پس از خوردن سیبزمینی سرخشده چه تغییراتی در بدن رخ میدهد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، آیا میدانستید که سیب زمینی سرخ شده میتواند منبع خوبی از مواد مغذی نیز باشد؟ آن چه برای بدن پس از مصرف سیب زمینی سرخ شده رخ میدهد تا حد زیادی به روش آماده کردن آن بستگی دارد.
سرشار از چربیهای اشباع است
سیب زمینی سرخ شده که در روغن زیاد غوطهور بوده است، احتمالا سرشار از چربیهای اشباع است. مصرف بیش از حد چربیهای اشباع می تواند سطوح کلسترول بد خون را افزایش داده و بهطور بالقوه خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش میدهد. به گفته کلینیک کلیولند، سهم چربی اشباع از کل کالری دریافتی روزانه یک فرد نباید بیش از ۱۰ درصد باشد. اگر کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی را هدف قرار دادهاید، میزان این سهم برابر با ۷ درصد توصیه شده است. پس اگر یک رژیم غذایی حاوی ۱,۷۰۰ کالری در روز را مصرف میکنید، سهم ۱۰ درصد چربی اشباع برابر با ۱۷۰ کالری است که بهطور متوسط ۱۸ تا ۱۹ گرم در روز میشود. یک وعده سیب زمینی سرخ شده میتواند بهراحتی این مقدار را افزایش دهد، از این رو باید به اندازه پرس مصرفی خود توجه داشته باشید.
به یک شرط، مواد مغذی بسیاری را در اختیار بدن شما قرار میدهد
آیا میدانستید که سیب زمینی سرخ شده میتواند برای شما خوب باشد؟ این درست است، اما نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید آماده کردن سیب زمینی سرخ شده بدون کندن پوست آن و استفاده از روغن کم است. پوست سیب زمینی منبع خوبی از مواد مغذی است که این محصول ارائه میکند.
زمانی که درباره سیب زمینی سرخ شده صحبت میکنیم، بیشتر اوقات پوست سیب زمینیها کنده شده و در روغن زیاد غوطهور میشوند. برخی از مواد مغذی سیب زمینی در پوست آن وجود دارند، از این رو، پوست کندن به حذف آنها منجر میشود.
یک سیب زمینی سفید اندازه متوسط میتواند ۶۲۰ میلی گرم پتاسیم، ۴۵ درصد از ارزش روزانه ویتامین C، و ۳ گرم پروتئین ارائه کند. افزون بر این، تنها ۱۱۰ کالری در آن وجود دارد و ۲۶ گرم از کربوهیدراتهای پیچیده - نوعی مفید از کربوهیدراتها - تامین میکند. همچنین، سیب زمینی سفید منبع خوبی برای ویتامین B6 است.
در صورتی که خودتان آن را آماده کنید، گزینه خوبی برای کاهش وزن است
اگرچه سیب زمینی سرخ شده که در فروشگاههای فست فود عرضه می شود خوشمزه و وسوسه کننده است، اما شما میتوانید با آماده کردن سیب زمینی سرخ شده در خانه بر میزان کالری و چربی اشباع دریافتی از آن نظارت داشته باشید.
شما میتوانید سیب زمینیها را بدون این که پوست بکنید برش زده، مقدار کمی روغن زیتون روی آنها ریخته و در فر کباب کنید. همچنین، شما میتوانید از گیاهان دارویی مانند رزماری بهعنوان چاشنی استفاده کنید تا محتوای کلی نمک سیب زمینی سرخ شده را کاهش دهید. این میتواند به معنای دریافت مواد مغذی بیشتر و چربی اشباع و سدیم کمتر باشد.
سیب زمینی احساس سیری را در شما تقویت خواهد کرد
سیب زمینی بهعنوان یکی از بهترین مواد غذایی سرکوب کننده اشتها شناخته میشود. شاخص سیری غذاهای رایج که توسط دپارتمان بیوشیمی دانشگاه سیدنی منتشر شد و در آن سطوح احساس سیری ناشی از مصرف غذاهای مختلف با یک نان سفید متوسط مقایسه شد، نشان داد که سیب زمینی در ایجاد احساس سیری سه برابر بهتر از نان سفید عمل میکند.
از این رو، اگر سیب زمینی سرخ شده را در خانه تهیه کنید نه تنها میتوانید مواد مغذی بیشتری را از آن دریافت کنید، بلکه میتوانید احساس سیری را بیش از هر غذای دیگری تجربه کنید.
سیب زمینی سفید سالمتر از سیب زمینی شیرین سرخ شده است
اگرچه سیب زمینی شیرین بهعنوان نوعی سالمتر از سیب زمینی شناخته می شود، اما سیب زمینی سفید عادی نیز تقریبا مواد مغذی مشابه با آن را ارائه میکند. از تفاوتهای اندکی که بین این دو وجود دارد میتوان به محتوای بتاکاروتن - پیشسازی برای ویتامین A - در سیب زمینی شیرین اشاره کرد که موجب رنگ نارنجی آن میشود.
بهطور کلی، اگر سیب زمینی سرخ شده را به روشی سالم در خانه تهیه کنید، چندان هم خوراکی بد و مضری نخواهد بود.
منبع:عصر ایران
انتهای پیام/4127
انتهای پیام/