دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛ خدمات تحقیقاتی 29/ اکبری‌زاده در گفتگو با آنا تشریح کرد؛

جک‌های بارگذاری 200 تنی چه قابلیت‌هایی دارند؟/ آزمایشگاه همکار استاندارد محصولات تراریخته در آستانه اخذ گواهینامه

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان جک‌های بارگذاری 200 تنی را ازجمله ظرفیت‌های آزمایشگاهی این دانشگاه دانست و گفت: قابلیت ارائه 100 نوع خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی را به محققان کشور در حوزه‌های مختلف داریم.
کد خبر : 505491
000000000.jpg

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعه‌ای که در قالب سامانه‌های ساها، ساتا و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است. 




بیشتر بخوانید:


عضویت 5 آزمایشگاه دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد در شبكه آزمایشگاهی فناوری‌‌های راهبردی


ارائه خدمات تحقیقاتی در ۴۲ باب آزمایشگاه و کارگاه


توانایی دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور در تولید قطعات صنعتی با روش ریخته‌گری




ظرفیت بزرگ خدماتی آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در کشور در سلسله گزارش‌ها و گفتگوهای خبرگزاری آنا به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاع‌رسانی می‌شود.


در شماره (29) و در گفتگو با مسعود اکبری‌زاده معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان به ارائه خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی این دانشگاه پرداخته می‌شود.


اکبری‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اظهار کرد: این واحد دانشگاهی دارای 50 باب آزمایشگاه و 15 باب کارگاه بوده که مجهز به حدود یک هزار و 300 دستگاه و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی است. این مجموعه قابلیت ارائه 100 نوع خدمت آزمایشگاهی و کارگاهی در حوزه‌های زمین‌شناسی و معدن، مهندسی عمران و سازه، محیط‌زیست، پزشکی، مهندسی صنایع و مهندسی کشاورزی را دارد.


مسعود اکبری زاده


وی افزود: آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحد زاهدان علاوه بر انجام خدمات آزمایشگاهی تحقیقاتی در حوزه آموزشی نیز قابلیت انجام فعالیت آموزشی را دارند که این مهم برای دانش‌آموزان هنرستانی انجام‌شده و برنامه‌ریزی‌های لازم برای تداوم آن در سال تحصیلی آینده صورت گرفته است.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان درباره دستگاه‌ها و تجهیزات شاخص آزمایشگاهی این واحد دانشگاهی گفت:  دستگاه‌هایی از قبیل GC-MS کروماتوگرافی گازی - سپکترومتر جرمی، اسپکتروسکوپی جذب اتمی(AAS)، جک‌های بارگذاری، دستگاه‌های تهیه مقاطع نازک سنگی و مقاطع صیقلی ازجمله دستگاه‌های شاخص آزمایشگاهی این واحد دانشگاهی است.


اکبری‌زاده با اشاره به کاربرد این دستگاه‌ها در گروه‌های تحصیلی و پژوهشی عنوان کرد: دستگاه GC-MS(کروماتوگرافی گاز- اسپکترومتر جرمی) که از دستگاه‌های مؤثر و پرکاربرد در حوزه آنالیز مواد است در حوزه‌های مختلفی ازجمله پزشکی و دارویی، تحقیقات محیط زیستی، آنالیز مواد غذایی، نوشیدنی و اسانس‌ها، بررسی موارد جنایی و پزشکی قانونی، آزمایش مواد بیولوژیکی بدن و آفت‌کش‌ها، آنالیز هیدروکربن‌ها، عوامل شیمیایی، تحقیقات ژئوشیمی و کاربردهای صنعتی استفاده می‌شود.


موارد استفاده جک‌های بارگذاری 200 تنی


وی اضافه کرد:‌ دستگاه اسپکتروسکوپی جذب اتمی(AAS) که برای شناسایی و اندازه‌گیری ترکیبات عنصری از طریق مطالعه انرژی تابشی به وسیله‌ اتم‌ها استفاده می‌شود. این دستگاه در زمینه‌های مختلف علمی، تحقیقاتی و تشخیصی مانند بیوشیمی، بهداشت محیط، زمین‌شناسی، داروسازی، شیمی، پزشکی و کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان ادامه داد:‌ جک‌های بارگذاری 200 تنی برای تعیین مقاومت تیرها، ستون‌های فولادی و بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در تحقیقات حوزه‌های تخصصی مهندسی عمران و سازه کاربرد دارد. مقاطع نازک سنگی و مقاطع صیقلی در مطالعات کانی‌ها و سنگ‌ها در حوزه زمین‌شناسی کاربرد اساسی داشته و شناسایی کانی‌ها و سنگ‌ها به‌عنوان اساس کار در تحقیقات زمین‌شناسی و معدن و اکتشافات معدنی است.


آزمایشگاه واحد زاهدان


اکبری‌زاده درباره تبدیل آزمایشگاه‌های این واحد دانشگاهی به آزمایشگاه همکار استاندارد توضیح داد: اکنون در حوزه محصولات تراریخته در حال دریافت گواهینامه آزمایشگاه همکار استاندارد هستیم و از ابتدای سال 1399 نیز آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان به عضویت شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درآمده و این شبکه پلتفرم به اشتراک‌گذاری دستگاه‌ها و ارائه خدمات آزمایشگاهی و حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی در کشور است.


وی ارائه خدمات آزمایشگاهی به اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، برگزاری دوره‌هایی از قبیل مکانیک خاک، PCR، کشت بافت برای کارشناسان آزمایشگاه‌ها، دانشجویان، شرکت کارشناسان آزمایشگاه‌ها در دوره‌های ویژه سازمان استاندارد استان و دوره‌های برگزارشده توسط ساها (سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد) در دیگر واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را از اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی نام برد.


نقش آزمایشگاه‌ها در جهش تولید


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان درباره برنامه‌های این واحد دانشگاهی برای تحقیق جهش تولید به آنا گفت: حرکت و فعالیت در راستای شعار جهش می‌تواند منجر به ارتقای شرایط و توان اقتصادی مردم شود تا زمینه‌ساز افزایش امید در جامعه باشد. فعالیت آزمایشگاه‌ها در راستای کمک به فعالیت‌های دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی در حوزه ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه و کمک به انجام فعالیت‌های علمی-تحقیقاتی، می‌تواند نقش اساسی در راستای حرکت دانشگاه به سمت جهش تولید داشته باشد.


اکبری‌زاده اضافه کرد: در این راستا آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه در خدمت اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه بوده که اکنون ارائه خدمات آزمایشگاهی به خارج از دانشگاه نیز در حال انجام است.


وی درباره فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در زمینه سامانه‌های ساها و ساتا تشریح کرد: سامانه ساها(سامانه آزمایشگاه‌های همکار آزاد) از خرداد سال 1394 در این واحد دانشگاهی راه‌اندازی شده و اطلاعات همه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی و کارشناسان در این سامانه ثبت شد.


آزمایشگاه واحد زاهدان


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان اضافه کرد: همه خدمات آزمایشگاهی قابل انجام به همراه تعرفه مربوط در این سامانه ثبت شده که قابلیت دسترسی برای همه محققان، استادان دانشگاه‌ها و دانشجویان در سراسر کشور را دارد. دو جلد کتابچه معرفی آزمایشگاه‌های استان و این واحد دانشگاهی نیز تهیه شده که در اختیار سازمان‌ها و مراکز تحقیقاتی قرار می‌گیرد.


اکبری‌زاده عنوان کرد: ساتا(سامانه آزمایشگاه‌های تحقیقاتی آزاد) نیز مربوط به آزمایشگاه‌های تحقیقاتی است که دارای گواهینامه همکار استاندارد هستند. با دریافت گواهینامه آزمایشگاه همکار استاندارد در حوزه محصولات تراریخته به «ساتا» خواهیم پیوست.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب