دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 شهريور 1399 - 10:20

طبع، خواص، مضرات و مُصلح کلم بروکلی در ویکی آنا

مصرف کلم بروکلی از بروز بیماری‌هایی مثل انواع سرطان، آلزایمر ،بیماری های قلبی،التهاب مفاصل پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد.
کد خبر : 514203
irendaya.com_-469.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، کلم بروکلی که آن را به نام گل کلم سبز نیز می‎خوانند، از خانواده‎ سبزیجات و کلم‎هاست.
این سبزی از ۹۰ درصد آب تشکیل شده و حاوی مواد مغذی بالایی است؛ یک کلم بروکلی کوچک به اندازه یک استکان جو فیبر و معادل ۲ عدد پرتقال ویتامین C دارد.



خواص و مضرات کلم بروکلی



  • کلم بروکلی دارای ماده سولفورافان است که تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را کاهش می دهد در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه ها پیشگیری می کند.

  • از آن‌جایی که بروکلی بسیار مغذی و سرشار از ریزمغذی‌های ضروری برای زنان باردار، از جمله پروتئین، کلسیم، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، سم‌زداها، آهن، فسفر و مواد دیگر است، جزء ایده‌آلی از ٰرژیم‌های آن‌ها می‌باشد.

  • استحکام دادن به استخوان‌ها و دندان‌ها (به دلیل محتوای کلسیم آن)

  • بهبود علائم کم خونی




  • این سبزی نقش موثری در کاهش وزن دارد؛ کلم بروکلی سرشار از فیبرهاست بنابراین مصرف آن باعث کاهش اشتها و لاغری می‌شود.

  • این گیاه چلیپایی در محافظت از پوست شما در برابر اشعه‌ی ماوراء بنفش موثرتر از کرم ضد آفتاب است.

  • موثر در بهبود جای زخم

  • زآگزانتین، بتاکروتن، ویتامین آ، فسفر و سایر ویتامین‌ها از جمله ب کمپلکس، ث، و ای موجود در بروکلی برای سلامت بصری بسیار مناسب هستند.

  • شادابی پوست

  • پیشگیری از آلزایمر و ضعف اعصاب

  • درمان التهاب در مجاری تنفسی و بیماری انسداد ریوی

  • به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ویتامین C، فیبر و بتاکاروتن،یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می شود و از بروز بیماری هایی مثل انواع سرطان، آلزایمر ، بیماری های قلبی،التهاب مفاصل پیشگیری کرده و فرآیند پیری را به تاخیر می اندازد.

  • کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است.

  • پیشگیری و درمان افسردگی (به دلیل منیزیم موجود در رنگدانه‌های سبز آن)

  • کاهش کلسترول، قند، تری گلیسرید و اسید اوریک (به دلیل محتوای فیبر بالای آن)




  • بروکلی سرشار از فیبر است، ماده‌ی رژیمی اصلی که با درمان یبوست می‌تواند تقریبا تمام اختلالات معده را درمان کند، زیرا یبوست ریشه‌ی تمام اختلالات معده است.

  • مصرف کلم بروکلی در تهیه انواع سالاد که اغلب از سبزیجات با طبع سرد تشکیل شده‌اند، طبع بدن را به تعادل می‌رساند.

  • پتاسیم یافت شده در بروکلی نیز یک ماده‌ی گشادکننده‌ی عروق است که جریان خون را بهبود بخشیده و با کاهش تنش و استرس عروق و رگ‌های خونی، اکسیژن‌رسانی به اندام‌های حیاتی را تقویت می‌کند.

  • حضور ویتامین ث، سولفور و آمینواسیدهای خاصی، بروکلی را به یک سم‌زدای قوی تبدیل می‌کند.

  • مصرف کلم‌ها مشکلات افراد مبتلا به گواتر، نقرس و سنگ کلیه را افزایش داده و بنابراین این افراد باید در مصرف آن‌ها احتیاط کنند.

  • توجه داشته باشید که درصورت تمایل به مصرف کلم بروکلی پخته، بهتر است زیاد آن را حرارت ندهید؛ چراکه جوشاندن زیاد این سبزی، قسمت اعظم ریزمغذی‎های ضدسرطانی و همچنین ویتامین ث موجود در آن را از بین می‎برد. به علاوه درصورت پخت زیاد کلم بروکلی بوی نامطبوعی که ناشی از آزاد شدن ترکیبات گوگردی آن به نام سولفورافان است، ایجاد می‌شود؛ سولفورافان موجود در کلم بروکلی از ترکیباتی است که در از بین بردن سلول‌های سرطانی مؤثر است.


 


طبع کلم بروکلی چیست؟


طبع کلم بروکلی گرم و خشک است.


 


مصلح کلم بروکلی چیست؟


به عنوان مصلح می‌توان از زردچوبه، فلفل سیاه و آویشن در کنار آن‎ها استفاده کرد.


 البته برخی از پزشکان طب سنتی نیز معتقدند کلم‌ها طبع سردی دارند و باید با مصلح مصرف شوند. توجه کنید که اگر کلم‌ بروکلی با سردی دیگری همراه شود، باید به ازای هر سردی، یک مصلح گرم افزوده شود؛ برای مثال اگر کلم بروکلی با ماهی مصرف می‌شود، باید به غذا زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کرد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب