دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

ضعف مدیریتی وزارت علوم در اداره خوابگاه‌ها/ دانشگاه‌ها چگونه پروتکل‌های بهداشتی را در خوابگاه‌ها اعمال می‌کنند؟

بازگشت نیمی از دانشجویان به خوابگاه‌ها در ترم آتی، بر لزوم و چگونگی رعایت بهداشت در محیط‌های دانشگاهی تاکید دارد.
کد خبر : 507043
57942859.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، «نیمی از ظرفیت خوابگاه‌ها در صورت بازگشایی دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت» این وعده مسئولان دانشگاهی در صورت ادامه روند تحصیلی به‌صورت نیمه‌حضوری در ترم آتی است.


حدود ۲۰۰ هزار ظرفیت خوابگاهی به جز خوابگاه‌های خودگردان وجود دارد که از حداکثر ۵۰ درصد ظرفیت، معادل ۱۰۰ هزار نفر در ترم آتی قابل استفاده است.


به گفته مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان، این خوابگاه‌ها می‌تواند به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی اختصاص یابد.


ابلاغ پروتکل جامع بهداشتی


وی با اشاره به ابلاغ پروتکل جامع بهداشتی به دانشگاه‌ها اذعان می‌کند که این پروتکلی جامع و کامل است که برای همه امور دانشجویی، آموزشی و بهداشتی دانشگاه‌ها استفاده می‌شود.


این در حالی است که یکی از معاونان فرهنگی دانشجویی دانشگاه‌های برتر تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا می‌گوید در خصوص به‌روز رسانی وضعیت خوابگاه‌ها در ایام کرونا هیچ ابلاغیه‌ای به دانشگاه‌ها صادر نشده است و شاید در حد توصیه‌هایی به دانشگاه‌ها صورت گرفته باشد.


به گفته وی که هزینه خوابگاه‌ها در ایام شیوع ویروس کرونا در صورت پذیرش دانشجو همانند گذشته نخواهد بود و افزایش خواهد داشت؛ به‌طور مثال خوابگاه‌ها باید به‌صورت مستمر ضدعفونی شوند و یا نحوه بسته‌بندی غذاهای دانشجویی متفاوت خواهد بود.


وضعیت اسکان در خوابگاه‌ها


صدیقی در خصوص وضعیت اسکان دانشجویان در خوابگا‌‌ها برای سال تحصیلی آینده، می‌گوید که سازمان امور دانشجویان در حال دریافت نظرات دانشگاه‌ها در این زمینه است؛ یکی از پارامترهای اصلی برای ترم آینده ظرفیت خوابگاه‌ها است و پذیرش دانشجویان در خوابگاه‌ها مشابه سال قبل نخواهد بود.


به گفته وی، ظرفیت خوابگاه‌ها برای ترم تحصیلی آینده با محدودیت مواجه می‌شود و بخشی از این دانشجویان که نیاز به خوابگاه دارند، اسکان داده می‌شوند.


صدیقی می‌افزاید در واقع عاملی اصلی در تصمیم گیری برای اسکان دانشجویان در خوابگاه‌ها، بستگی به نیاز آنها برای استفاده از سراهای دانشجویی است؛ در این زمینه، اولویت بندی بین دانشجویان ورودی قدیم و جدید، خواهد بود.


وی همچنین می‌گوید که در بدو ورود دانشجویان به خوابگاه‌ها، کنترل‌ و غربالگری بهداشتی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا اعمال می‌شود؛ این غربالگری بر اساس دریافت آخرین پروتکل‌ها از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که به‌زودی در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد.


نکته قابل توجه این است که اجرای این امور بر عهده دانشگاه‌ها است و در صورت عدم توجه به آن دانشگاه‌ها، کمبود نیروی انسانی، بودجه و امکانات را مورد بحث قرار خواهند داد؛ اکنون که تمام مسئولان از کمبود دانشگاه‌ها خبر دارند، چرا برای رفع آن گامی بر نمی‌دارند؟


رئیس سازمان امور دانشجویان تاکید می‌کند که شرایط و ظرفیت دانشگاه‌ها با هم متفاوت است؛ در این چارچوب و اولویت، تشخیص با خود دانشگاه است؛ گرچه اولویت ما برای آموزش، حضوری است.


با توجه به وضعیت قرمز برخی از استان‌ها و ابتلای بیش از ۲۰۰ نفر طی یک روز به ویروس کرونا در کشور، لزوم بیشتر به اصول بهداشتی در تمامی نهادها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی را گوش‌زد می‌کند.


مسئولان دانشگاهی علاوه بر صحبت از ابلاغ آئین‌نامه‌های مربوطه باید  با حمایت و نظارت این ابلاغیه‌ها را عملی کنند تا هم از شیوع ویروس کرونا در بین دانشجویان و جامعه جلوگیری شود و هم‌چنین اعتماد دانشجویان و خانواده‌های آنان نیز نسبت به امنیت خوابگاه‌ها ترمیم شود.


صدیقی: آماری از تعداد دانشجویان مبتلا به کرونا نداریم


به گفته رئیس سازمان امور دانشجویان، آمار خاصی از ابتلا و فوت دانشجویان وجود ندارد.


در خصوص چگونگی بازگشایی خوابگاه‌ها هنوز هیچ ملزومات ویژه‌ای ابلاغ نشده است، همانند اینکه دانشجویان پیش از حضور خود در خوابگاه تست کرونا دهند یا دست‌کم میزان دمای بدنشان اندازه گیری شود.


انتهای پیام/۴۰۸۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب