تشخیص سریعتر و درمان موثرتر سرطان ممکن شد
به گزارش گروه علم، فناوری و دانشبنیان خبرگزاری آنا، اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا تابستان امسال انجام نوعی آزمایش خون را برای شناسایی دهها نوع از جهش ژنتیکی انواع سرطانها و همچنین نمونهبرداری خونی را برای بررسی بیش از ۳۰۰ ژن مرتبط با بیماری سرطان، تائید کرد.
این نهاد همچنین اجازه انجام نوعی آزمایش دیگر را که به پزشکان در تشخیص نوع سرطان ریه و تجویز داروی «اوسیمرتینیب» (osimertinib) کمک میکند، صادر کرده است.
تائید استفاده از این آزمایشها در حالی صورت گرفت که تحقیقات دانشمندان برای استفاده از آزمایش خون و نمونهبرداری خونی در راستای بهبود تشخیص نوع سرطان بیماران و تصمیمگیری بهتر برای درمان آنها طی سالهای اخیر در جریان بود.
آزمایشهای جدید به پزشکان امکان میدهد که با استفاده از نمونهبرداری خونی از نمونهبرداری از تودههای سرطانی که اغلب دشواریهای خاص خود را دارد اجتناب کنند. پزشکان با کمک این آزمایشهای جدید که از آنها به عنوان «نمونهبرداریهای مایع» (liquid biopsies) یاد شده است، میتوانند ژنهایی را که از تودههای سرطانی به داخل خون بیماران راه یافته است، شناسایی کنند.
این روش به ویژه در مواردی که تودههای سرطانی در داخل یکی از اندامها شکل گرفته است، کاربرد خواهد شد. پزشکان با کمک این نوع نمونهبرداریها خواهند توانست از نمونهبرداری بافتی که هماکنون صورت میگیرد خودداری کنند. دسترسی به تودههای سرطانی برای نمونهبرداری بافتی در برخی موارد میتواند دشوار باشد.
نمونهبرداریها چه به صورت بافتی و چه به صورت خونی به پزشکان کمک میکنند تا از جهش ژنتیکی تودههای سرطانی آگاه شوند و بهاینترتیب بهترین نوع درمان را برای بیمار انتخاب کنند.
به گفته دانشمندان ترکیب نمونهبرداریهای خونی با استفاده از داروهای جدیدی که تأثیر برخی از جهشهای ژنتیکی در روند رشد تودههای سرطانی را خنثی میکند، میتواند به نجات جان تعداد بیشتری از بیماران مبتلا به سرطان ریه و سرطان پستان کمک کند.
دانشمندان همچنین تأکید میکنند که هدف آزمایشهای جدید تنها تشخیص بهترین نوع درمان و دارو برای بیمار نیست بلکه آنها امیدوارند که با کمک این آزمایشها شمار بیمارانی که ابتلایشان به سرطان در مراحل اولیه بیماری مشخص میشود افزایش یابد. به گفته آنها اگر بتوان ابتلا به سرطانها را مانند سطح کلسترول با انجام یک آزمایش ساده خون تشخیص داد بسیاری از سرطانها به مراحل پیشرفته که درمان آنها دشوار میشود، نخواهند رسید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/