دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 آذر 1394 - 11:23
با موافقت نمایندگان؛

سازوکار و ارکان صندوق تأمین خسارت‌های بدنی تعیین شد/ اسناد مطالبات و پرداخت صندوق لازم‌الاجراست

نمایندگان در نشست علنی امروز -یکشنبه یکم آذرماه- مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بیمه اجباری، خسارات وارد شده شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه با مواد 27، 28 و 29 موافقت کردند.
کد خبر : 51201

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا،‌ براساس ماده 27 این لایحه؛ اسناد مربوط به مطالبات و پرداخت‌های خسارت صندوق ( تامین خسارت‌های بدنی) در حکم اسناد لازم‌الاجرا است و از طریق دوایر اجرای سازمان ثبت اسناد و املاک قابل مطالبه و وصول است.


منظور از صندوق در لایحه بیمه اجباری، خسارات وارد شده شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، صندوق تامین خسارت‌های بدنی است.


همچنین نمایندگان ماده 28 این لایجه را به تصویب رساندند. در این ماده آمده است که صندوق مجاز است موجودی نقدی مازاد خود را نزد بانک‌های دولتی سپرده‌گذاری و یا اوراق بهادار بدون ریسک خریداری نماید مشروط بر آن که سرمایه‌گذاری‌های مذکور به نحوی برنامه‌ریزی شود که همواره امکان انجام تعهدات صندوق وجود داشته باشد.


تعیین ارکان و ساز و کار صندوق تامین خسارت‌های بدنی را تعیین کردند


وکلای ملت در ادامه ماده 29 این لایحه را نیز تصویب کردند. در این ماده آمده است که صندوق تامین خسارت‌های بدنی، نهاد عمومی غیردولتی است و چگونگی اداره آن بر اساس اساسنامه خواهد بود که با رعایت موارد زیر و به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی تهیه می‌شود و ظرف مهلت شش ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون به تصویب هیات وزیران می‌رسد.


بر این اساس ارکان صندوق عبارتند از:


- مجمع عمومی، هیات نظارت، مدیر صندوق و حسابرس


- اعضای مجمع عمومی صندوق عبارتند از وزرای امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس مجمع، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری، صنعت، معدن و تجارت، دادستان کل کشور (بدون حق رای)، رئیس کل بیمه مرکزی است.


- مجمع عمومی صندوق حداقل یک بار در سال تشکیل می‌شود.


- مجمع عمومی عادی به طور فوق‌العاده به تقاضای هر یک از اعضا به دعوت رئیس مجمع تشکیل می‌شود.


- یکی از نمایندگان کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با انتخاب کمیسیون مذکور به عنوان عضو ناظر و بدون حق رای در جلسات مجمع شرکت می‌کند.


- مدیر صندوق بدون حق رای، دبیر مجمع عمومی است.


- اعضای هیات نظارت صندوق عبارتند از نمایندگان وزرای امور اقتصادی و دارایی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دادگستری، دادستان کل کشور (بدون حق رای)، بیمه مرکزی و اتحادیه بیمه‌گران ایران است.


- اعضای هیات نظارت غیر از مدیر صندوق به صورت غیرموظف خواهند بود.


به گزارش مهر بر اساس تبصره این ماده، نماینده وزیر امور اقتصادی و دارایی در هیات نظارت، مدیر صندوق است که دبیر هیات نظارت نیز خواهد بود.


- مدیرعامل ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند بدون حق رای در جلسات هیات نظارت شرکت می‌کند.


- همچنین مدیر صندوق به پیشنهاد رئیس کل بیمه مرکزی و تصویب مجمع عمومی، انتخاب و با حکم رئیس مجمع عمومی برای مدت چهار سال منصوب می‌گردد.


- انتخاب مجدد مدیر صندوق برای یک دوره بلامانع است.


- مجمع عمومی می‌تواند نسبت به عزل مدیر صندوق قبل از پایان مدت مذکور، اتخاذ تصمیم کند.


- همچنین بر این اساس مرکز اصلی صندوق تهران است و در صورت لزوم، با تصویب مجمع عمومی می‌تواند در مراکز استان‌ها، شعبه ایجاد یا نمایندگی اعطا نماید.


- اقامه دعوی علیه صندوق در محل استقرار شعب صندوق نیز ممکن است.


بر این اساس وظایف و اختیارات مجمع عمومی، هیات نظارت و مدیر صندوق و نیز نحوه انتخاب و وظایف و اختیارات حسابرس به موجب اساسنامه مصوب هیات وزیران تعیین می‌شود.


بر این اساس این ماده با ۱۵۳ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از ۲۱۸ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته