تشکیل کمیتهای در مجلس برای بررسی وضعیت بازار خودرو/ کمیسیون صنایع تحت هیچ عنوانی موافق افزایش قیمتها نیست
حجتالله فیروزی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به اظهارنظر شورای رقابت مبنی بر مجاز بودن افزایش قیمتهای خودرو توسط خودروسازان هر 3 ماه یکبار، اظهار کرد: هر خبر یا اظهارنظری که باعث نگرانی جامعه شود، میتواند در ایجاد تلاطم قیمتی نقش داشته باشد.
وی با بیان اینکه در سه هفته اخیر به دلیل نوسانات ارز بازار خودرو هم متأثر شده است، افزود: خیلی از موضوعات بهصورت دستوری قابلحل نیست و ما نمیتوانیم دستوری بازار خودرو را مدیریت کنیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای بررسی چرایی نوسانات قیمتی در بازار خودرو اقدام به تشکیل کمیتهای تخصصی دراینباره کرده است، تصریح کرد: این کمیته با دعوت از قطعهسازان و شرکتهای خودروسازی به بررسی موانع پیشرو برای افزایش کیفیت تولید داخلی و ساماندهی قیمتها ورود کرده است.
بررسی دغدغههای قطعهسازان در مجلس
فیروزی ادامه داد: قطعهسازان معتقدند که کار آنها با زیان همراه است، زیرا خرید مواد اولیه بهصورت نقد بوده و حقوق کارگران نیز ماهانه پرداخت میشود، در حالیکه مطالبات آنها از خودروساز بابت فروش قطعه با تأخیر چندماهه دریافت میشود.
وی با اشاره به اظهارنظر خودروسازان در خصوص چرایی وضعیت فعلی بازار هم خاطرنشان کرد: خودروسازها نیز معتقدند که قیمت تمامشده کالا بیش از آن چیزی که ما بهصورت رسمی میفروشیم بوده و اکنون در زیان محض هستیم درحالیکه سود تولید خودرو به جیب واسطه میرود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه کمیسیون صنایع و معادن مجلس معتقد است قیمت خودرو باید تعدیل شود، گفت: در حال حاضر کیفیت خودرو مناسب نبوده و باید همسو با کاهش قیمت ارتقا کیفیت رخ دهد.
وی با تأکید بر اینکه مردم از کیفیت خودروهای داخلی راضی نیستند، افزود: با توجه به اینکه ساخت خودرو زنجیرهای بوده و برای بررسی علل نوسان قیمت آن و اینکه چرا کیفیت آن بعد اینهمه سال هنوز پایین است، باید ابتدا تا انتها زنجیره بررسی شود.
کمیتهای برای بررسی وضعیت بازار خودرو تشکیل شده است
فیروزی با بیان اینکه کمیته کمیسیون صنایع و معادن مجلس باهدف بررسی چرایی نوسان قیمت خودرو بین خودروسازها، وزارت صمت و گمرک با مسئولیت کمیسیون صنایع و معادن مجلس تشکیلشده است، عنوان کرد: باید مشکلات در این کمیته استخراج شود تا بتوانیم راهحلی برای برونرفت از وضعیت فعلی داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه بازار خودرو متأثر از فضاهای سیاسی است، گفت: نباید به این فضای متشنج باخبرهای نامناسب و اظهارنظرهای نسنجیده دامن بزنیم، زیرا این باعث میشود نگرانی مردم بیشتر شده و قیمتها رشد بیشتری داشته باشند.
فیروزی با بیان اینکه لازم است مسئولان در حوزه خودرو با دقت بیشتری اظهارنظر کنند، افزود: هر نوع اظهارنظر نسنجیده میتواند قیمتها در این بازار را تورمی کند.
تقاضا در بازار خودرو کاهش یافته است
وی با اشاره به وضعیت فعلی تقاضا در بازار خودرو، گفت: اکنون تقاضای ما در حوزه خودرو نسبت به گذشته کمتر شده و دلیل آن نیز شیوع ویروس کرونا و کاهش مسافرتها از یکسو و هدایت سرمایهها به سمت بورس بوده است.
فیروزی با تأکید بر اینکه نوسانات قیمت خودرو در وضعیت فعلی قابل توجیه نبوده و یک فضای روانی ایجادشده است، افزود: اینکه هر سه ماه یکبار مجوز افزایش قیمت داده شود میتواند فضای روانی بازار را متشنج کند.
وی ادامه داد: حتی اگر قرار است تجدیدنظری در نرخها صورت بگیرد نیازی به رسانهای شدن و بهتبع آن ایجاد فضای روانی نیست.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه کمیسیون تا زمانی که بررسی خود را در قالب کمیته انجام نداده و به یک نتیجه منطقی نرسد، نمیتواند اظهارنظر قطعی در خصوص علل وضعیت فعلی بازار خودرو داشته باشد، یادآور شد: کمیسیون تحت هیچ عنوانی موافق با افزایش قیمتها نبوده و در این رابطه تمام تلاش خود را برای ساماندهی بازار به کار بسته است.
انتهای پیام/4151/
انتهای پیام/