دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشگاه آزاد در مسیر تحول ۱۲/ آنا بررسی می‌کند؛

خیز بلند دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن از دانشگاه زنجیره‌ای به شبکه‌ای/ سامانه «آموزشیار»؛ حرکتی بی‌بدیل برای خدمت به دانشجویان

دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی از مردم و برای مردم ۳۸ سال است که تأسیس شده و اقدامات خوبی در چند سال اخیر انجام داده و در حال عبور از دانشگاه زنجیره‌ای به دانشگاه شبکه‌ای با راه‌اندازی سامانه‌های پژوهشیار و آموزشیار است.
کد خبر : 515696
637349992455946283_lg-۱.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه‌ها برای توسعه در حوزه‌های آموزش و پژوهش می‌توانند اقدامات موثری انجام دهند تا به رشد پرشتاب علمی کشور سرعت دهند و جمهوری اسلامی را در حوزه علمی به اقتدار بالایی برسانند. علی‌رغم دشمنی استکبار جهانی و تحریم‌های ۴۲ ساله علیه انقلاب اسلامی، مردم ایران توانسته‌اند در حوزه علم و فناوری به عنوان یکی از بازوهای پیشرفت کشور بدرخشند.
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاهی از مردم و برای مردم ۳۸ سال است که تأسیس شده و اقدامات خوبی در سال‌های متمادی به خصوص چند سال اخیر انجام داده و در حال عبور از دانشگاه زنجیره‌ای به دانشگاه شبکه‌ای با راه‌اندازی سامانه‌های پژوهشیار و آموزشیار است.
سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت رسمی در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ در قالب طرح نظام هوشمند و یکپارچه داده‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای خدمت به دانشجویان در زمینه انتخاب واحد، پرداخت شهریه، نقل و انتقالات، آموزش مجازی و... طراحی و اجرایی شد.



دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد اسلامی برای ورود به سامانه آموزشیار و انتخاب واحد خود، باید به آدرس اینترنتی edu.iau.ac.ir مراجعه کرده و پس از مطالعه راهنمای دانشجویان و اطلاع از نحوه ورود شماره دانشجویی جدید خود که بر مبنای اضافه کردن کد واحد دانشگاهی محل تحصیل به ابتدای شماره دانشجویی تعیین می‌شود، از این شماره دانشجویی برای ورود به سامانه آموزشیار استفاده کنند.
همزمان با اجرای برhttps://ana.press/fa/service/1/دانشگاهنامه زمان‌بندی انتخاب واحد نیمسال اول سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی در بستر سامانه آموزشیار، ستاد مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی(آموزشیار) از روز پنج‌شنبه ۲۰ شهریور در سازمان مرکزی دانشگاه آغاز به کار کرده و روزانه بیش از ۳۰ کارشناس امور آموزشی و فناوری اطلاعات در دو شفیت‌ کاری به تماس‌هایی از طریق شماره ۴۷۹۱۹۱۰۰ یا تیکت‌هایی که در بخش ارتباط با پشتیبانی سامانه آموزشیار مطرح می‌شود، پاسخ می‌دهند.
دکتر طهرانچی: سامانه آموزشیار در جهت تأمین کیفیت و پاسخگویی به دانشجویان است
دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: مبنای ما این است که دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی یکپارچه در سیاستگذاری، نظارت، پاسخگویی و چند وجهی در اجراست و وحدت و کثرت را در کنار هم دارد و شاهد افتتاح سامانه مدیریت امور یکپارچه آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم. سامانه‌ای که افتخاری برای نظام آموزش عالی است، چرا که یک میلیون دانشجو به صورت همزمان می‌توانند از این سامانه استفاده کرده و کلاس‌های آموزش مجازی را به صورت یکپارچه در قالب این بستر مدیریت کنند.



وی می‌افزاید: آنچه تاکنون در دانشگاه آزاد اسلامی رخ می داد، فعالیت مستقلانه ۵۰۰ واحد و مرکز دانشگاهی بود و هر کدام از این نقاط مدیران راهور خود را داشتند و زمانی که تصمیمی در ستاد و سازمان گرفته می‌شد، این تصمیم در برخی از نقاط اجرایی نمی‌شد و موجب گلایه دانشجویان شده بود. در واقع حرکتی که اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده، در جهت تأمین کیفیت و پاسخگویی به دانشجویان است.
عطارزاده: سامانه آموزشیار به دلیل مطالبات دانشجویان درباره شیوه نوین آموزشی منطبق با شرایط فعلی به وجود آمد
ایمان عطارزاده، مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی می‌گوید: با توجه به نیازهای جدیدی که در دانشگاه مطرح شده و مطالباتی که هم دانشجویان و هم واحدهای دانشگاهی درباره شیوه نوین آموزش داشتند، همه می‌دانیم که مدل آموزشی تغییر پیدا کرده و به خاطر شیوع کرونا در کل دنیا سبک بسیاری از فرآیندها در جامعه از جمله آموزش، اقتصاد و بهداشت تغییر کرد.



وی می‌افزاید: دانشگاه آزاد اسلامی از همان ابتدا خودش را با سیستم جدید تطبیق داد و نظام برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین در این دانشگاه با همان نگاه سریعی که ایجاد شد، به وجود آمد. ترم گذشته تجربه بسیاری خوبی را درخصوص برگزاری هم کلاس‌ها به صورت آنلاین و هم امتحانات به این شیوه داشتیم و قطعا روشی که استفاده شد خالی از اشتباه نبود، اما تلاش کردیم تا تجربه‌نگاری این حوزه را داشتیم باشیم تا بتوانیم برای ترم‌های آتی مدل جدیدی را پیاده کنیم؛ سامانه آموزشیار در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل مطالباتی که خود دانشجویان و واحدهای دانشگاهی درباره شیوه نوین آموزشی منطبق با شرایط فعلی داشتند، به وجود آمد. دانشگاه موظف است مطالبات دانشجویان را درنظر بگیرد. از ترم گذشته طرحی با عنوان نظام هوشمند و یکپارچه داده در دانشگاه شکل گرفت که این طرح ویژگی‌هایی دارد.
مدیرکل توسعه شبکه علمی هوشمند دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است: دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۴۰۰ واحد و مرکز آموزشی در کل کشور دارد و متاسفانه یا خوشبختانه تعدادی از این واحدها سیستم آموزشی مشخصی را تحت عنوان سیدا ۴ یا سیدا ۷ داشتند و برخی دیگر نیز از نرم‌هایی مانند مروارید و... بهره می‌گرفتند. این مسئله باعث شد تا ما نتوانیم انسجام درستی را در برگزاری کلاس‌ها به صورت آنلاین داشته باشیم. تنوع در نرم‌افزار سبب می‌شود تا ارتباط داده‌ای دشوار شود. خود دانشجویان نیز این تجربه را دارند، تا جایی که اگر یک دانشجویی از یک واحدی می‌خواست به واحد دانشگاهی دیگر برود باید کارهای اداری زیادی را انجام می‌داد و در اصل بار کاری اضافه‌ای متوجه دانشجو می‌شد و این مهم نیز به خاطر آن بود که برای هر کدام از این اتفافات سامانه‌های متفاوتی وجود داشت. در سامانه یکپارچه جدیدی که طراحی شده دانشجو با یک شماره دانشجویی در تمامی مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی امکان جابه‌جایی دارد و دیگر مستندات خودش را تنها یک بار ارائه می‌دهد.



مؤید: دانشجویان نگران کار با سامانه آموزشیار نباشند/ مشکلات دانشجویان را حل می‌کنیم
امیررضا مؤید کارشناس سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا می‌گوید: بنده در حال حاضر در ستاد مدیریت یکپارچه امور آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی (آموزشیار) مستقر در سازمان مرکزی این دانشگاه به عنوان پشتیبان سامانه آموزشیار در خدمت قشر دانشجو هستم؛ برخی از دانشجویان نمی‌توانند وارد پنل شوند یا برای پرداخت شهریه و انتخاب واحد خود دچار مشکل می‌شوند که به آنان کمک کرده و مشکل دانشجویان را حل می‌کنیم تا بتوانند بدون نگرانی با سامانه جدید کار خود را انجام دهند.



وی می‌افزاید: الگوریتمی برای ورود دانشجویان و اساتید به سامانه آموزشیار تعریف شده که توسط مدیران ستاد سامانه آموزشیار توضیحات آموزشی داده شده است و اگر برخی از دانشگاهیان با این سامانه آموزشی نمی‌توانند کار کنند به ما زنگ می‌زنند و سازوکار لازم برای کار با سامانه را به آنان آموزش می‌دهیم.
این کارشناس سامانه آموزشیار معتقد است: دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته زنجیره دانشگاهی بود و در حال حاضر در مسیر شبکه دانشگاهی قرار گرفته است؛ در حال حاضر در دوره‌ای هستیم که تکنولوژی، آنلاین بودن و کار با فضای مجازی، یک امر عادی تلقی می‌شود. با راه‌اندازی سامانه آموزشیار تمام امور مربوط به دانشجویان یکپارچه شده و به راحتی قابل دسترسی است و با استفاده از سامانه آموزشیار همه اساتید و دانشجوها می‌توانند در قالب یک شبکه دانشگاهی کارهای مربوط به خود را انجام دهند.
بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی با راه‌اندازی سامانه آموزشیار و کارهای شبکه‌ای می‌خواهد به بزرگترین دانشگاه شبکه‌ای جهان تبدیل شود و به عنوان دانشگاهی پاسخگو، سرآمد، کارآمد و پایدار بتواند به دانشگاه حل مسئله و کارآفرین در راستای برنامه پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی و مطالبات رهبر معظم انقلاب برسد و ایران اسلامی را به قله‌های علم و فناوری در دنیا نزدیک کند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۹
۰
واقعا که شرم آوره که نظرات را به دلخواه خودتان منعکس میکنید.
شماها مثلا اهالی رسانه که خودتان را فرهیخته می دانید،دنبال چی هستین؟
بااین تعریف و تمجیدهای بی خود و بنی امیه ای میخواین چه به سر جامعه بیارین؟
قالیشویی ادیب