میشود و در دراز مدت زمینهساز بیماریهای غلبه سودا میشود.
- باعث تشدید بیماری مبتلایان به صرع میشود.
- جگرخام، غلیظ و دیر هضم است و خون متولد از آن به کندی در مجاری حرکت کرده و سریع متعفن میشود.
- از آنجا که جگر سیاه (کبد) در موجودات مرکز پاکسازی و سمزدایی بدن است، از مصرف جگر حیواناتی که هورمونی بوده و تغذیه ناسالمی دارند (مانند مرغ های پرورشی) باید اجتناب کرد.
- برخلاف چیزی که در علم تغذیه جدید گفته میشود، مصرف جگر سیاه برای کم خونی مفید نیست. چرا که خون تولیدی از آن غلیظ و سوداوی است.
- هضم جگر بسیار سخت بوده، دیر هضم و دفع آن از بدن سخت است. بنابراین لازم است به خوبی پخته شده و در مصرف آن افراط نگردد.
- مصرف جگر برای زنان باردار مضر است. با اینکه جگر سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است اما به دلیل بالا بودن سطح ویتامین رتینول در آن میتواند به جنین آسیب وارد کند.
راه تشخیص جگر ناسالم کدام است؟
بهتر است وسط جگر را با چاقو برش داده و با دست دو طرف جگر را بهآرامی فشار دهید، اگر جگر آلوده به انگل باشد به این طریق خارج میشود. انگل یا کِرم زبانیشکل موجود در برخی جگرهایی که حرارت لازم ندیدهاند، میتواند در ناحیه حلق انسان مستقر یا به چشم، مهاجرت و موجب اختلالات بینایی شود. لازم است بدانید سموم، داروهای هورمونی و زواید موجود در جگر در مرحله پخت از بین نمیروند، اما انواع میکروبهای بیماریزا و انگلها در اثر حرارت نابود میشوند. بههمین دلیل جگر باید به خوبی پخته، سفت و بدون آب شود. هنگام خرید جگر سیاه، رنگ و دانههای سفید روی آن را بررسی کنید. اگر آبسه یا کیست انگلی روی آن دیدید از اطراف آن را برش دهید طوریکه از پاره شدن آن جلوگیری شود سپس آن را دور بیاندازید. در صورت زیاد بودن تعداد این کیستها، جگر غیرقابل مصرف است.
طبع جگرسیاه چیست؟
مزاج آن گرم و تر است.
مصلح جگر سیاه چیست؟
در گرم مزاجان سرکه و گشینز و در سردمزاجان ادویه گرم مانند دارچین، زیره، نمک مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج جگر سیاه است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/