دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 آذر 1394 - 20:26
در همایش نفوذ دانشگاه علم و صنعت مطرح شد

مطهری:‌ نفوذ در فرهنگ صورت گرفته است/ خطرهای بزرگ زمانی به‌وجود می‌آید که آزادی بیان محدود شود

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، گفت: رهبری به مناسبت برجام درباره نفوذ تذکر داده‌اند و گفته‌اند که مراقب باشید که به بهانه برجام نفوذ نکنند؛ این هشداری بود که مسئولان به موضوع توجه کنند و فکر نمی‌کنم چیزی بیشتر از این باشد.
کد خبر : 51898

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، فرزند شهید مطهری امروز -سه‌شنبه- در همایشی با عنوان «نفوذ» که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره جهل عوام و سوء استفاده منافقان از آن اظهار کرد: همان‌طور که پدرم بارها متذکر شده است، اقلیت منافق می‌تواند اکثریت مؤمن را تغییر دهد و این از صدر اسلام تاکنون بوده است.


وی افزود: امروز عده‌ای زیرک و منافق از عواطف مذهبی مردم استفاده می‌کنند و آن‌ها را فریب می‌دهند.


این نماینده مجلس درباره نفوذ در انقلاب اسلامی ادامه داد: مسئله نفوذ موضوع تازه‌ای نیست. از ابتدای انقلاب وجود داشته است. نفوذ فرهنگی، اقتصادی و سیاسی همواره بوده است. همان‌طور که آنها می‌خواهند در ما نفوذ کنند ما هم برای گسترش اسلام می‌خواهیم دنیا را تحت سیطره اسلام قرار دهیم.


وی با بیان اینکه نفوذ بیش از شعار به عمل نیاز دارد، اضافه کرد:‌ باید دقت کنیم این نفوذ صورت نگیرد. متأسفانه نفوذ در فرهنگ صورت گرفته است. وقتی ما درباره سبک زندگی خودمان مطالعه می‌کنیم، می‌بینیم که چقدر از سبک زندگی اسلامی فاصله گرفته‌ایم.


تحلیل مطهری از نفوذ فرهنگی


مطهری با اشاره به گزارش اخیر وزارت کشور از آسیب‌های اجتماعی افزود:‌ در گزارش اخیر به موضوعاتی نظیر افزایش طلاق، حاشیه‌نشینی و روسبی‌گری پرداخته شده است و آن‌طور که شنیده‌ایم این گزارش در زمانی شش ساعته برای رهبر انقلاب قرائت شده است. ظاهراً ایشان گفته‌اند که من خودم نیز مسئول هستم و حتی برخی از حضار اشک ریخته‌اند. این مسائل بسیار مهم است، البته باید بدانیم که برخی آسیب‌های اجتماعی به خاطر وضع اقتصادی است و برخی دیگر بخاطر گرایش‌های ما؛ همچنان که افزایش نرخ طلاق در شمال تهران بیشتر از بقیه نواحی است و این نشان‌دهنده‌ی تغییر در گرایش‌هاست. روابط آزاد بیشتر شده است و این موضوع باعث شده که مردم ترجیح دهند همسرانشان را تغییر دهند.


این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به سؤال خود از وزیر فرهنگ که در هفته گذشته مطرح شد، ادامه داد: متأسفانه تابلوهای غذاخوری‌ها یا فاکتورها و بلیت هواپیمایی همگی انگلیسی نوشته می‌شوند. من به خاطر اینکه وزیر ارشاد دو کارت زرد داشت گفتم که رأی‌گیری نشود ولی اینها نفوذ فرهنگی است. در بسیاری از کشورها با تغییر الفبا نفوذ صورت گرفته است که ترکیه و پاکستان از جمله این‌ کشورها هستند.


هشدار درباره حذف رقیب به بهانه نفوذ


مطهری گفت:‌ نوع پوشش و حجاب در جامعه ما تغییر کرده است و به سبک غربی نزدیک شده است. پس می‌بینید نفوذ در برخی جاها انجام شده است. اما باید مراقبت کنیم تا نفوذ به ابزاری برای تسویه حساب سیاسی مبدل نشود که بگویند فلانی مأمور بیگانه است. کسانی‌ که این‌ها را می‌گویند می‌خواهند رقبای خودشان را از صحنه خارج کنند.


مطهری با اشاره به بازداشت شماری از خبرنگاران تأکید کرد:‌ صرفاً به بهانه نفوذ نباید این اقدام صورت می‌گرفت. توضیحاتی که داده می‌شود کافی نیست. قبل از انتخابات 92 هم حدود 30 نفر از خبرنگاران را گرفتند. در آن زمان من در هیأت نظارت در مطبوعات بودم و از وزارت اطلاعات خواستم که در این باره توضیح دهند. آمدند و توضیحاتی را ارائه دادند ولی واقعاً ما قانع نشدیم. یک خبرنگاری که با خبرنگار مثلاً BBC تماس تلفنی داشته است چگونه می‌تواند نفوذی باشد؟ برخی از خبرنگاران به خاطر فشارهای سال 88 از کشور خارج شدند. اکنون برخی از آن‌ها با برخی از خبرنگاران دیگر که زمانی همکار بودند برای احوالپرسی تماس می‌گیرند، حال این می‌شود نفوذ؟، یک خبرنگار چه چیزی را از اسرار نظامی می‌داند؟ او چیزهایی را که همه می‌دانند، می‌داند. در این زمینه جواب‌های قانع کننده‌ای نشنیده‌ام. شاید من بدبینم، شاید چنین اهدافی وجود داشته باشد، اما این‌ها به ضرر کشور است و خطرهای بزرگ زمانی به‌وجود می آید که آزادی بیان محدود شود.


حذف عنوان سپاه از تذکر


این نماینده مجلس اضافه کرد:‌ دیروز تذکر کتبی به وزیر دادگستری و وزارت اطلاعات درباره علت بازداشت خبرنگاران توسط اطلاعات سپاه داشتم. کسی که این تذکر را قرائت می‌کرد عنوان «سپاه» را حذف کرد. اگر قرار باشد خبرنگاری بازداشت شود دادگستری و وزارت اطلاعات مسئول آن است و سپاه در این زمینه مسئولیتی ندارد. سپاه مسئولیت مبارزه با منافقین را برعهده دارد. اینکه بخواهد به مسئله خبرنگاران هم بپردازد صحیح نیست و حاکمیت دوگانه می‌شود.


وی در ادامه در پاسخ به سؤال دانشجوی دیگری مبنی بر اینکه قرائت‌های مختلفی از دین وجود دارد که باعث دین‌گریزی شده است، گفت:‌ من خیلی این حرف‌ها را قبول ندارم. ما نسبت به قبل از انقلاب گرایش بیشتری در مردم نسبت به دین می‌بینیم. دین نیاز به تخصص دارد و قرائت‌هایی که از طرف اسلام‌شناسان ارائه می‌شود را به رسمیت می‌شناسیم البته این قرائت‌ها را قابل بحث و گفت‌وگو می‌دانیم همچنان که در حوزه‌های علمیه نیز شاهد آن هستیم.


برداشت غلط از ولایت فقیه


نماینده تهران تأکید کرد:‌رهبر انقلاب نیز همواره تأکید دارد از من انتقاد کنید. ایشان می‌گویند عده‌ای فکر می‌کنند که اگر فقط حرف‌های مرا بزنند درست است؛ در صورتی‌ که این‌گونه نیست و هرکس نظر خودش را دارد. متأسفانه ما کاسه‌های داغتر از آش داریم که نظرشان این است که باید فقط سخنان رهبری را بیان کنند و کسانی‌ راکه مخالف خودشان حرف می‌زنند مخالف رهبری می‌دانند. آنها این را ولایت‌مداری می‌دانند در صورتی‌که این‌گونه نیست و باید خودشان را اصلاح کنند. ما گاهی نگاه و برداشت غلط داریم و متأسفانه بیشتر در اصول‌گرایان این گونه است. خیلی از مشکلات دولت گذشته به دلیل برداشت غلط از ولایت فقیه بود. آن دولت قانون را می‌شکست و می‌گفت هر قانونی را که لازم بداند، اجرایی می‌کند؛ در صورتی که چنین تفکری یک روز هم نباید در این کشور جایگاهی داشته باشد.


آسیب‌شناسی اتفاقات سال 88


مطهری در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه «در دهه 80 کلمه‌ای به نام فتنه وارد ادبیات سیاسی کشور ما شد برای اینکه عده‌ای را به انزوا براند، اکنون هم از کلمه نفوذ برای این هدف استفاده می‌شود، آیا این تمامیت‌خواهی‌ها درست است؟» تأکید کرد:‌ نفوذ و فتنه حرف درستی است، از تعییر فتنه خیلی سوءاستفاده شد. اولین کسی که از تعبیر فتنه استفاده کرد بنده بوده‌ام. سه روز پس از انتخابات 88 گفتم که این فتنه است، فتنه‌ای به معنای واقعی کلمه. ولی از این تعییر نباید سوء استفاده شود. اگر کسی بگوید که با متهمان سال 88 درست برخورد کنیم، فتنه‌گر نیست. ما حتی حق نداریم به ظالم هم ظلم کنیم. اگر این‌گونه باشد ما هم مانند اروپایی‌ها خواهیم بود؛ همچنان که آنها نمی‌توانند درباره هلوکاست اجازه تحقیق و اظهارنظر ندارد. آنها می‌گویند هر کسی بخواهد خلاف نظر رایج سخن بگوید اشتباه است در صورتی‌که این تفکر صحیح نیست،


وی ادامه داد: اتفاقات سال 88 به دلایلی از جمله شیطنت‌های احمدی‌نژاد و عدم تمکین به قانون از سمت موسوی و کروبی به وقوع پیوست. باید به این موارد رسیدگی شود تا سهم هر کسی مشخص شود. بحث من دفاع از موسوی و کروبی نیست، حتی اگر احمدی‌نژاد را حصر می‌کردند اشتباه بود. این وضع در زمان آشوب شاید توجیه داشته باشد ولی بعد از پنج سال پذیرفتنی نیست. اینها اگر محکوم به اعدام هم شوند باید حرفشان را بزنند که چرا کسی که هشت سال نخست وزیر بوده است، این‌گونه تصمیم گرفته است.


مطهری افزود: نفوذ را باید در میان کسانی‌که دم از پرستاری ولایت فقیه می‌زنند، جست‌وجو کرد چرا که ظاهر پسندیده‌ای دارند و می‌توانند در پس این ظاهر نفوذ کنند در حالی که روزی 10 بار می‌گویند مقام معظم رهبری.


فرزند شهید مطهری همچنین درباره ضاربان خود و اینکه تقاضای بخشودگی کرده‌اند تصریح کرد: در آخرین جلسه دادگاه حضور داشتم و مدام عذرخواهی می‌کردند. من به آنها گفتم که ما با شما مشکلی نداریم شما فکر می‌کردید که به انقلاب و نظام خدمت می‌کنید در حالی‌که ضربه زدید. آن‌ها در بازجویی‌های خود نام دستوردهندگانشان را آورده‌اند و من گفته‌ام که اگر به اتهام دستوردهندگان رسیدگی می‌شود، می‌گذرم. از این رو، منتظر رفتار دادگاه هستم به هرحال ما راضی نمی‌شویم که چند جوان به زندان بروند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب