دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1394 - 09:55

عارف: ما نسل اولی‌ها هنوز آمادگی انتقال مدیریت به نسل‌های بعدی را نداریم

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه «یکی از چالش‌های مدیریت در کشور عدم جوان‌گرایی در سطوح مدیریتی است»، گفت: قبل از آنکه خیلی دیر شود باید مسئولیت را با حضور خودمان به نسل‌های بعدی واگذار کنیم.
کد خبر : 50180

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدرضا عارف در پنجمین کنفرانس ملی مدیریت اجرایی صبح امروز- سه‌شنبه- درباره چالش‌های مدیریت در کشور اظهار کرد: باید 20 سال گذشته مدیریت از نسل اول به نسل دوم منتقل می‌شد اما این کار را انجام ندادیم.


عارف با تأکید بر اینکه «ما نسل اولی‌ها هنوز آمادگی انتقال مدیریت به نسل‌های بعدی را نداریم»، ادامه داد: باید تحقیق کنیم و ببینیم که متوسط عمر مدیران ارشد در دهه‌های 60، 70، 80 و 90 چقدر است که من فکر می‌کنم در هر دهه این متوسط سن افزایش یافته است.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این کنفرانس که در محل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران و برای مدت دو روز برگزار می شود، گفت: اگر می‌خواهیم در توسعه و پیشرفت کشور موفق شویم هیچ راهی جز اعتماد به جوانان نداریم.


رئیس بنیاد امید ایرانیان در این سخنرانی خود که با عنوان اخلاق‌گرایی در مدیریت ارائه شد در مورد مدیریت جوانان تصریح کرد: هیچ راهی جز اعتماد به جوانان نداریم. همان جوانانی که در دهه 60 به آنها اعتماد شد و جنگ و کشور را اداره کردند. چرا جوانانی که در دهه 60 جنگ را اداره کردند در دهه 90 نتوانند کشور را اداره کنند؟


وی تأکید کرد: قبل از آنکه خیلی دیر شود باید مسئولیت را با حضور خودمان به نسل‌های بعدی واگذار کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم زمانی می‌آید که توانایی این کار را نداریم.


عارف گفت: هیچ راهی نداریم جز اینکه تا با واگذاری مسئولیت به جوانان فرصت همراهی ایشان را حداقل برای چند سال داشته باشیم. مگر ما نسل اولی‌ها چقدر دیگر وقت داریم؟ که در خوشبینانه‌ترین حالت تا سال 1400 است.


وی اضافه کرد: ما نیازمند مدلی علمی و عملی هستیم که بتوانیم این واگذاری مدیریتی را اجرا کنیم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام متذکر شد: حرمت بزرگتر‌ها باید حفظ شود و از تجربیات آن‌ها استفاده شود که این تجربیات یا مبتنی بر دانش علمی یا مبتنی سعی و خطا بوده است که ما بیشتر بر اساس سعی و خطا تجربه کسب کرده‌ایم و سوال این است که آیا باز هم باید سعی و خطا تکرار شود؟ که درکشور ما جواب مثبت است و بناست که هر مدیری که می‌آید از صفر شروع کند.


واگذاری مدیریت به جوانان یک الزام است


عارف گفت: باور من این است که پذیرش جوانان و واگذاری مسئولیت به آنان برای توسعه کشور یک الزام است و نه یک انتخاب. باید مدیریت اجرایی، مدیریت جوانان باشد و بزرگترها در جایگاه مشاوره باشند و البته باید این ظرفیت در جوانان ایجاد شود که خود را عقل کل ندانند.


وی همچنین دربخش دیگری از سخنان خود به بحث چالش عدم ثبات در مدیریت و شرایط احراز پست مدیریت اشاره کرد و افزود: یک گرفتاری این است که با یک تغییر در یک دستگاه همه چیز بهم می‌خورد و از صدر تا ذیل همه چیز دچار تغیر می‌شود.


رئیس بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: وقتی دولت تغییر می‌کند بعضی تغییرات نیز طبیعی است اما نه اینکه همه چیز از صدر تا ذیل عوض شود.


عارف همچنین با اشاره به چالشی دیگر در عدم مدیریت منابع به بحث به‌کارگیری زنان برجسته اشاره کرد و گفت: امروزه بیش از پنجاه درصد از جمعیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را زنان تشکیل می‌دهند. چقدر در مدیریت کشور این جامعه پنجاه درصدی نقش دارد؟ آیا می‌خواهیم با استفاده از تنها 50 درصد از نیروها پیشرفت کنیم و درمنطقه وارد رقابت شویم؟


وی با بیان اینکه «نرخ مشارکت زنان در کشور ما 12 درصد است»، تأکید کرد: چقدر از این نیروی ارزنده که در خیلی از عرصه‌های انصافا نسبت به مردها برتری دارند، استفاده کرده‌ایم؟ باید برای این فکر شود، نمی‌خواهم که شعاری برخورد شود چون یک حرکت مسکنی انجام می‌شود و بعد آن را رها می‌کنیم.


وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مهم‌ترین چالش در کشور که باعث عدم تحقق برنامه‌ها و کارها شده، چالش مدیریت است.


عارف ادامه داد: اگر می‌خواهیم بر اساس واقعیت نگاه کنیم باید گفت که تنها مزیت کشور ما، نیروی انسانی ماست نه منابع زیر زمینی ما. چون ارزش کل منابع زیرزمینی ما از ارزش تولید ناخالص داخلی بعضی کشور‌ها کمتر است.


عارف در ادامه سخنان خود مهم‌ترین چالش کشور را اخلاق دانست و تصریح کرد: اگر ما از مدیریت بحث اخلاف را شروع کردیم به طور طبیعی می‌توانیم در بخش‌های دیگر اثر مثبت بگذاریم.


وی تأکید کرد: ناکارآمدی‌ها، فسادها و عدم موفقیت‌ها همه ریشه در بی‌اخلاقی‌ها دارد. معتقدم که اخلاق کلیدواژه تعالی و پیشرفت کشور است.


عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام مشکل اصلی امروز کشور را بی‌اخلاقی عنوان کرد و افزود: درسطح مدیریتی کشور بازگشت به اخلاق را یکی از ضرورت‌های مهم قرار گرفتن کشور در مسیر پشرفت و تعالی و تحقق آرمان‌ها است.


وی تأکید کرد: اخلاق حرفه‌ای ضامن اثربخشی رویکردهای حرفه‌ای است. اخلاق ستون فقرات و یک الزام برای توسعه و پیشرفت کشور می‌دانم.


عارف گفت: اعتقاد ما این است که باید سیاست مبتنی بر اخلاق را دنبال کنیم چون خیلی از گرفتاری‌های ما در عالم سیاست و دعواهایی که دربین جریان‌های سیاسی می‌بینید که نتیجه باخت - باخت هم دارد به دلیل کنار گذاشتن اخلاق است.


رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان خاطرنشان کرد: در خیلی از دعواها از سرمایه‌های نسل‌های آینده‌مان هزینه می‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب