دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آبان 1394 - 08:00
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران:

مصرف منظم غذاهای سرخ شده خطر ابتلا به سرطان‌ را افزایش می‌دهد

دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران، عنوان کرد: مصرف مواد غذایی سرخ شده زمینه ابتلا به چاقی و اضافه وزن را افزایش می‌دهد که این مساله زمینه‌ساز بروز بسیاری از بدخیمی‌ها از جمله سرطان می‌شود.
کد خبر : 50301

دکتر محمد هاشمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا با بیان اینکه مصرف منظم غذاهای سرخ شده خطر ابتلا به انواع سرطان‌ها را افزایش می‌دهد، گفت: اساسا سرخ شدن فرآیندی است که روغن طی آن تحت حرارت بسیار بالایی قرار می‌گیرد و سپس مواد غذایی در داخل آن غوطه‌ور می‌شود. اگر روغن انتخاب شده برای طبخ غذا قابلیت سرخ شدن نداشته باشد وقتی به درجه حرارت بالا برسد موجب بروز رادیکال‌های آزاد می‌شود که این امر در نهایت سبب جهش‌های سلولی بدخیم می‌شود.


این متخصص بهداشت عمومی، افزود: مصرف یکبار مواد سرخ شده نمی‌تواند برای فرد مضراتی به همراه داشته باشد اما اگر مجدد مورد استفاده قرار بگیرد اثرات مخرب آن بر روی هم انباشته و زمینه‌ساز جهش‌های بدخیم می‌شود.


وی با تاکید بر اینکه برای سرخ کردن مواد غذایی تنها باید از روغن‌های مخصوص سرخ کردن استفاده شود، گفت: افراد باید به خاطر داشته باشند این روغن‌ها نیز تنها باید یکبار مورد استفاده قرار بگیرند زیرا در غیر این صورت و استفاده مکرر از روغنی که قبلا تحت حرارت بود برای سلامتی بسیار مضر است و احتمال آزاد شدن رادیکال‌های آزاد افزایش می‌یابد.


دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران، افزود: روغن‌های سرخ کردنی باعث می‌شود ماده خوراکی در درجه حرارت بالا سرخ شود که این امر مضرات فراوانی را برای سلامتی افراد به همراه دارد.


هاشمی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اگر افراد از روغن‌های مخصوص سرخ کردن در درجه حرارت ملایم نیز استفاده کنند خطراتی سلامتی آنها را تهدید می‌کند زیرا غذای تهیه شده پرچرب بوده که این امر علاوه بر چاقی و اضافه وزن زمینه‌ساز بسیاری از بدخیمی‌ها می‌شود.






انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب