برگزاری «رزمایش ذوالفقار 99»؛ از رهگیری هواگرد آمریکایی تا استفاده از «پهپاد سیمرغ»
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی آنا، ارتش جمهوری اسلامی ایران رزمایش مشترکی را با مشارکت همه یگانهای زمینی، هوایی و دریایی برگزار کرد. رزمایش مشترک بزرگ ذوالفقار 99 ارتش، با رمز یا سیدالشهداء (ع) و با گسترش شناورهای سطحی و زیرسطحی و یگانهای پروازی نیروی دریایی، سامانههای راداری و موشکی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص)، یگانهایی از نیروی زمینی و جنگندههای نیروی هوایی در دریای عمان به مدت 3 روز با فرماندهی قرارگاه ذوالفقار ارتش و با حضور ناظران قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا (ص) برگزار شد.
گستره رزمایش مشترک ذوالفقار 99 از شرق تنگه هرمز، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار 10 درجه شمالی است و در این رزمایش طرحهای تاکتیکی آفندی و پدافندی برای حراست از آبهای سرزمینی کشورمان و حفظ خطوط مواصلاتی، برخی از مهمترین سامانههای رزمی از جمله موشکهای کروز سطح به سطح و ساحل به دریا، اژدر، موشکهای هوابهسطح و سطح به هوا و سامانههای راکتانداز از روی شناورهای سطحی، زیرسطحی، یگانهای پروازی و پهپاد مورد تست و آزمایش قرار گرفت.
در این رزمایش آخرین تاکتیکها، راهبردها و ادوات جنگی ارتش جمهوری اسلامی ایران آزمایش شد و توان بازدارندگی آجا به رخ جهانیان کشیده شد.
**وسعت رزمایش ارتش جمهوری اسلامی ایران در جنوب کشور
این رزمایش در وسعتی معادل 2 میلیون کیلومتر انجام شد و ناوشکنهای کلاس سهند در این رزمایش در مدار ده درجه مورداستفاده قرار گرفتند.
امیر دریادار دوم شهرام ایرانی، سخنگوی رزمایش ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی آنا میگوید: «پیام رزمایش ذوالفقار ارتش جمهوری اسلامی ایران برای کشورهای بیگانه کاملاً شفاف و روشن بود».
وی افزود: «ارتش جمهوری اسلامی با تکیه بر داشتههای خود یعنی نیروی انسانی ولایتمدار، کارآمد و متخصص و استفاده از انواع بالگردها، ناوشکنها و هواگردها، اژدرها، موشکهای مستقر بر شناورها و انواع پهپادها توانایی دفاع از کشور را دارد».
امیر دریادار دوم ایرانی تأکید کرد: «پیام دیگر رزمایش این است که ارتش جمهوری اسلامی ایران میتواند بهخوبی از کیان ملی دفاع کند و کشورهای منطقه هم میتوانند از این الگوی موفق استفاده کنند. جمهوری اسلامی دست بلندی دارد و میتواند بااقتدار از خود در برابر تهدیدات دفاع کند».
** عملیاتی شدن پهپاد کمان در رزمایش ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران
در رزمایش ذوالفقار 99 ارتش، پهپاد رزمی کمان-12 که توسط متخصصین نیروی هوایی ارتش طراحی و تولید شده، با پرواز بر فراز منطقه رزمایش مأموریت از پیش تعیینشده خود شامل رصد و پایش منطقه رزمایش را با موفقیت انجام داد. این پهپاد با برد هزار کیلومتر قابلیت انجام عملیات رزمی با موشکهای نقطه زن و همچنین جنگ الکترونیک و شناسایی را دارد.
**موشک سطح به سطح «نصر» در رزمایش مشترک ذوالفقار 99 ارتش با موفقیت شلیک شد
در ادامه رزمایش ذوالفقار 99 ارتش ناو موشکانداز نجم با شلیک موشک کروز «نصر» هدف سطحی تعیینشده در دریا را با موفقیت مورد اصابت و انهدام قرار داد. موشک کروز نصر یکی از انواع موشکهای کروز ساخت ایران بوده که در انواع دریاپایه و هواپایه توسط سازمان صنایع دفاع طراحی و ساخته شده و قادر است شناورهای سه هزار تنی را منهدم کند. این موشک در کلاس موشکهای کوتاه برد طبقهبندی شده و قابلیت شلیک از ساحل و انواع شناورها و بالگردها را دارد.
** انهدام اهداف سطحی توسط موشک کروز ساحل به دریای «قادر» در مراحل اصلی رزمایش مشترک ذوالفقار 99 ارتش
در این مرحله از رزمایش ارتش موشک کروز قادر با شلیک از سایتهای موشکی ساحل به دریای نیروی دریایی ارتش، شناور هدف در فاصله بیش از 200 کیلومتری را با موفقیت مورد اصابت و نابودی قرار داد. این موشک دارای یک خلبان خودکار دیجیتال بوده که مسیر پروازی آن را تا هدف تنظیم و برخورد آن را به اهداف تضمین میکند.
** نابودی اهداف تعیینشده توسط بمبهای هوشمند پهپاد بومی سیمرغ
در رزمایش ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران پهپادهای بومی سیمرغ با استفاده از بمبهای هوشمند و نقطهزن «سدید»، اهداف خود در آبهای دوردست نابود کرد. گفتنی است پهپاد رزمی سیمرغ با برد بلند عملیاتی و مداومت پروازی 24 ساعت، قابلیت اجرای عملیاتهای مختلفی از جمله گشت، شناسایی، اجرای عملیات رزمی و جنگال را دارد.
**حضور زیر دریایی نیمهسنگین بومی «فاتح» برای اولین بار در رزمایش ارتش
برای اولین بار زیردریایی نیمه سنگین بومی فاتح در رزمایش مشترک ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد. مهمترین ویژگی زیردریایی نیمه سنگین فاتح تجهیز آن به سامانه شلیک و هدایت موشکهای کروز زیرسطحی به سطح است. این زیردریایی توانایی حمل موشکهای زیرسطحی، موشکهای دوشپرتاب سطح به هوا و همچنین امکان حمل نیروهای تکاور و رساندن آنها به نقاط مورد نظر را نیز دارد و دارای ۴ مقر پرتاب اژدرهای کالیبر ۵۳۳ میلیمتری کروز نصر و دو اژدر رزرو بوده و توانایی حمل ۸ مینِ دریایی را نیز دارد.
**تذکر به بیگانگان یکی از نقاط قوت رزمایش ذوالفقار 99
یکی از نقاط قوت مهم رزمایش ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران مقابله با حضور بیگانگان در منطقه رزمایش و اقتدار آجا در تأمین امنیت محدوده رزمایش بوده است. امیر دریادار دوم شهرام ایرانی سخنگوی رزمایش ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: «در منطقه جایی برای بیگانگان وجود ندارد و ما میتوانیم از کشور دفاع کنیم و کشورهای بیگانه میتوانند منطقه را ترک کنند. ما امروز شرایط امنیتی خوبی ایجاد کردهایم و ایجاد امنیت کشتیرانی از جمله این اقدامات است».
**روایت سخنگوی رزمایش ذوالفقار 99 از فراری دادن سه هواگرد آمریکایی توسط پهپاد کرار نیروی پدافند هوایی ارتش
در رزمایش ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران پرندههای آمریکایی تلاش کردند تا محدوده رزمایش را تحتالشعاع قرار دهند که با واکنش قاطعانه ارتش جمهوری اسلامی ایران مواجه شدند. سه فروند پهپاد «امکیو-9، آرکیو-4 و پی-8» ارتش آمریکا بهصورت غیرقانونی وارد محدوده رزمایش شدند که نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با رصد دقیق این پهپادها پیامهای هشدار را برای آنها صادر کرد. پسازاین اقدام همچنین پهپاد کرار ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز برای مقابله با این سه هواگرد ارتش آمریکا اقدام به پرواز کرد و نهایتاً پرندههای آمریکایی مجبور به ترک محدوده رزمایش شدند.
امیر دریادار دوم شهرام ایرانی سخنگوی رزمایش ذوالفقار 99 ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی آنا درباره این اقدام آمریکاییها افزود: «آمریکاییها دو فروند هواپیمای بدون سرنشین و یک فروند هواپیمای باسرنشین داشتند که پس از ورود به محدوده رزمایش در تور رصد نیروی پدافند هواپیمایی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و با پهپاد کرار ارتش جمهوری اسلامی ایران تعقیب شدند. ما در منطقه رزمایش هیچگونه حضور نیروی بیگانهای را نداشتیم».
استفاده از بمبهای هوشمند یکی دیگر از ویژگیهای این رزمایش بود که ارتش جمهوری اسلامی با همه توان این بمبها را بهکارگیری و با قدرت و موفقیت آزمایش کرد.
با توجه به راهبردها و آموزشهای عملیاتی که ارتش جمهوری اسلامی ایران در بین یگانها داشته است؛ درصد رضایت فرماندهان از محقق شدن اهداف رزمایش بالا بود. در این رزمایش پهپاد دورپرواز سیمرغ و کمان بهخوبی وظایف خود را انجام دادند و توانستند مأموریتهای واگذارشده از جمله رصد و پایش منطقه را با موفقیت انجام دهند. پهپاد سیمرغ و کمان هر دو میتوانند بمبهای هوشمند را حمل کنند و با قدرت با پرندههای دشمن درگیر شوند.
گزارش از مهدی شهرودی
انتهای پیام/4082/پ
انتهای پیام/