بهترین زمان فروش عرضههای اولیه/ قیمت سهام عرضه اولیه چقدر رشد میکند؟
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، سهام شرکتهایی که برای اولینبار در بورس عرضه میشوند معمولاً تقاضای خرید زیادی دارد و بعد از روز عرضه اولیه تا چند روز یا حتی چند هفته با صف خرید همراه است. سادهترین راه برای تشخیص زمان فروش و شناسایی سود سهمهای عرضهاولیهای این است که تابلوی معاملات سهم را دنبال کنید و روزی که صف خرید عرضه شد و قیمت سهم به اصطلاح به تعادل رسید، شما هم سهمتان را بفروشید.
اما توجه داشته باشید که بیشتر شرکتهایی که با این روش عرضه اولیه وارد بازار سهام میشوند، پتانسیل سودآوری بالایی دارند و قیمت سهمشان پس از متعادل شدن هم میتواند بهمرور افزایش پیدا کند. در واقع بعضی از این شرکتها برای سرمایهگذاری میانمدت و بلندمدت هم مناسبند و اگر بتوانید پناسیلهای سودآوری را در این شرکتها تشخیص دهید و سهام شرکتهای قویتر را برای مدت طولانیتری در سبد سرمایهگذاریتان نگه دارید، احتمالاً سود بسیار بیشتری عایدتان خواهد شد.
چه زمانی سهام عرضه اولیه را بفروشیم؟
مطمئنا قیمت سهام عرضه اولیه تا بینهایت افزایش پیدا نمیکند و در موقعیت مناسبی باید آن را بفروشیم. از فردای روز عرضه اولیه، به دلیل رشد قیمت و سودآور بودن، طبیعی است که تقاضا برای سهم زیاد بوده و از طرف دیگر، کسی حاضر به فروش آن نخواهد بود. با رشد هر روز ۵ درصدی قیمت سهام در هر جلسه معاملاتی، قیمت به میزانی خواهد رسید که عرضه و تقاضا متعادل میشوند. با بررسی میزان عرضه و تقاضای سهم میتوان قیمت مناسب فروش آن را تعیین کرد. جایی که تقاضای چندانی برای سهم وجود ندارد و اصطلاحاً به تعادل رسیده، بهترین زمان برای فروش آن است.
بیشتر بخوانید: عرضه اولیه چیست؟ / نحوه خرید سهام عرضه اولیه در ویکی آنا
همانطور که میدانیم، زمان انجام معاملات از ساعت ۹:۰۰ تا ۱۲:۳۰ است. اما زمان ثبت سفارش از ساعت ۸:۳۰ شروع میشود. به همین دلیل است که در روز بعد از عرضه اولیه تقاضای بسیار زیادی دقیقاْ رأس ساعت ۸:۳۰ ثبت شده است. البته باید شرایط شرکت را نیز بررسی کرد و دید که آیا در آینده به حرکت مثبت و رشد خود ادامه خواهد داد یا خیر. در این صورت میتوان همچنان سهامداری کرد و دید خود را به میانمدت یا بلندمدت افزایش داد.
چرا قیمت سهام شرکتها بعد از اولین عرضه رشد میکند؟
یکی از علتهای رشد قیمت سهم بعد از اولین عرضه، وجود دو محدودیت است؛ محدودیت در تعداد سهام قابل خریداری و محدودیت در تعداد سهام عرضه شده. گذشته از اینها معمولا در این جور مواقع، سهام شرکت کمی ارزانتر از ارزش ذاتی که توسط تحلیلگران برآورد شده، عرضه میشود تا برای سرمایه گذاران جذابیت بیشتری داشته باشد. این کار باعث افزایش تقاضا برای آن سهم میشود. این جذابیت قیمتی در کنار عواملی که توضیح داده شد، باعث میشود تا قیمت سهام شرکتها بعد از عرضه اولیه رشد کند. بعد از مدتی با افزایش قیمت سهم و هم چنین عرضه سهامداران عمده و سرمایه گذارانی که در ابتدا سهم را خریداری کردهاند کمکم تقاضا برای سهم کاهش پیدا میکند. در این هنگام میگویند که سهم، متعادل شده است. پس از این ماجرا، سرمایه گذاران با آن سهم نیز مثل سایر سهمهای بازار برخورد میکنند. از این به بعد رشد و افت قیمت سهم به عملکرد آن شرکت بستگی پیدا میکند. حتی اگر آن سهم به شکل هیجانی رشد کرده باشد، باز هم این احتمال وجود دارد که افت زیادی را تجربه کند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/