دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1399 - 13:00
آنا بررسی می‌کند؛

امنیت و آثار تربیتی استفاده از اپلیکیشن «شاد» برای دانش‌آموزان/ آیا «شاد» برای استفاده در پاییز و زمستان آماده می‌شود؟

 با آنکه شبکه آموزش دانش‌آموزی «شاد» هنوز ازنظر شکلی و زیرساختی دارای مشکلاتی در ابعاد مختلف است، شائبه‌هایی در مورد استفاده از این نرم‌افزار در زمینه های ستادی دیگر شکل‌گرفته که باید مورد توجه قرار گیرد و ایرادات آن باید قبل از شروع سال تحصیلی جدید برطرف شود.
کد خبر : 503640
200-10.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا،با آنکه شبکه آموزش دانش‌آموزی شاد هنوز ازنظر شکلی و زیرساختی دارای مشکلاتی در ابعاد مختلف است، شائبه‌هایی در مورد استفاده از این نرم‌افزار در زمینه های ستادی دیگر شکل‌گرفته که باید مورد توجه قرار گیرد و ایرادات آن باید قبل از شروع سال تحصیلی جدید برطرف شود.


بدون توجه به این نکات مهم امکان دارد در شروع سال تحصیلی آینده در مهرماه مشکلات غیرقابل‌رفع سامانه نظام آموزشی کشور را با چالش‌های جدی مواجه کند.


امنیت و آثار تربیتی شاد


انتقادات زیادی به شاد وارد بوده و هست و یکی از مهم‌ترین آن‌ها را یکی از والدین دانش‌آموزان در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با ما در میان می‌گذارد. این مادر نگران می‌گوید: من به دلیل مشغله زیاد ناچارم بدون نظارت خودم اجازه بدهم پسر ده‌ساله‌ام با گوشی هوشمند و اینترنت از شاد استفاده کند.


وی می‌افزاید:  اگر در گذشته می‌توانستم این موضوع را مدیریت کرده و مانع مواجهه فرزندم با موارد غیراخلاقی اینترنت شوم حالا واقعاً این امکان وجود ندارد. کاش آموزش‌وپرورش قبل از این‌ها برای امن کردن محیط استفاده از اینترنت از طریق اقداماتی مثل در اختیار گذاشتن سیم‌کارت دانش‌آموزی کاری انجام می‌داد.


یکی از معلمین هم دغدغه مهم تربیتی را برای این موضوع مطرح می‌کند او در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا می‌گوید: نظارت مستقیم و بدون واسطه از طریق معلم بر دانش‌آموز از طریق شاد ممکن نیست و باید شیوه متفاوتی از رفتار تربیتی برای این مواقع پیش‌بینی شود. در این مورد که معلم چگونه می‌تواند شیطنت‌های گاه‌وبیگاه دانش‌آموزان را کنترل کند یا با رفتارهای خارج از قاعده آن‌ها برخورد کند هرگز به معلم‌ها منتقل نشده است.


نبود سخت‌افزار رایگان و مناسب هنوز مسئله است


مسئله‌ای که هنوز از مجموعه انتقادات به شاد پابرجا مانده موضوع عدم امکان تهیه سخت‌افزار موردنیاز برای استفاده از این اپلیکیشن برای حجم زیادی از دانش‌آموزان و بخشی از معلمان است.


البته اتفاقات تازه‌ای نیز افتاده و گفته‌شده تعداد چند هزار تبلت رایگان سخت‌افزار موردنیاز برای استفاده از شاد در اختیار کودکان و دانش‌آموزان مناطق محروم قرار می‌گیرد.


رئیس کمیته امداد اعلام کرد۵۰ هزار تبلت با مشارکت وزارت ارتباطات و اپراتور‌های تلفن همراه، به‌منظور برخورداری از آموزش و تحصیل مجازی، در اختیار دانش‌آموزان و دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد قرار می‌گیرد.


بختیاری بابیان اینکه در مرحله دوم پویش ایران همدل، تأکید کمیته امداد کمک‌رسانی به کودکان و مادران نیازمند و حمایت از خانواده‌های آسیب‌دیده از کرونا است، خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا، پیش‌بینی مسئولان برای سال تحصیلی جدید، تداوم آموزش مجازی برای دانش‌آموزان و دانشجویان است که در این زمینه کمیته امداد موظف است امکانات لازم را برای ادامه تحصیل مطلوب جامعه هدف فراهم کند.


وی بابیان اینکه حدود ۳۷۵ هزار دانش‌آموز و بیش از ۸۰ هزار دانشجو از خدمات حمایتی کمیته امداد برخوردار هستند، اضافه کرد: فرزندان جامعه هدف امداد استعداد فوق‌العاده و امکانات ضعیف دارند، اما نباید اجازه دهیم دانش‌آموزی به دلیل نداشتن ابزار آموزش مجازی از تحصیل بازبماند.


بختیاری گفت: در برآورد‌های اولیه برای حمایت از تحصیل مجازی، به حدود ۲۵۰ هزار تلفن همراه هوشمند یا تبلت نیاز داریم که به دلیل نزدیک بودن به زمان برگزاری کنکور سراسری و آموزش‌های فوق‌برنامه دانشجویان، در مرحله نخست تأمین ۵۰ هزار تبلت برای این عزیزان در دستور کار با وزارت ارتباطات و اپراتور‌های تلفن همراه قرارگرفته است.


رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه حدود ۴،۵ میلیارد تومان از محل کمک‌های مردمی در مرحله نخست پویش ایران همدل توسط اپراتور‌های تلفن همراه به‌حساب کمیته امداد واریز شده است، افزود: تمام این مبلغ در کنار اعتبارات کمیته امداد، صرف خرید تبلت برای دانش‌آموزان و دانشجویان تحت حمایت می‌شود.


وی تأکید کرد: اپراتور‌های تلفن همراه همچنین در راستای مسئولیت اجتماعی خود، تأمین سیم‌کارت همراه با شارژ اعتباری و بسته‌های اینترنتی ماهانه برای تبلت‌های دانش‌آموزان و دانشجویان را تقبل کرده‌اند و امیدواریم با اجرای مرحله دوم رزمایش ایران همدل، هم‌زمان با برگزاری جشن عاطفه‌ها، تبلت و ابزار آموزش مجازی را برای همه دانش‌آموزان و دانشجویان شناسایی‌شده تا پیش از آغاز سال تحصیلی فراهم کنیم.


این موضوع هرچند پوشش‌دهنده تعداد بالای استفاده‌کنندگان از شاد که فاقد دستگاه‌های موبایل هوشمند هستند نیست اما می‌تواند بخشی از آن را جبران کند و باید برای جلب مشارکت خیرین و نهادهای حمایتی از طرف آموزش‌وپرورش تلاش بیشتری صورت بگیرد تا بتوان امیدوار بود عدالت آموزشی بیش ازآنچه در شروع شیوع کرونا و استفاده از برنامه شاهد آن بودیم که محقق شود


بدون اینترنت رایگان شاد را نمی‌توان موفق دانست
بدون داشتن اینترنت رایگان شاد هزینه بسیار سنگینی را بر روی دوش خانواده‌ها می‌گذارد با گران‌فروشی که از طرف اپراتورهای همراه اول و ایرانسل شاهد هستیم ، این هزینه برای پاییز و زمستان دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها چند برابر خواهد شد و احتمالاً ادامه انتقادات را در مورد نحوه کاربری و استفاده از شاد در پی خواهد داشت. اگر شبکه اطلاعات ملی در سال‌های گذشته جدی گرفته می‌شد و اینترنت ملی راه‌اندازی می‌شد حالا می‌توانستیم امیدوار باشیم که استفاده از شاد رونق بیشتری داشته باشد اما در حال حاضر این‌چنین نیست.


شاید یکی از دلایل مهم عدم استفاده از شاد برای برنامه‌های تابستانی و اوقات فراغت دانش‌آموزان همین موضوع عدم امکان استفاده از اینترنت رایگان برای برنامه شاد باشد.


همان‌طور که مسئولان آموزش‌وپرورش بیش از این اعلام کردند پاییز و زمستان فرصتی برای آزمون‌وخطا در مورد شاد باقی نمی‌گذارد و سخن گفتن از غافلگیری در ماه‌های آغازین سال تحصیلی دیگر محلی از اعراب ندارد و باید از فرصت یکی دو ماه آینده که به آغاز سال تحصیلی جدید مانده استفاده شود تا مسائل و ایراداتی که در نرم‌افزار شاد وجود دارد رفع شده و سال جدید که احتمالاً با هم‌زمانی شیوع آنفولانزا و کرونا همراه خواهد بود موجب سردرگمی والدین دانش‌آموزان معلمان و سیستم آموزشی کشور نشود.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب