دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 خرداد 1399 - 00:05
در گزارش آنا بخوانید؛

گزینه اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 کیست؟

کمتر از یک سال به انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی مانده است و گمانه‌زنی‌ها زیادی در مورد نامزد اصلی جریان اصلاحات برای انتخابات 1400 منتشر شده است.
کد خبر : 495823
photo_2020-06-15_11-57-59.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، تنها کمتر از یکسال دیگر به آغاز انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 فرصت باقی مانده است.


اصلاح‌طلبان هم برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری دست به‌کار شده‌اند. نخستین ورود جدی این جریان سیاسی به انتخابات ریاست جمهوری در سال 1376 صورت گرفت. در آن سال محمد خاتمی گزینه اصلاحات برای انتخابات بود که رای آورد و کلید پاستور در اختیار اصلاح طلبان قرار گرفت.


آنها در سال 1380 هم با خاتمی ادامه دادند و در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شدند. اولین اختلاف اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 ظهور و بروز کرد.


از این رو بود که اصلاح‌طلبان در سال 1384 با سه گزینه وارد عرصه شدند. مهدی کروبی از سوی حزب اعتماد ملی و مجمع روحانیون، مصطفی معین از طرف اصلاح‌طلبان پیشرو و محسن مهرعلیزاده به عنوان اصلاح‌طلب مستقل وارد عرصه شد.


در آن انتخابات سه گزینه اصلاح طلب سال 84 توانستند در حدود 11 میلیون رأی کسب کنند. انتخابات سال 84 برای اصلاح‌طلبان به شدت گران تمام شد و سر منشأ اختلاف‌های زیادی بین آنها شد. در سال 88 هم اصلاحات از موسوی حمایت کرد و در سال 92 و 96 هم روحانی را انتخاب کردند.


اما اصلاح‌طلبان یکسالی صحبت از گزینه تمام اصلاح‌طلب برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 می‌کنند. عملکرد بسیار بد روحانی در اقتصاد و مشکلات معیشتی سبب شد پروژه عبور از روحانی هم در اصلاح طلبان برای ایجاد فاصله با دولت کلید بخورد. حتی یکی از اصلاح‌طلبان در اظهار نظری گفته بود که گزینه روحانی بیشتر شبیه رحم اجاره‌ای برای ما بوده است.


به همین دلیل برای روشن شدن مسیر اصلاحات در 1400 مهم‌ترین گزینه‌های روی میز اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 را بررسی می‌کنیم.


1-اسحاق جهانگیری:


او از اصلاح‌طلبان مطرح و عضو رسمی حزب کارگزاران سازندگی است. جهانگیری بارها از اصلاح‌طلبان حمایت کرده است و در زمانی اعلام شده بود که او واسط بین رهبری و اصلاح‌طلبان است. از معاون اول رئیس جمهور به‌عنوان یک گزینه بالقوه در جریان اصلاح‌طلب نام برده می‌شود.


2-ظریف:


او چند بار حضور در انتخابات را تکذیب کرده است. اما در یک ارتباط تصویری و مجازی که در روزهای گذشته  داشت، اعلام کرد که تمایلی برای حضور ندارد. اما برخی اخبار شنیده می‌شود که افرادی از جریان اصلاح طلب از محمد خاتمی خواسته‌اند که از ظریف بخواهد وارد گود انتخابات ریاست جمهوری 1400 شود.


3-محسن هاشمی:


فرزند ارشد مرحوم هاشمی که اعضای حزب کارگزاران سازندگی تلاش زیادی انجام می‌دهند که او وارد انتخابات ریاست جمهوری 1400 شود. دلیل اصلی آنها هم این است که محسن هاشمی دارای تجربه اجرایی است و باید بر روی او سرمایه گذاری شود. البته هاشمی چند روز قبل در صفحه توئیترش اعلام کرد که برنامه‌ای برای حضور در انتخابات ندارد.


4-مسعود پزشکیان:


نایب رئیس اول مجلس دهم که 6 دوره نماینده مجلس را در کارنامه خود دارد و وزیر بهداشت دولت دوم محمد خاتمی بوده است. او به دلیل اظهاراتش از افراد معتدل جریان اصلاحات محسوب می‌شود. پزشکیان در هم در پاسخ به حضورش در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده گفته که فعلاً خبری نیست که معلوم می‌شود او برای حضور در انتخابات برنامه دارد.


5-علی مطهری:


برخی از اصلاح‌طلبان به دنبال حضور او در انتخابات هستند که بعید به نظر می‌رسد مطهری بتواند از سد شورای نگهبان عبور کند. مطهری چند دوره سابقه نمایندگی دارد و برخی اظهارات او در مجلس با جنجال‌های زیادی روبرو شده است.


6-حسن خمینی:


برخی صحبت‌ها از درخواست برای حضور او در انتخابات سال آینده حکایت دارد که به نظر می‌رسد بیشتر یک فضاسازی رسانه‌ای شبیه باشد. البته درباره رجال سیاسی بودن او هم جای تردید وجود دارد. امروز هم رسول منتجب‌‌نیا درباره احتمال حضور سیدحسن خمینی گفت: «به خاطر جایگاه بیت امام(ره)، مصلحت نیست که سیدحسن خمینی وارد انتخابات شود».


7-عارف:


رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان که در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 شرکت کرد و به درخواست خاتمی به نفع روحانی کنار کشید. احتمال حضور او برای حضور در انتخابات بسیار ضعیف به نظر می‌رسد، ولی برخی خبرها هم حکایت از حضورش در انتخابات سال آینده دارد.


8-عبدالناصر همتی:


همتی عضو رسمی حزب کارگزاران سازندگی است و برخی گفته‌اند که برای رای آوری باید به سراغ گزینه‌های اقتصادی رفت و همتی شاید یکی از گزینه‌های مطرح برای اصلاح طلبان باشد.


البته برخی اخبار هم از درون جریان اصلاحات مانند افراد نزدیک به کارگزاران سازندگی شنیده می‌شود که آنها قصد دارند از گزینه‌های مانند؛ لاریجانی، ناطق نوری و ابتکار در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده حمایت کنند که باید دید که تصمیم این جریان برای حضور در انتخابات چه خواهد بود؟


انتهای پیام/4082/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب