طرز تهیه انواع سالاد کینوا با نکات طلایی + طعم دار کردن سالاد
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، گیاه کینوا خواص زیادی از جمله کنترل قند خون، تقویت مو و کاهش فشار خون دارد. طبخ کینوا کمی شبیه به برنج است. برای داشتن دانه های نرم کینوا، کافیست آن را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب جوش بپزید و سپس همراه با صبحانه، ماست، شیر و یا سالاد میل کنید. کینوا به تنهایی طعم خاصی ندارد اما در کنار چاشنی های مختلف به یکی از بهترین وعده های غذایی تبدیل می شود. در ادامه طرز درست کردن انواع سالاد کینوا را برای شما آموزش میدهیم
نکات طلایی برای تهیه سالاد کینوا
کینوا یک سالاد بسیار مغذی و خوشمزه است. آماده کردن سالاد کینوا آسان است. برای داشتن بهترین سالاد کینوا، باید به نکات زیر توجه داشته کنید:
نکتهی اصلی این است که دانههای کینوا قبل از پخته شدن باید با آب تمیز شسته شوند تا ضایعات و مواد اضافی بین دانهها از بین برود و بعد از پخت عطر و طعم فوقالعادهای ایجاد شود.
برای داشتن سالادی به شکل زیبا از سبزیجات رنگی و دانههای مختلف و حبوبات و یا میوه هایی همچون خربزه و زغال اخته استفاده کنید.
کینوا به تنهایی طعم چندانی ندارد و لازم است که همراه آن از سس و چاشنیهای متنوع به عنوان طعمدهنده استفاده شود.
چه چیزهایی باید در سالاد کینوا قرار گیرد؟
استفاده از هرگونه مواد برای سالاد، دلخواه و برحسب سلیقه است و آنچه که ما در این دستورالعمل استفاده میکنیم:
استفاده نکردن از خیار در سالاد کینوا کار درستی نیست. خیار به سالاد طراوت و تازگی میبخشد چرا که خیار ستارهی اکثر سالادها است.
کلم بوک چوی، بسیار قوی و مفید است و به علت بافت نرم و لطیف، بهترین جایگزین برای سبزیجاتی مانند کلم، بروکلی و اسفناج در سالاد به حساب میآید.
هویج رنده شده علاوه بر رنگ جذاب، ویتامین A و آنتیاکسیدان را به سالاد اضافه میکند بنابراین شما میتوانید هویج رنده شده را از فروشگاه، بصورت آماده بخرید یا با استفاده از دستگاه خردکن این کار را انجام دهید.
فلفل دلمه ای قرمز و زرد رنگ علاوه بر اینکه حاوی ویتامین B، ویتامین C و سایر مواد مغذی است، باعث رنگ بیشتر سالاد می شود.
سبزیهای تازه علاوه بر طعم و عطر فوقالعادهای، سرشار از مواد مغذی و ویتامین هستند که محبوبترین آنها برای سالاد، نعناع و جعفری است.
استفاده از حبوبات و آجیلها نیز کاملاً اختیاری است و می توانید عناب، گردو، پسته، بادام، کشمش و دانههایی مانند آفتابگردان را به سالاد اضافه کنید.
همانطور که قبلاً ذکر شد باید همراه سالاد کینوا از طعمدهنده و سس استفاده کرد. چون این سالاد به تنهایی طعم چندان جالبی ندارد. با استفاده از موادی مانند سرکه سیب، خردل، عسل و روغن زیتون میتوان سس مخصوصی برای این سالاد تهیه کرد.
استفاده از لیموی تازه نیز طعم فوقالعادهای به سالاد میدهد.
تغییراتی که میتوان در سالاد کینوا ایجاد کرد؟
شما میتوانید با ایجاد برخی تغییرات یا استفاده از مخلفات دیگر سالادتان را دلچسب تر و خوشمزه تر کنید و سالاد کینوای مخصوص خودتان را تهیه کنید و آن را تزئین کنید. برای تزئین در ظرف سرو غذا همراه سالاد، پنیر فتا و تعدادی زیتون قرار دهید و یا درون سالاد تکههای میگو یا مرغ قرار دهید.
طرز تهیهی سالاد کینوا
مواد موردنیاز برای ۸ نفر
- ۱ پیمانه کینوای خرد شده
- ۲ پیمانه آب
- ۱ پیمانه خیار خرد شده
- ۱ پیمانه فلفل خرد شده
- ۱ عدد کلم بوک چوی کوچک خرد شده (۱ پیمانه)
- ۱/۲ پیمانه (۶۵ گرم) آجیل مانند گردو، پسته، بادام یا دانههای آفتابگردان
- ۱/۴ پیمانه (۳۵ گرم) میوه خشک، زغالاخته یا خربزه
- ۱/۴ پیمانه سبزیجات تازه خرد شده مانند ترکیبی از نعناع، شوید، ریحان، جعفری و …
- ۴۳۰ گرم یا ۱٫۵ پیمانه نخود پخته شده
مواد لازم برای سس
- ۱/۴ پیمانه روغن زیتون مرغوب
- ۱/۴ پیمانه سرکه سیب سرخ
- ۱ قاشق چایخوری خردل
- ۱/۲ قاشق چایخوری عسل
- ۱/۲ قاشق چایخوری نمک دریا خوب و طعم دار
- ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه تازه
- ۲ الی ۳ قاشق آب لیمو
دستور پخت سالاد کینوا
دانههای کینوا را با استفاده از یک آبکش مناسب به مدت ۳۰ ثانیه الی ۱ دقیقه با آب سرد به دقت بشویید. یک راه دیگر نیز این است که دانهها را درون یک ظرف پر از آب سرد قرار دهید و بعد از چند لحظه آب آن را تخلیه کنید و این کار را آنقدر تکرار کنید که دانهها به طور کامل تمیز شوند.
پس از اینکه دانهها را آبکشی کردید درون یک قابلمه قرار دهید و آب را نیز به آن اضافه کنید و روی شعله متوسط اجاقگاز قرار دهید. سپس دانهها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بجوشانید تا آب را به خود جذب کنند و کامل بپزند.
قابلمه را از روی شعله بردارید و به مدت ۵ دقیقه بپوشانید. این زمان اضافی باعث میشود که ضایعات و دانههای پوسیده به سطح آب بیایند؛ که میتوانید آنها را با استفاده از چنگال بردارید.
زمانی که دانههای کینوا به اندازهی کافی سرد شدند، در یک ظرف بزرگ کینوا، نخود، خیار، فلفل سیاه، فلفل دلمه، آجیل، دانه، میوه خشک و سبزیها را مخلوط کنید.
طرز تهیه سس سالاد کینوا
حال نوبت به سس میرسد. در یک ظرف کوچک نیز روغن زیتون، سرکه سیب، خردل، عسل، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
سس را روی سالاد بریزید و به خوبی مخلوط را هم بزنید. سپس مقداری از آن را برای کنترل فلفل و نمک بچشید و در صورت نیاز باز اضافه کنید. برای طعم دار کردن میتوانید مقداری آب لیمو نیز به آن اضافه کنید و بعد سرو کنید.
طرز تهیه سالاد کینوا با سبزیجات
مواد لازم
- روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
- سیر خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
- آب : دو و نیم فنجان
- پیاز خرد شده (زرد یا قرمز): نصف فنجان
- فلفل سیاه: نصف قاشق غذاخوری
- کینوا: ۲ فنجان
- گوجه فرنگی قطعه قطعه شده: ۳/۴ فنجان
- هویج: ۳/۴ فنجان
- فلفل زرد: نصف فنجان
- خیار اسلایس شده: نصف فنجان
- ذرت پخته شده: نصف فنجان
- گشنیز خرد شده: یک و نیم قاشق چایخوری
- نعناع خرد شده: ۱ قاشق چایخوری
- سرکه: ۳ قاشق چایخوری
طرز تهیه: روغن زیتون را در قابلمه با دمای ملایم گرم کنید. سیر خرد شده، ۱/۴ فنجان پیاز را در روغن داغ تا موقعی که پیاز نرم شد سرخ کنید (حدود ۵ دقیقه). در آب ۲ قاشق چایخوری نمک و ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه بریزید و بگذارید تا بجوشد (حدود ۲۰ دقیقه). آب باقی مانده در کینوا را آب کشی کنید و داخل ظرف بریزید تا خنک شود.
گوجه، هویج، فلفل دلمه ای، خیار، ذرت، ۱/۴ فنجان پیاز، ۱ قاشق چایخوری، فلفل سیاه، روغن زیتون و سرکه بالزامیک را به کینوا اضافه کنید به آرامی به هم بزنید تا خوب مخلوط شوند.
طرز تهیه سالاد کینوا با مرغ
مواد لازم
- کینوا: 1/2 پیمانه
- روغن نباتی: 4 قاشق چایخوری
- زنجبیل رنده شده: 1 قاشق چایخوری
- پیازچه: 3 عدد
- سیر: 1 حبه
- آبلیموی تازه: 1/4 پیمانه
- سویا سس کم نمک: 2/5 قاشق غذاخوری
- روغن کنجد برشته: 2 قاشق چایخوری
- مرغ: 1 عدد
- کلم ریز خرد شده: 1 و 1/2 پیمانه
- هویج رنده شده : 1 پیمانه
- نخودفرنگی شیرین: 1 پیمانه
- دانه کنجد سیاه و سفید: 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه
- کینوا را طبق دستور درج شده روی بسته بندی پخته و کنار بگذارید تا خنک شود.
- روغن را داغ کنید وسیر، زنجبیل و پیازچهها را داخل تابه بریزید و شعله را خاموش کنید و مواد داخل تابه را کمی تفت دهید.
- چند دقیقه صبر کنید تا مواد داخل تابه خنک شوند سپس آبلیموی تازه، سویا سس و روغن کنجد را به آنها اضافه کنید و همه مواد را باهم مخلوط کنید.
- کینوای خنکشده، هویج و کلم خردشده و نخودفرنگیها را به مواد اضافه کنید.
- سالاد را در ظرف سرو ریخته و با مقداری دانه کنجد تزیین کنید.
طرز تهیه سالاد کینوا با عدس
مواد لازم
- عدس سیاه: پخته شده 2 پیمانه
- کینوا : پخته شده 1 پیمانه
- گوجه فرنگی گیلاسی
- اسفناج کوچیک بیبی
- نمک و فلفل سیاه
- سیب زمینی شیرین
- پیاز : ریز خرد شده 1/2 پیمانه
- سیر: 2 حبه
- فلفل دلمه ای : ریز خرد شده : 4 قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش تازه
طرز پخت سالاد کینوا با عدس
عدس را شسته و همراه مقداری آب داخل قابلمه ریخته و بگذارید به جوش بیاد تا عدس ها نرم شوند.
برای پخت عدس نیازی نیست عدس را از قبل خیس کنید.
پیاز خرد شده همراه سیر و فلفل دلمه ای رو با 2 قاشق روغن تفت بدید تا کمی سرخ شوند.
کینوا را شسته و ابکش کنید سپس داخل قابلمه با کمی اب بگذارید بجوشید.
حالا کینوا و عدس را با هم مخلوط کنید و به آن نمک، فلفل سیاه و اب لیمو ترش تازه را اضافه کنید.
حالا با اسفناج و گوجه و سیب زمینی قرمز کبابی مخلوط کرده سرو کنید.
طرز تهیه سالاد کینوا با آووکادو
مواد لازم
- کینوا/یک فنجان
- گوجه گیلاسی10/ عدد
- خیار بوتهای/یک عدد
- برگ جوان اسفناج/10 عدد
- آووکادو /یک عدد
- پنیر سفید /3/1 فنجان
طرز تهیه: کینوا را با یک و نیم فنجان آب روی حرارت بالا بجوشانید و بعد از جوش آمدن، در قابلمه را ببندید و شعله را کم کنید تا کینوا بپزد. وقتی آب کینوا جمع شد، آن را از روی حرارت بردارید و منتظر خنک شدنش بمانید.
هستههای لیمو را جدا کنید و آن را با پوست همراه با سایر مواد سس در مخلوطکن بیندازید. سس را بعد از آماده شدن چند دقیقه در یخچال بگذارید.
گوجههای گیلاسی را از وسط نصف کنید، خیار را حلقه حلقه کنید، آواکادو را پوست گرفته و مکعبی خرد کنید و برگهای ریز اسفناج را هم پس از شستن با این مواد مخلوط کنید.
همه مواد را با کینوا مخلوط کنید و مکعبهای پنیر را هم همراه با سس روی سالاد بریزید.
اگر میخواهید این سالاد را برای یک تا دو روز در یخچال نگهدارید، سس را با همه مواد مخلوط نکنید و تنها به اندازه مصرف آن وعده به سالاد سس بزنید.
طرز تهیه سالاد کینوای مکزیکی+ سس مخصوص
مواد لازم
- کینوا / 3 پیمانه
- آب مرغ/2 /3 پیمانه
- لوبیا قرمز/ 1 پیمانه
- ذرت پخته شده/ 2/3 پیمانه
- خیار/ 3 عدد
- پیاز قرمز/ 1 عدد
- فلفل قرمز دلمه ای/ 1 عدد
طرز تهیه: مطابق دستورالعمل روی بستهبندی کینوا را بپزید. سپس آن را آبکش کنید و داخل یک کاسه بزرگ، کینوا را با ذرت مخلوط کنید. فلفل، پیازچه و نصف مقدار آب لیمو ترش هم اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
پوست آووکادو را جدا کرده و با باقیمانده آب لیمو ترش داخل یک همزن برقی بریزید. مقدار کمی هم آب اضافه کنید. همزن را روشن کنید تا ترکیب یکدستی به دست آید. سس به دست آمده تقریبا باید مثل سس مایونز شود.
پنیر ، مقداری نمک و کمی جعفری را همراه سس آووکادو به مخلوط سالاد داخل کاسه اضافه کنید.
نکات طرز تهیه سالاد کینوا
میتوانید در تهیه این سالاد از هر نوع سبزیجاتی که مایل هستید، استفاده کنید.دقت کنید که کاملا کینوا پخته شده باشد.
سرو این سالاد را به صورت تند میل است بنابراین اگر مایل بودید، میتوانید فلفل بیشتری استفاده کنید.از ذرت کنسرو شده استفاده کنید.در صورت استفاده از ذرت خام آن را به صورت جدا داخل قابلمه بپزید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/