دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 شهريور 1399 - 16:15

چگونه خورشت قرمه سبزی جا افتاده ای داشته باشیم؟

خورشت قرمه سبزی محبوب ترین غذای ایرانی است و طرز پخت آن در مناطق مختلف متفاوت است.فوت و فن صحیح پخت این نوع خورشت را در متن ذکر کرده ایم.
کد خبر : 515212
qwrmh-sbzy-3.jpg

خورشت قورمه سبزی از محبوب‌ترین و اصیل‌ترین خورشت‌های ایرانی است که کمتر کسی پیدا شود که عاشق آن نباشد. اگر دنبال پخت قرمه سبزی و بهتر جاافتادن خورشت آن هستید به خواندن مطالب ادامه دهید.


خورشت قرمه سبزی


طرز تهیه خورشت خورمه سبزی


مواد لازم(4 -5 نفر):


پیاز متوسط/ ۲ عدد


لوبیا قرمز/ ۲۰۰ گرم


گوشت خورشتی/ ۴۰۰ گرم


لیمو عمانی/ ۳ عدد


روغن مایع/ به میزان لازم


نمک فلفل و زردچوبه/ به میزان لازم


سبزی قورمه سبزی (اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری)/ ۵۰۰ گرم


مراحل پخت خورشت قورمه سبزی:


در ابتدا از شب قبل لوبیای قرمز را بخیسانید و 2-3 بار آب آن را عوض کنید. این کار باعث می شود نفخ لوبیا از بین برود و بهتر پخته شود.


سبزی های خورشتی(اسفناج، تره، گشنیز و جعفری) را شسته و بصورت ریز خرد کنید.


سبزی های خرد شده را با روغن در ماهیتابه تفت دهید تا تیره شوند و روغن بیاندازد، سپس از روی شعله بردارید.


پیاز ها را بصورت نگینی خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شوند سپس به آن زردچوبه اضافه کرده و تفت دهید.


گوشت را به قطعات کوچک تقسیم کرده و بشویید و به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن کمی تیره شود.


نکته: اضافه کردن نمک در این مرحله باعث دیر پخت شدن گوشت می شود.


بعد از تفت دادن گوشت، لوبیا ها را اضافه کنید و تفت دهید، سپس چند لیوان آب جوش به آن اضافه کنید تا لوبیا و گوشت با حرارت ملایم بپزند.


بعد از پخته شدن گوشت و لوبیا، سبزی های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید و به آن نمک و فلفل نیز بزنید.


در آخر لیمو عمانی ها را شسته و با چنگال سوراخ کرده و داخل خورشت بیاندازید و زیر خورشت را کم کنید تا به آرامی جا بیافتد. هر چقدر خورشت بیشتر روی حرارت ملایم باشد بهتر جا می‌افتد.


نکته: بهتر است قبل از اضافه کردن لیمو ها به خورشت از قبل آن ها را در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود.


پخت پلو


ابتدا برنج را 2 الی 3 ساعت در آب و نمک بخیسانید.


قابلمه ای را پر از آب کرده و روی شعله بگذارید تا بجوشد و بعد کمی به آن روغن و نمک اضافه کنید.


برنج خیس خورده را در آن بریزید و زمانی که برنج قد کشید و مغز پخت شد، آن را آبکشی کنید.


بعد ازآبکشی برنج آن را دوباره در قابلمه ریخته و بر روی حرارت ملایم بگذارید.


بعد از دم کشیدن برنج، روی آن روغن داغ بریزید تا برنج خشک نباشد و بعد از 5 دقیقه آن را از روی شعله بردارید.


راز خوشمزه شدن قرمه سبزی


راز خوشمزه شدن قرمه سبزی چیست؟



  • اگر عجله دارید غذای دیگری را برای پخت انتخاب کنید چرا که راز خوشمزه شدن قرمه سبزی در جا افتادن آن است یعنی حداقل 5 ساعت زمان برای پخت آن لازم است.

  • بهترین حالت برای پخت قرمه سبزی برای نهار این است که از شب قبل در آرام پز بگذارید بپزد.

  • خورشت باید با حرارت ملایم و یواش یواش جا بیافتد بنابراین از زود پز استفاده نکنید.

  • آبی که به خورشت اضافه می کنید باید آب جوش باشد البته برای خوشمزه شدن بیشتر خورشت می توانید از آب قلم یا آب گوشت نیز استفاده کرد.

  • یکی از عوامل خوشمزه بودن قرمه سبزی تازه بودن سبزی هاست که البته در صورت در دسترس نبودن آن با رعایت نکات پخت قرمه سبزی با سبزی خشک هم می توان به طعم لذیذ این غذا رسید.


بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع سالاد کینوا با نکات طلایی + طعم دار کردن سالاد


 علت تلخ بودن قرمه سبزی چیست؟


علت تلخ شدن خورشت قورمه سبزی می‌تواند به دلیل زیاد بودن شنبلیله یا به دلیل لیمو عمانی‌ها باشد بهتر است قبل از اضافه کردن لیمو ها به خورشت از قبل آن ها را در آب بخیسانید تا تلخی آن گرفته شود.


برای خوش رنگ شدن سبزی های خورشت چه باید کرد؟


برای خوشرنگ شدن سبزی های خورشت، در آخر پخت آن می توانید 2 تکه یخ را به خورشت اضافه کنید. این کار باعث می شود که به سبزی ها شک وارد شده و خوشرنگ شوند.


سخن آخر


طرز پخت این خورشت در بعضی از شهرها متفاوت می باشد مثلا بجای استفاده از لوبیای قرمز در تبریز از لوبیا چیتی استفاده می کنند و یا در برخی نقاط بجای استفاده از سبزی خورشتی از سبزی های معطر کوهی استفاده می کنند و یا می توان از گوشت مرغ نیز برای پخت این خورشت استفاده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب