قطع شبکههای برون مرزی صداوسیما، یک گل بهخودی
گروه فرهنگ و هنرخبرگزاری آناـ در جنگ جهانی دوم شبكه تلويزيونی بی بی سی اقدام به راهاندازی بخش آلمانیزبان كرد.
در افکار عمومی مردم جهان انگليسیها، به خسيسبودن مشهور هستند اما چرا بايد بريتانياییها از پول ماليات اتباعشان اقدام به راهاندازی بخش آلمانی زبان در بی بی سی میكردند؟
پاسخ روشن است؛به همان دليلی كه هيتلر و گوبلز صدای آلمان را به زبانهای فرانسوی و انگليسی پخش میكردند!
يكی از اصلیترين مؤلفههای پيروزی در جنگ سخت، برتری داشتن در جنگ نرم است و رسانه نقش محوری و كليدی را در اين خصوص برعهده داشته و دارد.
ايالات متحده آمريكا، نظام قدرتمند شوروی سابق را نه در جنگ سخت كه در جنگ سرد و پروپاگاندای تاريخی نيويورك تايمز و سی.ان.ان شكست داد تابه تعبير امام راحل بساط اتحاد جماهير شوروی برچیده شده و در زبالهدان تاريخ جای گيرد.
از فردای پيروزی انقلاب در ايران بخش فارسی راديو آمريكا و بی بی سی فارسی، راديو اسرائيل، دويچه وله آلمان، راديو فرانسه، راديو چكسلواكی، راديو حزب بعث عراق، راديو مسكو، راديو كويت و... با تمام قدرت و با دريافت بودجههای كلان مالی با هدف ايجاد يك پروپاگاندای جهانی عليه جمهوری اسلامی را به راه انداختند و تا همين امروز هم همين رويه را ادامه میدهند.
با پيشرفت تكنولوژی ارتباطات به ويژه در حوزه اينترنت و ماهواره علاوه بر ايجاد شبكههای فارسیزبان در همين كشورهای فوقالذكر مخالفان جمهوری اسلامی نيز با دريافت كمكهای مالی انبوه اقدام به راهاندازی شبكههای فارسی زبان 24 ساعته كردند.
در گذشته شبکههای NITV و «پارس» ميداندار تهاجم به مردم ايران بودند و با افول آنان من و تو، ايران اينترنشنال و بی بی سی فارسی در كنار صدای آمريكا با قدرت به تخريب و تحقير ملت ايران در جهان مشغول هستند.
آغاز جنگ داخلی در سوريه فرصتی بینظير را برای شكلگيری گروههای تروريستی داعش و القاعده و به تبع آن رسانههای قدرتمند عربی نظير العربيه و الجزيره فراهم ساخت تا با پيشبرد سياست رسانهای «النصر بالرعب» به تخريب روحيه مقاومت منطقه بپردازند كه در قبال تخريب روحيه مقاومت منطقهای موجبات رسيدن تكفيریهای تروريست به مرزهای ايران را فراهم كنند.
حضور به موقع سردار سليماني در منطقه و سفر تاريخیاش به مسكو تمام معادلات فكری اوباما و سران مرتجع عرب را به هم ريخت و در عين حال رويكرد معاونت برون مرزی صداوسيما جهت راهاندازی و تقويت برخی شبكههای با قدمت نظير«الكوثر» هم كمك شايانی در تقابل رسانهای با جريان تكفير كرد. واقعاً تأسف بار است كه در ايران همواره با سختشدن شرايط اقتصادی ناشی از تحريم ها اولين كاری كه به ذهن مديران كشور میرسد سلاخیكردن بخشهای مربوط به فرهنگ و رسانه است درحالی كه دشمنان قسم خورده كشورمان نه تنها از حجم حملات رسانهای به جمهوری اسلامی ذرهای كم نكردهاند بلكه با افزايش بودجههای كلان بر شدت تهاجم رسانها خود نيز افزودهاند.
به عنوان يك روزنامهنگار عميقاً مراتب تأثر خود را از ديدن خوشحالی زايدالوصف صدای آمريكا و راديو پيام اسرائيل اعلام میكنم.
واقعا برای روزنامهنگاران معتقد به جمهوري اسلامي چه دردی میتواند از ديدن خبر قطع پخش شبكه الكوثر از ماهواره «يوتل ست» در سايت راديو رژيم غاصب صهيونيستی آن هم در شبی كه فردايش روز قدس است، تلخ تر باشد؟
آيا نبايد از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، شوراي عالي انقلاب فرهنگی، شوراي عالي امنيت ملي و ... طلبكارانه پرسيد مگر جنگ رسانهای محور شرارت عبری-عربی عليه جمهوری اسلامی با شبكههای فارسی زبان، انگليسی و عربی پايان يافته كه در قبال قطع پخش ماهوارهای شبكه جهانی الكوثر اينچنين سكوت كردهايد؟
اگر آقايان مستندات قابل پذيرش از صرفه جويیهای عقلانی در همه حوزههای درجه دو و سه نهادهای اقتصادی و سياسی ارائه كنند شايد قابل پذيرش باشد در حالی كه همگان نيك میدانيم كه همچنان ريخت و پاشهای غيرضرور بودجهای در كشور ادامه دارد.
البته نگارنده اين يادداشت هرگز قصد ندارد كه براي گرفتن بودجه الكوثر آن ريخت و پاش ها را توجيه كرده و حتی خدای ناكرده بپذيرد ولی قطع به يقين ندادن اعتبارات لازم به معاونت برون مرزي صداوسيما كه در نوك جبهه رسانه ای مقابل استكبار جهاني شبانه روزي در حال جنگ است به منزله اشتباهی سهمناك و حتی به قول ورزشكاران فوتباليست گل به خودی نابخشودنی قلمداد خواهد شد چراكه جريان مقاومت امروز منطقه با كمترين امكانات مالی و نظامي بايد از حق ديده شدن و رساندن پيام مظلوميت شان به جهانيان برخوردار باشند تا همچنان وجدانها بيدار افكار عمومی در غرب دولتهای شان را برای عدم كمك هاي مالي و نظامي به جنايتكاران سعود و صهيونيست تحت فشار قرار دهند.
* روزنامهنگار و فعال رسانهای
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/